Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Beyerdynamic DT990

meteo33-9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc w doborze słuchawek do wzmacniacza słuchawkowego Rega Ear.

Najbardziej się skłaniam do Beyerdynamic DT 990 Edition lub DT 990 PRO.

Rozważałem jeszcze DT880,ale wszystko to czysto teoretyczne rozważania.:)

Pomóżcie podjąć decyzję.:)

Czytając opinię widzę,że najwięcej zwolenników ma DT 990 i do nich najbardziej się skłaniam,

nie wiem tylko które 250 ohm czy 600 ohm będą najbardziej wskazane do Rega Ear.

Wszystkie sugestie i opinie będą pomocne.

Michał

https://www.audiostereo.pl/topic/111519-s%C5%82uchawki-beyerdynamic-dt990/

Witaj Michale,

jeśli dcyzja zapadnie na słuchawki Beyerdynamic DT880 Edition, do Rega Ear proponuję wersję 250 omową, to moim zdaniem najlepsze połączenie dla tego wzmacniacza i brzmienia.

Natomiast czy Beyerdynamic, czy inna marka, zaleźy od Ciebie. Podaj proszę jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. Dopiero wtedy będę w stanie ustosunkować się do Twojego wyboru.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj Michale,

jeśli dcyzja zapadnie na słuchawki Beyerdynamic DT880 Edition, do Rega Ear proponuję wersję 250 omową, to moim zdaniem najlepsze połączenie dla tego wzmacniacza i brzmienia.

Natomiast czy Beyerdynamic, czy inna marka, zaleźy od Ciebie. Podaj proszę jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie. Dopiero wtedy będę w stanie ustosunkować się do Twojego wyboru.

Dzięki za odzew.

Jakie brzmienie?

Hmm,naturalne.:)

Słucham różnej muzyki,wyłączając metal,hip-hop i ciężkie brzmienie,głównie pop,rock. Uwielbiam Sade.:)

Z tego co słyszałem,to DT 990 mają najbardziej naturalne brzmienie i nie koloryzują sztucznie,

a wersja PRO już takie gratisy daje.

Czyli mam rozumieć,że DT 880 jest najlepszym połączeniem?

A proszę mi powiedzieć czym różni się wersja 250 od 600 ohm?

To są wyznaczniki do klasy posiadanego wzmacniacza słuchawkowego?

Pozdrawiam

Czytając opinię widzę,że najwięcej zwolenników ma DT 990 i do nich najbardziej się skłaniam,

nie wiem tylko które 250 ohm czy 600 ohm będą najbardziej wskazane do Rega Ear.

Michał

Wiele jest takze opinii w necie, ze brunetki sa lepsze od blondynek ;-)

990pro (250 ohm) sa fajnie dopalone na srednicy, jest zywa, wokale takie bardziej intymne.

990 ver. 600 ohm ciut bardziej plaskie.

Nie bedziesz wiedzial czy wolisz blondynki czy brunetki jak jednych i drugich nie sprobujesz!!! A moze rude? ;-)

Dodatkowo- co bedzie/jest zrodlem w systemie. Komp z dac czy cd? Jak gra zrodlo- jasno czy ciemno. Od tego tez bardzo duzo zalezy w doborze sluchawek.

Wyslane ze slawojki

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.