Skocz do zawartości
IGNORED

Ile kosztuje dobry gramofon?

ROCKmann

Rekomendowane odpowiedzi

Można. Odpowiednio przygotowany Maluch do KJS objeżdza na którtkich i krętych trasach fabryczne Ople i VW.

To ja pojade do Madrytu tym VW a Ty jedź maluchem i na mecie pogadamy. kto będzie pierwszy i czy było komfortowo ... :).

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

• Redaktorzy

Mylse, ze nie zrozumiales mojej wypowiedzi. W kategorii scigania sie po waskich, kretych i technicznych trasach lepszy okaze sie przygotowany Maluch. W innych kategoriach fabryczne auto typu VW. Wszystko zalezy od podejscia do tematu.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Mylse, ze nie zrozumiales mojej wypowiedzi. W kategorii scigania sie po waskich, kretych i technicznych trasach lepszy okaze sie przygotowany Maluch. W innych kategoriach fabryczne auto typu VW. Wszystko zalezy od podejscia do tematu.

bardzo dobrze Cie zrozumiałeś.

Winyl nie jest w kategoriach kretych i technicznych tras tylko w ogólnych. I tutaj w ogólnych Maluch zabity.

Chyba że potraktujemy winyla w kategorii dla maniaków, wariatów, innych i pokreconych.

Pozdro

• Redaktorzy

bardzo dobrze Cie zrozumiałeś.

Winyl nie jest w kategoriach kretych i technicznych tras tylko w ogólnych. I tutaj w ogólnych Maluch zabity.

Chyba że potraktujemy winyla w kategorii dla maniaków, wariatów, innych i pokreconych.

Pozdro

W kategoriach ogolnych - owszem.

Z drugiej strony my winylowcy do konca normalni chyba nie jestesmy ;-)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Taaa...

Delektowanie się MUZYKĄ, jest dla maniaków i wariatów:)

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To tylko kwestia czasu.

To są oczywiście żarciki takie.

A jak ci podchodzi Tania Maria? Ona lubiła używać składów big bandowych, choć nie wiem jak zareagujesz na latynoski sznyt.

W każdym razie można wyjąć w MM taką jej płytę, całkiem nieźle gra, bardzo energetyczna muzyka:

http://allegro.pl/tania-maria-hr-bigband-its-only-love-lp-cd-i3999992439.html

Nie ma takiej sumy. Typowy analogowiec będzie się zachwycał dźwiękiem gramofonu, bo jest analogowy, prawdziwy, rzeczywisty. Nie będą mu przeszkadzać drobne pyknięcia, szum na rozbiegówce, bo świat jest niedoskonały - analogowy i to mu się podoba. Ktoś inny skrytykuje nawet gramofon za 100 tysięcy, bo "trzeszczy".

Dźwięk z płyty dociera do nas całkowicie analogowo, bez próbkowania i bitów. A więc w pewnym sensie jest lepszy niż gęste bliki 32bit/384kHz, ale też możliwości techniczne gramofonów nie są nieograniczone, dźwięki wysokie często kończą się na 16kHz, dźwięk cyfrowy potrafi przekazać słuchaczowi więcej dźwięków nawet spoza granicy słyszalności. Ale ten z płyty CD to tylko 16bit/44,1. Osiołkowi w żłoby dano...

OMG.........

Autor postu powinien dobrze obejrzeć mój awatar. Wystarczy za komentarz.

Jacku, a pyki i szumy ktore zawsze kiedys sie pojawia, nie denerwuja Cie?

Absolutnie:) Właśnie słucham Pani Santor, trzymanej w śmietniku jakieś kilkadziesiąt lat... Trzeszczy jak cholera, lecz w środku jest MUZYKA! Jeju, jaki Ona ma GŁOS! No i fajna realizacja! Dlatego, już jedzie do mnie LP w stanie mint...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Taaaa... widziałem i czytałem. Dokładnie ten LP:(

Szkoda, że nie słyszysz i nie doceniasz pięknych głosów i KLASY (choć ten i ów wydaje się równie błahy, jak jest stary) sprzed lat.

Jednak dziś ze świecą szukać tak dobrych głosów:( Raczej żenada i "suwaki reżysera dźwięku" dominują na studyjnych płytach...

Dzięki za rady:) Jednak, słucham głównie klasyki, a pop i rozrywkę znam dość dobrze, a nawet lepiej...

Pozdrawiam!

Szkoda, że nie słyszysz i nie doceniasz pięknych głosów i KLASY (choć ten i ów wydaje się równie błahy, jak jest stary) sprzed lat.

???

