Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak A600P

mario_11

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Posiada ktoś w okolicach Szczecina Xindak A600P? chętnie bym posłuchał

Posiadam Xindak A600E i mieszkam jakieś 150km od Szczecina. Jeden użytkownik, który posiadał A600E i A600P kiedyś pisał, że A600E w trybie końcówki mocy praktycznie nie wiele się różni brzmieniem od A600P poza mniejszą mocą, która i tak jest naprawdę zacna.

Jeden użytkownik, który posiadał A600E i A600P kiedyś pisał, że A600E w trybie końcówki mocy praktycznie nie wiele się różni brzmieniem od A600P poza mniejszą mocą, która i tak jest naprawdę zacna.

Na pewnym poziomie jakościowym to niewiele jest " wiele " ;)

Na pewnym poziomie jakościowym to niewiele jest " wiele " ;)

Oczywiście, że tak, tylko co daje czytającym ten post?

Rozumiem, że oprócz tego, iż miałeś A600P to miałeś również w tym samym czasie A600E i porównywałeś je na żywo i chętnie nam napiszesz więcej o tym wiele w tym niewiele?

Zanim kupiłem nowy A600E skonsultowałem to z forumowiczem, od którego kupiłeś A600P. Jak wiesz, miał również A600E.

A600E i A600P kosztowały tyle samo, a z opinii owego forumowicza w zestawieniu z moimi preferencjami wynikło, że A600E mi bardziej powinien się spodobać. Dlatego wybrałem A600E i nie żałuję. Faktycznie jego prognozy się sprawdziły i pre w A600E mi się bardzo spodobał.

Poza tym, mój obecny poziom na razie jest jeszcze, myślę, przed maksymalnym wykorzystaniem zalet tego wzmacniacza i zdaje mi się, że Twój ówczesny poziom, podczas gdy miałeś A600P, też był przed jego możliwościami. Te Kefy ani Pd-50 to jakieś super cuda przecież nie są.

...

Tyle że każdy kto siedzi w drogim sprzęcie wie że każde " nieco lepiej " w pewnych poziomach cenowych to " wiele " i to wiele duzo kosztuje ( przeważnie nieadekwatnie do ceny )

Oczywiście, że tak, tylko co daje czytającym ten post?

...

Tyle że każdy kto siedzi w drogim sprzęcie wie że każde " nieco lepiej " w pewnych poziomach cenowych to " wiele " i to wiele duzo kosztuje ( przeważnie nieadekwatnie do ceny )

Dalej to nic nie daje, skoro każdy, kto siedzi w drogim sprzęcie to wie, to po co pisać w dziale Hi-End to, co każdy wie? :)

Poza tym liczyłem na jakiś bardziej merytoryczny wpis na temat.

Dalej to nic nie daje, skoro każdy, kto siedzi w drogim sprzęcie to wie, to po co pisać w dziale Hi-End to, co każdy wie? :)

No właśnie , po co w dziale Hi End pisać o sprawach oczywistych ?

;)

Ano bo nie dla wszystkich wszystko jest takie oczywiste ...

Poza tym liczyłem na jakiś bardziej merytoryczny wpis na temat.

Była ale skasowałem bo nie che mi się pisać i rozwijać dalej temat co , gdzie , kiedy , jak i z czym .

Napisze tylko że Twoich kolumn nie znam ale znam Monki i wiem jak grają moje R900 + mod .

C09 Xindaka znam i żeby nie ciągnąć dalej tematu to napiszę tak - spróbuj innego źródła a wtedy i kolumny i A600E rozwinie skrzydła.

No właśnie , po co w dziale Hi End pisać o sprawach oczywistych ?

;)

Ano bo nie dla wszystkich wszystko jest takie oczywiste ...

Była ale skasowałem bo nie che mi się pisać i rozwijać dalej temat co , gdzie , kiedy , jak i z czym .

Napisze tylko że Twoich kolumn nie znam ale znam Monki i wiem jak grają moje R900 + mod .

C09 Xindaka znam i żeby nie ciągnąć dalej tematu to napiszę tak - spróbuj innego źródła a wtedy i kolumny i A600E rozwinie skrzydła.

Pamiętam jak opisywałeś swoją króciutką i chwilową przygodę z C06 i C09. Z tego co pamiętam, nie słuchałeś ich w jakimś poważniejszym systemie i z tamtymi opiniami zupełnie się nie zgadzam. Czytałem również Twoje pochwały na temat Pd50 i SM6, dlatego miałem te urządzenia później w domu przez dwa tygodnie by nie oceniać go po godzinie grania i słuchałem w swoim systemie... naprawdę to PD50 poziomem nie odbiegał od C06, a od C09 wypadł gorzej więc poszedł do ludzi. Oczywiście zarówno C06 i PD50 są znakomite w swojej cenie. Zdaję sobie sprawę, że źródło jest najsłabsze aktualnie w moim systemie i nigdy nie twierdziłem, że jest super. Do tej pory trochę źródeł przetestowałem i podchodzę bardzo ostrożnie z jego wymianą póki któreś naprawdę będzie tego warte i będzie mnie na nie stać.

A miałeś Monki w swoim domu, słuchałeś je stojące obok i na przemian z R900? Ja tylko po takich testach wyrażam opinię a nie po posłuchaniu u kogoś na chwilę. Jeśli w ten sposób je testowałeś to napisz coś o tym doświadczeniu... Fakt nie znam Twoich modowanych R900, może faktycznie wycisnąłeś z nich tyle, że Monki się wstydzą... jednak warunkiem peanów jest ich porównanie w tym samym pomieszczeniu, w tym samym czasie i w tym samym systemie.

