Skocz do zawartości
IGNORED

Starcie Tytanów….najlepsza lampa SE w bi-ampingu z tranzystorami

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Szymon nie ma problemu mamy domy 150 metrow od siebie:) Wiec jezeli zamieszkam u Niej to bede chodzil sluchac do siebie. Moim zdaniem sytuacja wrecz idealna:)

Ja to widzę inaczej. Twoją chatę sprzeda i kasę rozpieprzy na zakupy a Ty wylądujesz na strychu albo w piwnicy :)

Kolumny oczywiście pod ścianą.

Jest grzeczna i mila, ale potrafi pokazac pazur:)

Maciej ma zone wiec da sie to jakos zorganizowac by faceci mogli spokojnie posluchac muzyki:)

Ja mam pokoj odsluchowy u siebie w domu:) Nie mieszkamy razem, wiec problemu nie ma, ale tak czy inaczej pokoj odsluchowy bede mial:)

hehe, nawet Wojtkowi przygotowała pokój i spanko:)

Kolumny na środku, a i rankiem nawalaliśmy dB ile wlazło, a żonka była w zagrodzie.

Kochana(!) i do tego ładna.

Czego chcieć więcej:)

Wojtek, Kasia, gdy wróciła z pracy po nadgodzinach, to była zmęczona, ale gdyby była o zwykłej porze, to jeszcze doczekałbyś niezłej kolacji:)

wpisy zawierające kolejne pomówienia zostaną usunięte

watek jest o wzmacniaczach a nie o ich producentach i dystrybutorach

proponuje zalozyc specjalny watek i oprócz nazwisk zlych dystrybutorów i producentów umieszczac równiez nazwiska podobno oszukanych klientow :)

watek zaczyna coraz bardziej wygladac na wzmacniany , nie wiem czy takie bylo założenie sly-a choć mysle że nie bo sam zwracał sie o zaprzestanie jałowych dyskusji o dystrybutorach w jego wątku

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość cybant

(Konto usunięte)

Fakt, ze dwa kable zasilajace i pre to jest dodatkowy koszt, ale dwa osobne trafa zasilajace to jest napewno plus. Dorobienie nakladanej oslony na lampy to jest drobiazg.

Ja bym jednak troche sie bal integry na GM70 bo nie wiadomo jak to bedzie za rok czy dwa z jej bezawaryjnoscia. To jhednak wyskokie prady i temperatury. MPW z tego co p[isza poprzednicy ma wiecej barwy a Amplifon wiecej gory...

W Amplifonie z lampami miedzianymi jest barwy aż nadto ....;)))

Jeszcze więcej to byłby już lukier...

Co do kolejnych porównań zapraszam do mnie , u mnie nie ma problemów z przestawianiem kolumn;)))

Jak Stary zapgrejduje ;)) swoje monosy móże nas w grodzie Kraka nawiedzi;))

A i z biampingiem lub bez też można porównać...

No to się będzie działo jak Stary nawiedzi Kraków i okolice ... czekam na rozwój sytuacji :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

cybant, no widzisz szkoda, ze Cie nie bylo gdy ja bylem to bysmy porownali. U mnie miedzianka to byloby na bank za duzo nasycenia bo jest go juz sporo na grafitowej.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

do tomkly- jak wypadly, wg Ciebie, MPW, jesli chodzi o scene w porownaniu do ampli?

Wg mnie bardzo podobnie, może z minimalną przewagę monobloków, co zrozumiałe zważywszy na rozdzielenie urządzeń. Ale różnica w bardzo trójwymiarowo grającym systemie Artura nie była istotna. Może w bardziej płasko brzmiącym byłaby większa.

• 1 miesiąc później...

Już niebawem ma dojechać do mnie Amplifon w wersji Super-hiper-bajer i będzie odniesieniem do poszukiwań monobloków. Integra Amplifona jest tak dobra, że przez dłuższy czas spokojnie pracować u mnie w bi-ampingu z tranami Burmestera a jednocześnie przy porównaniach z kolejnymi lampowymi monosami będzie stanowić dobry, a nawet wybitny punkt odniesienia. A czy pojawią się kandydaci do pojedynku? Pierwsi już są…to ponoć rewelacyjnie grające Thrax Spartacus. Już są w Polsce i czekają na sygnał do walki… :-) Widziałem je na żywo w Monachium, wykonanie perfekcyjne.

• 2 tygodnie później...

No i stało się, a mówiłem, żeby nie kusić losu i że stanie się, no i wykrakałem….dziś po kilku miesiącach wjechał do mnie Amplifon GM70, tym razem już własny i to w max wersji Limited. Grał ok 20h więc wygrzany nie jest, dostał nowe kable, więc tym bardziej potrzebuje 200h, żeby zagrać pełnią swoich możliwości a już jest tak pięknie. Nie pozostaje nic innego jak pogratulować Panu Andrzejowi i czekać na to co pokażą jego monobloki.

