Skocz do zawartości
IGNORED

moze dodac zakladke STEREO LOW-END?

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

:/ (zniesmaczony) - każdy kiedyś zaczynał.

może lepiej uzupełnij wyszukiwarkę, żeby znajdowała tematy założone przez danego użytkownika? dobra byłaby też opcja wszukiwania słów "x" autorstwa "y".

Pomysl Vorpana bardzo fajny - wyszukiwanie frazy danego autora. Zbiga zreszta tez - szukanie wlascicieli podobnego sprzetu lub ziomkow. Problem tylko, ze do takiego przeszukania uzytkownik musialby byc zalogowany.

a ja powiem tak.......

nie wiem czemu ale spora grupa osób do każdej nowej osoby pytającej o to czy tamto z taniego przedziału odnosi się że tak powiem, obcesowo.

użwyają drogich klocków z a nowych sie tylko smieja ze co to oni za szajs kupują, i że w ogóle co to za pytania.

stawiają siebie za niewiadomo kogo, tak jakby od razu dostali sprzęt ze średniej półki.

jakby zapomnieli o tym, że im na początku też ktoś pomagał i odpowiadał na ich różne pytania itd.

gdyby nie zadufanie pewnych osób takie pomysły nei byłyby potrzebne.

zamiast wciągać ludzi izachęcać - robią się podziały a tych na początku zniechęciacie i stawiacie ich jako "gorszych" przez inna zakładka, a to przypomina pewne rzeczy....

w obecnym stanie rzeczy, niestety muszę chyba z bólem serca stwierdzić że to dobry pomysł

PS brawa dla tych co odpowiadają na różne posty nowych i nie piszą głupot w swoim zacietrzewieniu

A moze MP3 ?:-)

W USA to jakaś epidemia. Aplle iPod w połączeniu z Koss PortaPro gra całkiem efektownie chociaż nie można tego nazwać "wiernościa brzmienia". Jak na jego funkcjonalność i gabaryty efekt jest rewelacyjny. Do posłuchania w podróży - rewelacja.

No i słuchawki plus headampy - zasługują na osobny oddział bo zarówno technicznie jak i brzmienie różnią się od reszty rozwiązań. Można by to zgrupować z mp3 razem pod jakąś nazwą...

MINI

COMPACT

TRAVEL

Problem w tym, ze poczatkujacy nie potrafia wybrac sensownej zakladki dla swojego problemu - pospolite omawianie amplitunerow KD na zakladce stereo chociazby. Dlatego moja propozycja jest nieco inna - zakladka "Jestem poczatkujacy" i niech to bedzie zakladka domyslna, zarowno przy wyswietlaniu jak i konstuowaniu tematu nowego watku. Nazwa kiepska, moze cos wymyslicie.

A może po prostu nie robić głupich i chamskich wpisów w tematach które uważamy za banalne? Może zamiast obrzucać inwektywami pytającego wpisać mu jedno słowo WYSZUKIWARKA ? A może ci, którzy się najbardziej pienią po prostu nie mają nic do powiedzenia na dany temat? Poczytajcie sobie wpisy Józwy czy Zegarmistrza w tych nielubianych tematach, kto lepiej dotrze do takiego nowicjusza, oni czy pieniacze? Całe zamieszanie jest niepotrzebne i prowadzi tylko do straty czasu. Więcej opanowania i kultury osobistej, panowie i panie, bo ostatnio nam się szerzy chamstwo i głupota. Po co więc na głupawe pytania udzielać jeszcze głupszych odpowiedzi?

Pozdrawiam.

kapelli ma rację(niestety), nienajlepiej się tu początkujących traktuje...

-->MariuszJ, a jak ktoś kupuje KD gdzie KD jest na drugim miejscu, a 2 kanały na pierwszym? Ja sam KD nie lubię, ale to raczej tu by pasowało a nie do zakładki KD. A utworzenie nowej zakładki nie jest dobrym pomysłem ( kto tam będzie zaglądał, pewnie jak to ktoś powiedział o zakładce KD "(...) pies z kulawą nogą(...)" ).

Stworzenie takiej zakładki (low czy tez nowicjusz) spowoduje, że na niej dopiero zacznie się 'uzywanie' i 'jazda'.. Nie bedzie nawet żadnego innego punktu odniesienia, bo tam to juz napewno nie będą zaglądać Ci, którzy utrzymują to forum na jakimś poziomie (wiedzy i kultury). Wtedy tym 'nowicjuszom' pozostanie tylko zwykła sieczka...

Co do pomysło vorpanea'a - popieram, potrzebowałem tego z 1000 razy gdy pamiętałem strzępek postu i autora.

A nowa zakładka - niech będzie... wprawdzie temat diskmanów i miniwież powinno pokrywać forum HiFi i M ale co tam :) Przyda się

Pomysł jest z pozoru atrakcyjny ale w praktyce trudny do wykonania, bo gdzie miałaby przebiegać granica? Jeśli idzie o sprzęt nowy, to jakos te granicę może i dałoby się wytyczyć ale nie brak na tym forum tych, którzy wolą kupować używany. I ten nowy z niższej lub całkiem niskiej półki może być droższy od używanego ze znacznie wyższej i nie ma tu żadnej sensacji. Bo dopłaca się za gwarancję i brak ryzyka, jaki zawsze wiąże się z zakupem sprzętu używanego.

