Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz UD5007 vs CD do 2000pln

iambr

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już troszkę koncertów i chcę ich posłuchać w dobrej jakości (stereo)

Jaki odtwarzacz powiedzmy do 2500 da trochę więcej frajdy?

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Marantz UD5007 to odpowiednik odtwarzacza CD za 1 - 1.2 kzł., powiedzmy prawie odpowiednik CD5004.

Jeśli zależy Ci na bardzo dobrym dźwięku i obrazie, zwróć uwagę na Oppo BDP-103, z upustem klubowym niewiele przekraczas założony budżet.

Ewentualnie mamy poekspozycyjny ale w idealnym stanie UD7007 za niecałe 3 tys. zł.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

''Polatałem" po sieci, no i OPPO jest bardzo ok, nawet cena w PL normalna, tylko pytanie w jego przypadku brzmi następująco:

Czy jest w stanie konkurować z CDkami za 2-3kz???

Konkretniej Rotel RCD 06 SE (taki właśnie posiadam)

To klasa Rotela jednak z trochę innym brzmieniem, trzeba posłuchać. Zapraszam, u nas masz możliwość przetestowania urządzenia w domu, w Twoim systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

''Polatałem" po sieci, no i OPPO jest bardzo ok, nawet cena w PL normalna, tylko pytanie w jego przypadku brzmi następująco:

Czy jest w stanie konkurować z CDkami za 2-3kz???

Konkretniej Rotel RCD 06 SE (taki właśnie posiadam)

to było niedawno na forum. Jest ciut słabszy od cd za 3 tys. Gra kulturalnie, dyskretnie, czysto, ale dupy nie urywa. Nowy Marantz cd, Audiolab czy choćby Atoll Inn biją go dynamiką, barwą, nasyceniem i głębią tak mniej więcej o 1 poziom. Odsłuchiwałem to konkretnie, idź / jedź posłuchaj sam. Kup sobie zwykłego Pioneera bdp za 500 zł do koncertów (mam, jest ok) i dobry cd

Pojadę posłuchać, obejżeć, dotknąć tego OPPO i wtedy zdecyduję.

Poza budżetówkami ma on dla mnie takie plusy jak COAX ( Bo mam DAC,) i odtwarza FLAC.

Taka mała uwaga w kwestii marantza ud5007. Jestem jego użytkownikiem od kilku miesięcy i w porównaniu do posiadanego przeze mnie wcześniej panasonika za kilkaset PLN różnica jest bardzo duża na korzyść marantza. Dotyczy to tylko filmów i koncertów w stereo; do muzyki korzystam z odtwarzacza CD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.