Sylwek gratulacje zakupu ... moje GMki wjeżdżają do mnie w sobotę. Długo trzeba czekać, ale wiem że warto. pozdrawiam

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ręczna robota to i długo trzeba czekać. Ale warto. Będziesz zadowolony. U mnie niebawem zacznie się kolejne starcie tytanów. Do starcia staną Thrax Spartacus uznawane za jedne z najlepszych lampowych monobloków na świecie, perfekcyjnie wykonane, jak przystało na poważną firmę. Tam nie ma lipy. A nieco później ma do mnie wjechać niezła gratka, ale żeby nie zapeszyć to na razie jeszcze nie napiszę co. Oby to się udało.

No i stało się, a mówiłem, żeby nie kusić losu i że stanie się, no i wykrakałem….dziś po kilku miesiącach wjechał do mnie Amplifon GM70, tym razem już własny i to w max wersji Limited. Grał ok 20h więc wygrzany nie jest, dostał nowe kable, więc tym bardziej potrzebuje 200h, żeby zagrać pełnią swoich możliwości a już jest tak pięknie. Nie pozostaje nic innego jak pogratulować Panu Andrzejowi i czekać na to co pokażą jego monobloki.

Widze ze watek wrocil i tym samym ciesze sie ze polski produkt bedzie odniesieniem dla zagranicznych wzm lampowych,ciekawe beda twoje recenzje kiedy bedzie walczyl z innymi wzm lampowymi,mysle ze najwieksza zaleta polskiego wzm bedzie cena-jakosc!jezeli polski producent to utrzyma to bedzie mial sporo zadowolonych polskich audiofili.

Jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś z tego wzmacniacza nie był zadowolony. Aspekt relacji ceny do jakości to jeszcze inna kwestia i w tym przypadku polski produkt wypada bardzo korzystnie. Ale to wynika też w innego sposobu dystrybucji. Nie można porównywać ceny sprzętu kupowanego bezpośrednio od producenta z jego minimalną marżą do ceny sprzętu, który ma normalną dystrybucję. Ważne, że świetnie gra, jest super wykonany i cenę ma zaskakująco atrakcyjną jak na to co sobą oferuje.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Do starcia staną Thrax Spartacus uznawane za jedne z najlepszych lampowych monobloków na świecie, perfekcyjnie wykonane, jak przystało na poważną firmę.

Sylwek Thrax to raczej młoda i mało znana bułgarska firma jakich wiele na rynku.

Uznana to jest Audio Note albo Jadis a chłopaki z Bułgarii na takie uznanie muszą jeszcze popracować ;)

Ten sam dealer , który wysłał do mnie w piątek urządzenia Ypsilon ma również tego Thraxa w ofercie.

Jak na swoją cenę uważa ,że to w miarę udane produkty i można posłuchać.

Mają również hybrydy w swojej ofercie.

Jak posłuchasz to daj znać jak te Thrax-y wypadły.

Może też posłucham tyle tylko ,że czysta lampa mniej mnie interesuje niż hybryda.

Gratulacje Sly, fajnie , ze polski produkt powoduje wyraźny postęp w juz przedtem wypasionym w systemie.

Konto w trakcie usuwania

Wykonanie Thrax-ów a Jadis to zupełnie inna klasa. To prawda, że Thrax to młoda firma, ma kilka lat ale jakość wykonania jest perfekcyjna. I nie jest prawdą, że jest firmą jakich wiele na rynku, bo większość firm oferujących sprzęty lampowe ma fatalną jakość wykonania i to łącznie z legendami tego segmentu rynku. Brzmienie ponoć też Thrax ma super ale to ocenię za jakiś czas. Natomiast jeśli ktoś szuka hybrydy to po co zawracać sobie głowę lampami.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wykonanie Thrax-ów a Jadis to zupełnie inna klasa. To prawda, że Thrax to młoda firma, ma kilka lat ale jakość wykonania jest perfekcyjna. I nie jest prawdą, że jest firmą jakich wiele na rynku, bo większość firm oferujących sprzęty lampowe ma fatalną jakość wykonania i to łącznie z legendami tego segmentu rynku. Brzmienie ponoć też Thrax ma super ale to ocenię za jakiś czas. Natomiast jeśli ktoś szuka hybrydy to po co zawracać sobie głowę lampami.

Nie wiem jakie mają wykonanie urządzenia Thrax-a słyszałem tylko ,że mają swoje obrabiarki i będą robić obudowy dla Vitusa.

Ale jak zapewne wszystkim wiadomo obudowa jest bardzo ważna ale ważniejszy jest dźwięk a tego ani Ty ani ja nie słyszeliśmy więc posłuchamy i się potem możemy wypowiedzieć.