Myślę, że problem leży w tym, iż dyskutantów często ponoszą tu nerwy. Więc prośba - jak już muszą potargać się po szczękach, to podkowę, której chcą użyć owiną przynajmniej w skarpetę ;-)

A z mono to tak i pół żartem, i pół serio. Rozglądam się za kolumną do niedawno zakupionego wzmacniacza mono (Meloman 25)i pewnie zadam parę pytań z tym związanych ale nie spieszę sie z tym, by nie zadawać pytań tylko aby je zadać. Przy okazji prośba do Lukara, by korzystając z formalnego pretekstu (że mono to nie stereo) nie wyrzucił mi ich na bocznicę ;-)

na całkowicie (waszym zadniem) głupi wpis możecie przecież nie reagować. PO co odpisywać? Po prostu można to pominąć milczeniem, nie bić piany.

Zdarzają się jednak wpisy osób nowych/zielonych, z których widać że człowiek faktycznie ma problem i nie wie jak to ugryźc , nie wie nawet że można całkiem inaczej. Co z tego, że być może pytanie jest naiwne? Tymczasem takie osoby też bywają zbywane, a le w ten sposób nie dowiedzą się, że można inaczej.

Są natomiast osoby nowe, które i tak zrobią inaczej,chociaż pytają, tłumaczy im się i w zasazie nie wiadomo po co pytają, skoro swoje wiedzą i zdania nie zmienią. Wówczas pozostaje powiedzieć pas i nie kopać się z koniem.

Forum ma formułe otwartą więc zawsze na 10 pytań 7 będzie irytujących. Za to ci, którzy złąpią tego bakcyla dodadzą świeżej krwi. Jak będziemy natomiast darli kota z każdego, kto zada naiwne (w naszej ocenie) pytanie, to za jakiś czas nikomu nie będzie się tu chciało zaglądać.

No nie ma co "McGyver" trafia w sedno sprawy.

Według mnie ktoś kto nie ma nic sensownego do dodania oczywiście na dany temat nie powinien się wogóle wypowiadać bo stwarza bałagan i niepotrzebne nerwy swoim mądrzeniem się i dogryzaniem innym a nic porzytecznego nie wprowadza do forum.

Pomysł z tematu tego postu jest ok , mozna by przedstawić liste najbardziej nieudanych i najgorzej grających wzmacniaczy tylko smutne jest to że większość z nich była by naszej polskiej produkcji - NIESTETY :( ,no ale naszczęśie nie wszystkie były nieporozumieniem technicznym :)

Tak sobie pomyślałem, że zasad - często niepisanych - obowiązujących na forum w jakiś sposób również trzeba się nauczyć. Osoby, które zaglądną na forum tylko raz czy dwa nie mają tej możliwości i często zbyte po drugim pytaniu już nie wracają. Gdyby osoby poniżej np. 5 wpisów w jakiś sposób (kolorkiem) wyróźnić i traktować je jescze pobłażliwie, to byłaby szansa, że zdążą pojąć te zasady zanim się zniechęcą. Zakładam oczywiście wysoki poziom kultury "starszych" forumowiczów - że nie będą sobie chcieli ulżyć na tych np. zielonych. Gdy staną się owi zieloni po 5-10 własnych wpisach "starszymi" wtedy powinni się już czegoś nauczyć o zasadach forum, a gdyby tak się nie stało - no cóż mieli swoją szansę.

-->rekin pomysł kolorków, znaczków etc.( i możliwości popełniania wpisów dopiero po pewnym czasie od zarejestrowania się) już był.

--Noru, chwalisz tu McGyvera, a w drugim temacie(pokrewnym) Jego i innych się czepiasz ( o ile dobrze zrozumiałem), nie dziwne to to ?

A ja myślę, że dyskusja się rozmyje bo jak zawsze są za i przeciw.. więc może więcej odpowiedzi "za" i "przeciw" zgodnie z odczuciami :)

Ja jestem "za", to też audio. "KD" nie czytuję ale po założeniu zakładki na stereo zrobiło się z tym tematem dużo lepiej, mam nadzieję że na użytkownicy "KD" są też zadowoleni.

A Noru... wydawało mi się że sam sposób formułowania wątków zarabia sobie na zero odpowiedzi. A jak się autor tych wątków ze stażem 3 dni pulta.. śmieszne po prostu.

Ja proponuję na pomarańczowo tych co nie użyli wyszukiwarki a założyli wątek z jakimś pytaniem. To może nie dotyczyć podania tematu do dyskusji, jak na przykład wątek o TaraLabs.

-->McGyver, to ja już pomarańczowy prawie się zrobiłem :), w temacie o gainclonach nie dość że zadałem prawie to samo pytanie co ktoś kilkanaście wpisów wcześniej ( nie chciało mi się wszytkiego czytać :) ), to jeszcze o dziwo identycznego sformułowania przypadkiem użyłem :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.