Wracając do A600E i A600P.. Chętnie zaglądasz do środka urządzeń i oceniasz po budowie. Z łatwością pewnie zauważysz, że są zbudowane na tych samych częściach, różnice są tylko w ich ilości i wielkości traf, co przekłada się na moc.. Czy zgodzisz się, że jako końcówki mocy te urządzenia przy domowych poziomach głośności mają szanse naprawdę brzmieć w zbliżony sposób jeśli nie z pomijalnymi różnicami?

I dlatego nie chciałem rozwijać tematu .

C09 słuchałem u siebie kilkukrotnie bo ma go mój kolega .

SM6 gra bdb ale w odpowiedniej konfiguracji .

Monki nie mają u mnie racji bytu a więcej o swoich doświadczeniach nie będę pisał .

Wracając do A600E i A600P.. Chętnie zaglądasz do środka urządzeń i oceniasz po budowie. Z łatwością pewnie zauważysz, że są zbudowane na tych samych częściach, różnice są tylko w ich ilości i wielkości traf, co przekłada się na moc.. Czy zgodzisz się, że jako końcówki mocy te urządzenia przy domowych poziomach głośności mają szanse naprawdę brzmieć w zbliżony sposób jeśli nie z pomijalnymi różnicami?

A600P to inna konstrukcja , więcej tranzystorów , inny stopień wejściowy . Zresztą A600E występował w więcej niż jednej wersji .

Jak ktoś ma dojście do DACa z bdb regulacją głośności to tylko A600P jak nie ma to A600E może być dobrym rozwiązaniem chociaż i tak bym do niego porównał PMA2020AE

PD50 jest oczywiście super za te śmieszne pieniądze -sam go wraz z C06 polecam innym w tej kwocie, wygrał u mnie z Marantzem SA8005. Mimo to, C09 jest dla mnie ciekawszy (może po prostu lepiej się zgrywa z moim systemem niż z Twoim), dlatego też do dziś go użytkuję. Jednak nie uważam go za cudo i nie piszę o nim publicznych poematów. Dziękuję za radę, istotnie szukam lepszego źródła od dłuższego czasu, jednak teraz już wchodzą znacznie większe pieniądze w grę i interesują mnie tylko porównania urządzeń face2face w moim systemie i to po wyrównaniu poziomów głośności. Z racji, że szukam na rynku urządzeń używanych sam wiesz, że trudno jest zorganizować takie konfrontacje, by nie wtopić ciężko zarobionych pieniędzy - urządzeń mało i porozrzucane po całej Europie.

Ok muda, szkoda zaśmiecać ten dział i rozwijać osobisty wątek w formie off-topu.

Dlatego chętnie zapraszam kolegę ze Szczecina jeśli ma ochotę sobie sprawdzić A600E (wersja nowa 09 - kupiony nowy kilka miesięcy temu). Pomimo, iż nie jest to A600P uważam, że przynajmniej da mu jakiś miarodajny pogląd na sprawę.

pit80 skąd jesteś? Od dłuższego czasu mam chęć posłuchać xindaka, szczególnie interesuje mnie porównanie z asr emitterem. Kupiłeś te Keithy, które wisiały długo na allegro niedawno? Mocno nad nimi myślałem ale kupiłem mezzo.

istotnie szukam lepszego źródła od dłuższego czasu, jednak teraz już wchodzą znacznie większe pieniądze w grę

Pieniądze nie grają a na zakończenie off topu ze swojej strony dodam .

Sprawdź u siebie Pioneer PD 9700 + Wadia X32 ;)

Nazwy nie brzmią Hi Endowo ale sam sprawdź .

pit80 skąd jesteś? Od dłuższego czasu mam chęć posłuchać xindaka, szczególnie interesuje mnie porównanie z asr emitterem. Kupiłeś te Keithy, które wisiały długo na allegro niedawno? Mocno nad nimi myślałem ale kupiłem mezzo.

Pomorze zachodnie, Keithy (to nie te z allegro) mam już długo i jestem z nich bardzo zadowolony. Jeśli masz ochotę na porównanie to zapraszam, zaznaczam że wymiernie to ma sens jeśli posłuchasz w swoim systemie, czyli najlepiej wpaść z kolumnami, wzmacniaczem i źródłem czy kablami. Przy okazji będziesz mógł sobie przyrównać kolumny.

Sprawdź u siebie Pioneer PD 9700 + Wadia X32 ;)

Myślałem o Wadii (wiem, że masz X32 na sprzedaż) ale raczej planowałem sprawdzić CD model 6 full bądź dac 321, jeśli zrobi różnicę. Wracając do C09 - zapomniałem dodać istotną rzecz, że trzeba go słuchać po XLR (sprawdzałeś?), gdyż po RCA brzmi przeciętnie. Może stąd różnica zdań między nami co do tego modelu.

C09 słuchałem przez RCA co nie zmienia faktu że Xindaki o których piszemy nie są zbalansowane i na wejściu następuje desymetryzacja .

A600P z kilkoma źródłami XLR słuchałem na kablu XLR XLO Limited kosztującym tyle co sam Xindak i jak się okazało najlepiej grał po RCA . Zresztą mając kolejny wzmacniacz w pełni zbalansowany i takie tez źródła grałem na kablu VDH First Ul. MKII który zastąpił XLR Turbine . Z tym XLR było lepiej do momentu jak do połączenia użyłem nowej Tary 0,8 i na Tarze RCA było lepiej niż z XLRami ... Temat rzeka ;)

Wadii już nie mam .

Miałem też DAC20 Xindaka i nawet po modzie to jednak nie to co X32 ...

zaznaczam że wymiernie to ma sens jeśli posłuchasz w swoim systemie, czyli najlepiej wpaść z kolumnami, wzmacniaczem i źródłem czy kablami.

Pozostanie zupełnie inna akustyka i pewnie ustawienie ;)

• 5 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.