Poza tym przecież napisałem ,że Thrax ma również hybrydy więc głowy zawracać nikomu nie mam zamiaru.

Lampy oczywiście również chętnie posłucham i jak usłyszę taką , która zagra lepiej od konstrukcji hybrydowej to się na pewno nad ew. zakupem zastanowię.

Moja GM-ka też już dotarła i gra pierwsze płyty:). Fantastyczny wzmacniacz, brak mi słów. Dźwięku na tak wysokim poziomie nie miałem jeszcze nigdy. Panie Andrzeju jeszcze raz wielkie dzięki:)

. Natomiast jeśli ktoś szuka hybrydy to po co zawracać sobie głowę lampami.

Sylwek

Ty lampiarzu!!

Nie wiem jakie mają wykonanie urządzenia Thrax-a

Wykonanie bardzo ładne.

Słuchałem ich pre Dionysos z Herosami,a DACa Thraxa miałem wpiętego w zastany system Reimyo,i słychać klasę tych urządzeń.

Na pewno warto się nad tymi nowościami pochylić jeśli ktoś jest na etapie poszukiwań.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ręczna robota to i długo trzeba czekać. Ale warto. Będziesz zadowolony. U mnie niebawem zacznie się kolejne starcie tytanów. Do starcia staną Thrax Spartacus uznawane za jedne z najlepszych lampowych monobloków na świecie, perfekcyjnie wykonane, jak przystało na poważną firmę. Tam nie ma lipy. A nieco później ma do mnie wjechać niezła gratka, ale żeby nie zapeszyć to na razie jeszcze nie napiszę co. Oby to się udało.

Wchodzę w te starcie ze swoimi gm-kami..........nie ma strachu u mnie.

Spartacus żle skończył..........pamiętam z filmu,ale teraz jest ich dwóch)

A co się stanie jeśli zagrają lepiej moje monobloki od gm-ki amplifona?...........i od thraxów spartacus-a jest to całkiem możliwe.

Moja GM-ka też już dotarła i gra pierwsze płyty:). Fantastyczny wzmacniacz, brak mi słów. Dźwięku na tak wysokim poziomie nie miałem jeszcze nigdy. Panie Andrzeju jeszcze raz wielkie dzięki:)

Gratulacje ... ja muszę poczekać jeszcze tydzień.

Pozdrawiam

PS. Andrzeju od Amplifona … teraz idź do hotelu odpocząć, bo szmat drogi przejechałeś, ale od powrotu do domu kończ moją GMkę i ani mi się waż opóźnić przyjazd do Krakowa, bo już dłużej nie wytrzymam.

Koledzy jakieś foty aby chociaż namiastka była …

Już niebawem ma dojechać do mnie Amplifon w wersji Super-hiper-bajer i będzie odniesieniem do poszukiwań monobloków. Integra Amplifona jest tak dobra, że przez dłuższy czas spokojnie pracować u mnie w bi-ampingu z tranami Burmestera a jednocześnie przy porównaniach z kolejnymi lampowymi monosami będzie stanowić dobry, a nawet wybitny punkt odniesienia. A czy pojawią się kandydaci do pojedynku? Pierwsi już są…to ponoć rewelacyjnie grające Thrax Spartacus. Już są w Polsce i czekają na sygnał do walki… :-) Widziałem je na żywo w Monachium, wykonanie perfekcyjne.

I co starcie będzie na kolumnach Pioneera?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wykonanie bardzo ładne.

Słuchałem ich pre Dionysos z Herosami,a DACa Thraxa miałem wpiętego w zastany system Reimyo,i słychać klasę tych urządzeń.

Na pewno warto się nad tymi nowościami pochylić jeśli ktoś jest na etapie poszukiwań.

Słuchałeś u siebie przez dłuższy czas czy tylko w salonie?

Na jakich kablach i kolumnach?

Słuchałeś u siebie przez dłuższy czas czy tylko w salonie?

Na jakich kablach i kolumnach?

U siebie miałem tylko DACa.

Resztę słuchałem w mniej znanych warunkach na dwóch parach kolumn,jedne to Odeon Speakers No28,a drugich nazwy nie pamiętam,normalne skrzynki z linią transmisyjną zdaje się.

Jest potencjał w Thraxach,takie moje zdanie,cytując klasyka :).

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

U siebie miałem tylko DACa.

Resztę słuchałem w mniej znanych warunkach na dwóch parach kolumn,jedne to Odeon Speakers No28,a drugich nazwy nie pamiętam,normalne skrzynki z linią transmisyjną zdaje się.

Jest potencjał w Thraxach,takie moje zdanie,cytując klasyka :).

O.K. dzięki za opinię.

Po przesłuchaniu Ypsilon - ów wezmę też te Thraxy na próbę.

A słuchałeś jakichś innych konstrukcji hybrydowych i jak wypadły z porównaniu do Thrax - a?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.