Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner Harman/Kardon traci sygnał HDMI

Dokurobai

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

od jakiegoś czasu mam problem z moim amplituner Harman/Kardon AVR 255. Mam do niego podłączony dekoder UPC oraz DVD i oglądam przez niego TV z dekodera. Przez jakieś 3 lata nie było żadnych problemów z amplitunerem jednak ostatnio podczas oglądania TV, traci on sygnał z dekodera, na TV robi się niebieski ekran i wyświetla się informacja o braku sygnału HDMI. Po wyłączeniu i włączeniu amplitunera wszystko zaczyna działać poprawie, jednak ten problem pojawia się nawet kilka razy dziennie. Dzwoniłem do serwisu Harman/Kardon w Katowicach, poradzili mi reset amplitunera i też tak zrobiłem jednak nic to nie pomogło. Czy mogę prosić o poradę co zrobić żeby ten problem rozwiązać.

Dodatkowo do amplitunera mam podłączony zestaw głośników kina domowego 5.1 firmy Canton i mniej więcej od tego samego czasu subwoofer sam się wyłącza i włącza po jakimś czasie. Macie jakieś pomysły co może być powodem? Myślicie że amplituner jest popsuty? Podczas oglądania filmów na dvd również subwoofer sam się włącza i wyłącza.

będę wdzięczny za pomoc

Tak to amplituner. To i tak że 3 lata Ci pochodził to sporo.

HDMI się nagrzewa i gubi sygnał. Do wymiany płytka HDMI, mają je na stanie ale jest juz po gwarancji musial byś za to zapłacic. A kwestia subufera. Spotkałem sięz tym samym problemem w Harmanie 360. 3 Razy w serwisie wymieniali gniazdo subuferowe w końcu kolega zmienił na Onkyo 708

Tak to amplituner. To i tak że 3 lata Ci pochodził to sporo.

HDMI się nagrzewa i gubi sygnał. Do wymiany płytka HDMI, mają je na stanie ale jest juz po gwarancji musial byś za to zapłacic. A kwestia subufera. Spotkałem sięz tym samym problemem w Harmanie 360. 3 Razy w serwisie wymieniali gniazdo subuferowe w końcu kolega zmienił na Onkyo 708

Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź :)

nie wiesz czy ile taka płytka kosztuje wraz z wymianą?

i jeszcze jedno, serwis Harman/Kardon ma swoją siedzibę w Katowicach, nie znasz może jakieś godnego polecania serwisu na terenie Warszawy?

pozdrawiam

Nie wiem ile to kosztuje, kumpel dosyłał wzmak do serwisu Denona, miał na gwarancji. Myslę że dobry elektronik jest stanie wymienić taką płytkę. Wiem że horn korzysta z zewnatrzego serwisu może spróbuj z nimi? Przeczuwam że same cześci nie sa drogie. Bardziej wygórowane jest robocizna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Miałem to samo w AVR255. U mnie sprawę załatwiła wymiana kabla HDMI a już miałem wysyłać amplituner na naprawę gwarancyjną.

Tak więc zanim wydasz pieniądze sprawdź najpierw na innym kablu co będzie.

Nie wiem ile to kosztuje, kumpel dosyłał wzmak do serwisu Denona, miał na gwarancji. Myslę że dobry elektronik jest stanie wymienić taką płytkę. Wiem że horn korzysta z zewnatrzego serwisu może spróbuj z nimi? Przeczuwam że same cześci nie sa drogie. Bardziej wygórowane jest robocizna.

Ukryta Zawartość

dziękuje za pomoc

Miałem to samo w AVR255. U mnie sprawę załatwiła wymiana kabla HDMI a już miałem wysyłać amplituner na naprawę gwarancyjną.

Tak więc zanim wydasz pieniądze sprawdź najpierw na innym kablu co będzie.

dzięki, spróbuje tak zrobić :)

Ukryta Zawartość

To i tak że 3 lata Ci pochodził to sporo.

... Słuchaj nie wiem o co Ci biega ale mój HK AVR 255 śmiga już 5 lat.... i nie mam zadnych z nim problemów....

. W ampli trzeba zadbać o odpowiednią wentylację - naprzykład.... Trzeba także czyścić go z kurzu - naprzykład....

Trzeba troszkę dbać a nie tylko katować.... ;))))

Otóż to.

Mój Onkyo 905. Chyba już ponad czteroletni, jak nie lepiej, też nie wykazuje oznak starości.

Nie narzekałeś ostatnio że coś Ci w nim padło? Płytka HDMi bodajże?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Gdzie? Kiedy?

Pisałem tylko, że po podłączeniu Asusa z jego wyjścia HDMI Audio są jakieś zgrzyty. Po HDMI Main jest O.K. tak samo jak z każdego innego urządzenia.

Nic nie jest uwalone.

... Słuchaj nie wiem o co Ci biega ale mój HK AVR 255 śmiga już 5 lat....

Twoj tak. A 5 innych na 10 nie. Nie wiem czy jest to kwestia użytkowania czy nie. Po prostu pisze o moich doświadczeniach z Harmanami. nie są za dobre i dla siebie bym go nie wybrał. I wcale nie twierdze tutaj że kupując Denona gwarantuje trwalszy sprzęt. Takie rzeczy w chińskim swiecie bulba się po prostu zdarzaja.

Gdzie? Kiedy?

Pisałem tylko, że po podłączeniu Asusa z jego wyjścia HDMI Audio są jakieś zgrzyty. Po HDMI Main jest O.K. tak samo jak z każdego innego urządzenia.

Nic nie jest uwalone.

Sorry pomyliło mi sie, Mczaj miał problem z HDMI w swoim Onkyo, wiem że szukał serwisu. Mój błąd:)

Gość Gość

(Konto usunięte)

Tak potrzebujesz ich na papierze? Po za tym nie zależy mi na udowadnianiu ich nikomu. kupuj co chcesz :)

Ja ich nie potrzebuję. Ty podałeś konkretne, ciekawe szacunki liczbowe.

I tylko byłem ciekawy czy są prawdziwe, czy to tylko Twój wymysł.

Teraz już mam jasność.

Miałem to samo z HK 260. Kolejnym objawem będzie całkowity brak portów hdmi. Serwis w Katowicach rozwiązał problem - czytając po necie problem dosyć częsty.

tylko to niestety dość kosztowana naprawa jeśli sprzęt nie jest już na gwarancji..

Mój avr260 już dwa razy lądował w serwisie. Za pierwszym razem były szumy w dwóch kanałach. Za drugim razem zaczęło szwankować coś z wyjściem HDMI (raz podawał a raz nie obraz na tv ) i zawieszał się. Wymienili jakiś przekaźnik i w tej chwili jest ok, ale gwarancja tylko do października.

Z tymi cenami wymiany to chyba jakiś kosmos. Ponad tysiaka? Ja za swój ampli dałem 1500 nowy...Koszt produkcji pewnie w granicach 1000zł a za wymianę modułu aż tyle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.