Skocz do zawartości
IGNORED

Jest tak fajnie a my narzekamy.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tak fajnie a my narzekamy, budynki nam ocieplają drogi buduja większość towarów i usług dostępnych coca cole pepsi mcdonald mamy duzy tv można kupic internet nawet bez limitow (poza LTE) szpitale lecza ludzi banki chętnie daja kredyty, można sobie kupic dom, ba nawet 3 domy auto nawet robotnik kupi wszyscy maja telefony komputery i kablówki..... nawet ludzie daja rade conieco uzbierać (no nie wszyscy).... można sobie firme otworzyć jak się chce, nie chcesz nie musisz pracować...

normalnie jest dobrze nie ma co narzekac :-D:-D:-D

Jest wiosna może czas przejść na ten "zgnily konsumpcjonizm" i przestać narzekac?

chwilowy brak działalności w audio.

https://www.audiostereo.pl/topic/110996-jest-tak-fajnie-a-my-narzekamy/

"(...) Budynki nam ocieplają (...)" - owszem, jakiś czas temu ocieplili mi blok

"(...) drogi buduja (...)" - a budują, nawet rowerowe!

"(...) większość towarów i usług dostępnych (...)" - no prawda

"(...) coca cole pepsi mcdonald mamy (...)" - ble, to jest niezdrowe...

"(...) duzy tv można kupic (...)" - a można, o dziwo, nawet kupiłem po raz pierwszy w zeszłym roku

"(...) internet nawet bez limitow (poza LTE) (...)" - i dzięki temu na bieżąco być z kulturą filmową, bo na kino i płatne kanały mnie nie stać (przynajmniej w takim stopniu, jakim bym chciał...)

"(...) szpitale lecza ludzi (...)" - z reguły mnie uleczyli, 3/4 operacji ok. (poza niezbyt udaną operacją plastyczną, a był okres, ze było mnie na nią stać ), choć "państwówka" ma opóźnienia (na stulejkę trochę się naczekałem, ale efekt w porządku)

"(...) banki chętnie daja kredyty (...)" - ja nie mam zdolności kredytowej (choć z drugiej strony, może to i lepiej), nawet na odkurzacz za 600zł nie dali...

"(...), można sobie kupic dom,(...)" - no, z klocków to se kupię

"(...) ba nawet 3 domy (...)" - weź przestań, nie mam miejsca gdzie tyle klocków trzymać

"(...) auto nawet robotnik kupi (...)" - auta mnie nie interesują, ale fajny rower sobie kupiłem, taki składany

"(...) wszyscy maja telefony komputery i kablówki..... (...)" - mam i ja, chociaż aktualnie żal mi kasy, aby doładować telefona a w kablówce na 50 kanałów tylko jeden w hd (i po co mi ten wielki telewizor...)

"(...)nawet ludzie daja rade conieco uzbierać (...)" - no, w śmietniku owszem

"(...) .... można sobie firme otworzyć jak się chce, (...)" - no to se otworzyłem 3 lata temu (i o dziwo ciągnę do dzisiaj), ale w zasadzie tylko dlatego, że mam koleżankę-partnerówkę księgową

"(...) nie chcesz nie musisz pracować (...)" - zbyt często korzystam z tego "przywileju", ale mam dystymię i trzecią grupę niepełnosprawności umysłowej, nie mogę nadwerężać móżdżka, bo się przepali

"(...) Jest wiosna może czas przejść na ten "zgnily konsumpcjonizm" i przestać narzekac? (...)" - od braku narzekania mam psychotropy, polecam Anafranil

Jest wiosna może czas przejść na ten "zgnily konsumpcjonizm" i przestać narzekac?

Nie prowokuj :)

Pozd :)

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Polacy są genetycznie zaprogramowani na narzekanie. Nie mogą nie narzekać.

Świat na który nie można narzekać jest dla Polaka światem podejrzanym w którym ktoś chce na pewno Polaka wykorzystać ...

Nie rozumieją że wyszukując tylko to co złe a nie na to co dobre w świecie - niszczą sobie przyjemność życia ...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przyznam się też tego nie rozumiem.

POsłanka Sawicka - za pieniądze gotowa była zrobić wszystko - w seksie laskę lub anal, a w Sejmie i POlityce forsować złe prawo i jeszcze gorsze układy. I nie ważne, czy robiła to dla mężczyzny, który ją oczarował, czy dla pieniędzy. Mówiąc po łacinie, po prostu się skurwiła. Przynajmniej, jako POlityk.

