Skocz do zawartości
IGNORED

THULE AUDIO SPIRIT CD-100

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Pilot jest,pytanie czy nie lepiej pionka 901 lub 9700.Trudno o cos sensownego w tych pieniadzach.A czy nie bedzie odstawal od mf a300 i dynaudio focus?To do takiego zestawu szukam cd-ka

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Ja tez tak uwazam ale obecnie wolalbym kupic zrodlo optymalne, relatywnie tanio --mam inne wydatki.wolalbym sie zmiescic w 1000zl chyba ze naprawde warto to kilka stowek mozna dolozyc

Nie porównywałem z tymi Pionkami, więc nie będę się mądrzył. Na początek jest to fajny cd, oczywiście, że można lepiej, ale będzie drożej...

dobrą opcją będzie za jakiś czas dokupić mu DAC-a i będzie duży postęp

pozdr!

Miałem przed 10 laty taki zestaw Thule z cd 100 i wzmakiem IA 100 . bardzo fajnie to zgrywało się z Audio Physic Yara . Takie analogowe brzmienie , z środkiem w roli głównej , ale sporo lepszy dżwięk od Rotela i Nada , z którymi porównywałem przed zakupem . Pamiętam , że gdy kupiłem Cd accuphase Dp-60 , dużej różnicy między cd nie było . bardzo mnie to zaskoczyło . Dopiero po modyfikacji Accu odjechało o kilka klas .

a jesli bylby wybor miedzy arcamem cd23 i aa paganini lub obcja thule plus dac ?

Zależy jaki DAC tzn. jaką kasę łącznie chcesz wyłożyć. Arcam CD23 i AA Paganini to wyższa półka. Obywa prezentują dobry poziom. Te odtwarzacze mają swoje lata, więc musisz dokładnie sprawdzić sprzęt przed zakupem. Przy MF i Dynaudio podłuchał bym też Creek Evo (nie Evo2 tylko samo Evo). Z resztą do ok. 2k szału raczej nie będzie.

Tak czy inaczej nic nie kupuj w ciemno.

Zakup tylko w ciemno bo nic w okolicy nie ma do odsluchania.Jesli teraz wziolbym tego thule to na dac moglbym wydac tak do 1.5 tys.taki pionieer s901 za okolo 900 zl bylby zly do mojego zestawu?A moze cd regi za okolo 1000 zl?teraz mam tylko laptopa i juz niktore pliki potrafia fajnie zagrac i zaczarowac dzwiek

Zakup tylko w ciemno bo nic w okolicy nie ma do odsłuchania.

Jak kupisz w ciemno to na 90% wtopisz. To nie dotyczy tylko CD, ale całej reszty. Kupowanie lepszego CD i dodatkowego DAC-a w moim pojęciu nie ma sensu. Arcam CD23, AA Paganini, Roksan Caspian to są odtwarzacze, które kupujesz z drugiej ręki z nastawieniem że będzie to źródło i jednocześnie DAC. Dodawanie to nich DAC za 2k w moim pojęciu jest stratą pieniędzy. Nie wiem ile procentowo muzyki słuchasz z plików, a ile z płyt. Jeśli więcej niż z CD to może lepiej zdecydować się na jakiś lepszy DAC i tańszy transport. Ja sam muzyki słucham wyłącznie z CD. Evo wpisał się w mój system idealnie, więc mam problem rozwiązany. Z odtwarzaczami jest tak jak z wzmacniaczami. Za ok. 3k za nówkę mało co gra z sensem, dlatego część osób które już zebrało baty od życia (czytaj; wywaliło na eksperymenty po 20, 30k) kupuje wyłącznie sprawdzone produkty z drugiej ręki lub nówki o ile ich na to stać. Tak czy owak wszystko to dotyczy średniej półki (nowe odpowiedniki Arcam CD23, AA Paganini, Roksan Caspian to pułap 6-8k) - to ma sens. Po niżej tego jakimś czasie zawsze będziesz grymasił, żałował i wymieniał.

Posłuchaj mojej rady i nic nie kupuj w ciemno. To jest totalna masakra. Jak już, to wypożycz do odsłuchu za kaucją lub dodatkową opłatą i możliwością zwrotu. Musisz sam tego posłuchać na swoim zestawie. Bez tego grasz w rosyjską ruletką.

Slucham tylko płyt,dac odpada bo dalem sobie spokoj z tym thule audio.Własnie chce jakis sensowny sprawdzony klocek mysle ze arcam cd23 to wybitne zrodło i za dwa tys raczej nie ma konkurencji pytanie tylko czy poza tymi trzema wymienionymi mozna polowac na cos jeszcze.

Moge miec pd-s901 za 800zl z pilotem w stanie dziewiczym,albo dcd 1500ae za 1100 zl -zaryzykowac ktorys bo nie widze nic sensownego a tu cenny chyba ok?

Focusy z A300 to już chyba za dużo dobrego na średnicy,Arcam jest nieznacznie powściągliwy w tym zakresie lecz przy okazji jest to żywe,otwarte,dynamiczne brzmienie,takie zestawienie bardzo dobrze rokuje.

l'enfant sauvage

Focusy z A300 to już chyba za dużo dobrego na średnicy,Arcam jest nieznacznie powściągliwy w tym zakresie lecz przy okazji jest to żywe,otwarte,dynamiczne brzmienie,takie zestawienie bardzo dobrze rokuje.

Mam dokładnie takie same odczucia, ale jednocześnie uczulam twórcę wątku - kupowanie czegoś bez odsłuchu, wyłącznie na podstawie opinii innych jest bardzo złym pomysłem.

Alternatywą może być Arcam Alpha 9CD,to jest ten sam napęd,ten sam RingDAC co w CD23 tylko w starszej budzie,z drugiej ręki będzie około 1k tańszy.Trzeba liczyć się jednak z tym,że będzie kilka lat starszy,choć przyznam,że widywałem nie tak dawno jeszcze egzemplarze wyglądające niemal jak nowe.

l'enfant sauvage

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.