Nie rozumiem, obie płyty są znakomicie zrealizowane i brzmia świetnie. W latach 60-ych umieliśmy robić dobre tłoczenia.

I obie Panie umiały spiewać w przeciwienstwie do wielu dzisiejszych gwiazdek.

Pozdro

???

Nie rozumiem, obie płyty są znakomicie zrealizowane i brzmia świetnie. W latach 60-ych umieliśmy robić dobre tłoczenia.

I obie Panie umiały spiewać w przeciwienstwie do wielu dzisiejszych gwiazdek.

Pozdro

Ot co!

Wybacz! Ale skoro powiesiłeś Santorkę na gwoździu, to sądziłem inaczej...

Pozdrawiam!

Ot co!

Wybacz! Ale skoro powiesiłeś Santorkę na gwoździu, to sądziłem inaczej...

Pozdrawiam!

Bo mi się "po letkim pijaku" z rąk wymskła i porysowała o kant talerza tak, że szkoda wkładki.

Na pewno kupię ponownie, tym razem w lepszym stanie bo tamta trzeszczała.

Pozdro

Nostalgia jakaś przez was gada. Kiedyś było pięknie, dziś jest drętwo.

Gadka tetryka.

Nie, kiedyś nawet Polacy potrafili realizowac i tłoczyc winyle. A później już nie. Nie ma w tym żadnej nostalgii.

Podobnie było na zachodzie. Lata 80-e i 90-e to badziewia nie winyle. Ja lata 70-e uważam za OK ale np. miniabyr już nie.

W latach 80-ych wszyscy zachłysneli sie cyfrą.

Porównanie "spiewanie" Lady Gagi czy innych gwiazdek wykreowanych przez muzyczne stacje telewizyjne i biznes muzyczny i do Santorki czy Kunickiej to profanacja. Nie pisze o zawartości muzycznej tylko o wokalizie. To słychać.

Pozdro

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Nieszczęśliwie tak się składa, że akurat Lady Gaga umie śpiewać. Że popelina? Fakt, ale z drugiej strony repertuar Santor też był dość łatwy, lekki i przyjemny.

O!

To ja wolę nostalgię faceta, który w ogóle nie umie śpiewać:

Takie male uzupełnenie w stylu big bandowym:

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ej, no nie każ mi być adwokatem tej pani :)

"Urodziła się 28 marca 1986 roku w Yonkers, w stanie Nowy Jork. Rodzice, państwo Germanotta o włoskich korzeniach, nazwali ją Stefani Joanne Angelina. Zainteresowanie muzyką przejawiała od najmłodszych lat. Można rzecz, że była niemal Mozartem muzyki pop. W wieku 4 lat nauczyła się grać na fortepianie, by jako 13 latka napisać pierwszą balladę. Szybko zaczęła występować też w klubach, gdzie prowadzono otwarty mikrofon dla amatorów.(...)

Kiedy miała 17 lat była już na tyle wyćwiczona wokalnie, że dostała się do Tisch School of the Arts, gdzie studiowała muzykę. Był to prawdziwy wyczyn, bowiem była jedną z 20 osób na świecie, które przyjęto do szkoły nim osiągnęła wiek uniwersytecki."

Zakres jej głosu różny się podaje. Od 2,7 do 4,1 oktaw.

Na domiar złego uchodzi za utalentowaną pianistkę :)

Ej, no nie każ mi być adwokatem tej pani :)

"Urodziła się 28 marca 1986 roku w Yonkers, w stanie Nowy Jork. Rodzice, państwo Germanotta o włoskich korzeniach, nazwali ją Stefani Joanne Angelina. Zainteresowanie muzyką przejawiała od najmłodszych lat. Można rzecz, że była niemal Mozartem muzyki pop. W wieku 4 lat nauczyła się grać na fortepianie, by jako 13 latka napisać pierwszą balladę. Szybko zaczęła występować też w klubach, gdzie prowadzono otwarty mikrofon dla amatorów.(...)

Kiedy miała 17 lat była już na tyle wyćwiczona wokalnie, że dostała się do Tisch School of the Arts, gdzie studiowała muzykę. Był to prawdziwy wyczyn, bowiem była jedną z 20 osób na świecie, które przyjęto do szkoły nim osiągnęła wiek uniwersytecki."

Zakres jej głosu różny się podaje. Od 2,7 do 4,1 oktaw.

Na domiar złego uchodzi za utalentowaną pianistkę :)

Taaaa...

Żeby "zaśpiewać" np. "Bad romance" trzeba mieć niezwykły talent, wykształcenie i możliwości wokalne:)

Lepiej wracajmy do tematu...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.