Tu jednak niezwisły sąd uznał, że państwo polskie działaniami CBA naruszyło jej prawa.

Firma "Amber Złoty" w założeni powstała, aby jej założyciele zrobili na oszustwie. Potwierdziła to praktyka. POlska i zewnętrzna. Jednak najważniejszy prokurator w POlsce, wybrany przez PiS jest innego zdania - nie było żadnych podstaw prawnych, a aby firmę inwigilować, kontrolować. To, ze obywateli z najniższych i średnich obszarów zamożności uchroniło by prze stratą - nie ma już żadnego znaczenia.

A gdzie jedna z najważniejszych zasad prawa w ogóle, że ma ono oddziaływać prewencyjnie.

Poza tym fajnie jest. Dla wybranych.

Świat na który nie można narzekać jest dla Polaka światem podejrzanym w którym ktoś chce na pewno Polaka wykorzystać ...

Nie rozumieją że wyszukując tylko to co złe a nie na to co dobre w świecie - niszczą sobie przyjemność życia ...

W sumie masz racje albo na rzad albo na zlodziejstwo albo na Polakow jak ty wazne zeby narzekac....

chwilowy brak działalności w audio.

Jakoś tak mi przyszło do głowy: Piersi i Przyjaciele 2 - "Pigułka Szczęścia"

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Sądząc z twoich wpisów nie należysz do tych wybranych?

Oczywiście. Nie należę do PO.

Nie ma się co dziwić, że jest jest nim dobrze. To ludzie Solidarności uchwalili, że pobyt w więzieniu też jakoś wlicza się do emerytury.

Nie do mnie o to pretensja. Tu jestem przeciw.

W 1990 myśleliśmy z kumplami, że tu za 3 lata będzie jak na tak zwanym "zachodzie", niestety - wszyscy się pomyliliśmy

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

W 1990 myśleliśmy z kumplami, że tu za 3 lata będzie jak na tak zwanym "zachodzie", niestety - wszyscy się pomyliliśmy

:)

Dobre

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Balcerek obiecywał ze wystarczy 18 miesięcy. No ale zabrało to mu trochę więcej czasu. W 1993 już był syf z gilem, kiła i mogiła.

polacy sa tak samo glupi jak inne narody,no moze poza rosjanami ktorzy sa jeszcze glupsi

wszedzie jest korupcja i zlodziejstwo problem w tym ze swiadomsc naszych ment u wladzy o szkodliwosci tych procederow niska

problemem polakow nie jest to ze musza narzekac i szukac sobie wrogow jak to co poniektorzy mniej rozgarnieci forumowi ekonomisci onanisci mysla,problemem jest to ze po ustrojowych przemianach mamy dalej zafajdana komune i to nie tylko we lbach ale i w rzeczywistosci tak jest,co trzeba zrobic zeby to zmienic?

wy***rdolic cala obecna pseudo elite na sybir :) inaczej sie nie da,caly parlament sejm senat do wymiany,absolutnie kazdy urzedas do szczebla naczelnika wydzialu w pipidowku wlacznie,sedziowie prokuratorzy wszyscy lacznie z nowymi gdyz mogli nabyc zle nawyki przebywajac ze starszymi,to samo policja wojsko i inne sluzby,tylko tak mozna naprawic to panstwo,swierza nieskazona krew

oczywiscie mozna sie cieszyc tym co mamy,ale murzyni w afryce tez czasami sie ciesza

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Suluben uświadomił mi coś. Tak jak w kapitalistycznym kraju ludzi dosięga depresja z powodu odpowiedzialności za swoje czyny, tak w PRL, w którym wystarczyło nie naprzykrzać się władzy nie było zjawiska depresji w zasadzie!

Wracamy do PRL!

Tak, w PRL-u słowa "depresja" nie było

Była "apatia"

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Poza tym fajnie jest. Dla wybranych.

My jemy kapustę , a Wybrani mięso , i dzięki temu wszyscy Polacy żrą gołąbki , tak dziś , jak i onegdaj (za komuny ) jest fajnie !

Tylko , jak przekonać do Twoich racji schorowaną rencistkę oczekującą 1,5 roku na wizytę do specjalisty kardiologa ?

wy***rdolic cala obecna pseudo elite na sybir :)

Jeszcze Cię życie nie nauczyło , że po tych " wypierdolonych " , przyjdą następni ?

Kto się nie łudzi , ten nie żałuje !

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.