Skocz do zawartości
IGNORED

Używany amplituner do około 700 zł

Kamil Dulewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

poradźcie mi proszę. Chcę kupić sprzęt, który spełniałby takie oto kryteria:

cena około 500- 700 zł

możliwość podłączenia Ps3

możliwość podłączenia tunera sat

możliwość podłączenia odtwarzacza cd: technics SL -PG 590

możliwość podłączenia komputera- chodzi mi bym mógł wprowadzić dźwięk z wyjścia słuchawkowego

możliwość podłączenia telewizora (niekoniecznie, ale dobrze by było)

Myślałem nad technicsem dx- 950, onkyo SR60x.

dzięki

Nie napisałeś w sumie do jakich kolumn chcesz podłączyć ten amplituner i czy ma grać głównie w kinie czy bardziej w muzyce.

Podłączenie telewizora - odpuścić możesz, w tej kwocie nie kupisz dobrego amplitunera z HDMI.

Amplituner musi mieć dekodery DD i DTS (nie tylko dolby prologic).

Skupiłbym się na starszych, wyższych modelach bez hdmi, kodeków HD, za to lepiej wykonanych i lepiej brzmiących od nowszych odpowiedników. Mogę polecić model który posiadam, Denon 2106, ale myślę, że da radę kupić jeszcze coś lepszego np Denon z serii 28xx lub nawet 38xx. Bardzo dobre opinie zbierała Yamaha rxv 795, Onkyo 603 (nie późniejsze). Marantz też miał duże i ciężki kloce, warto przepatrzeć Allegro.

Cambridge 540R, Nad (tu modeli nie pamiętam). Opcji jest naprawdę sporo. Zależy co w danej chwili jest dostępne. Na pewno Technicsa bym odpuścił.

Narazie mam zamiar kupić do tego dwie kolumienki, które będą grały przyzwoicie. Jeżeli dźwięk będzie porównywalny do słuchawek hd 555 to będę zadowolony. Kiedyś kupię do sprzętu lepsze resztę, ale tak by te zostawić. Dzięki za odpowiedź ! Myślalem nad onkyo 606, na allegro można kupić za około 500 zł, ale naczytałem się, że psuje się tam hdmi, wiesz coś na ten temat?

Grzeją się to się mogą psuć częściej, zwłaszcza że nie wiesz, kto w jakich warunkach użytkował dany amplituner, być może był gdzieś wciśnięty w ciasną szafkę...

Skup się na dobrym amplitunerze bez bajerów w postaci HDMI, wystarczy w zupełności model mający coax i optyk, dzięki temu kupisz porządny i wysoki model, zamiast niskiego, słabiej grającego a nowszego.

Z kolumn za małe pieniądze raczej nie uzyskasz dźwięku jak z dobrych słuchawek. A kolumny do jakiej kwoty mają być ? Jak duże pomieszczenie i jakiej muzyki słuchasz ?

Później coś spróbuję przejrzeć na Allegro z amplitunerów i podam Ci, z których bym wybierał.

Może rzeczywiście lepiej sobie darować to hdmi. Póki co to mam około 20 m^, w przyszłości zapewne nieco więcej. Kwotę jaką mogę przeznaczyć to około 1000 zł. A co do muzyki to jestem uniwersalnym słuchaczem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość ma też do sprzedania model T741 z pilotem, jakby się udało załatwić żeby dołożył tego pilota do T751 to by się opłacało w tej cenie moim zdaniem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.