Skocz do zawartości
IGNORED

McIntosh MA 5100 50-cio letni wzmacniacz

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

kamil79

Moja propozycja to słuchać i szukać nie daj zbyt szybko ponieść się emocjom, chciałeś mieć Dynaudio to masz i razem z tym "mały kłopot" ja też kiedyś chciałem mieć koniecznie Dynaudio i wydawało mi się że będzie super bo przecież tylu użytkowników Dynaudio nie może się mylić i aż pieje z zachwytu (tak jak w przysłowiu z muchami o ich pożywieniu). Niestety prawda jest troszeczkę inna nie będziesz miał super grania w zastawie Dynaudio + budżetowy czy średniej klasy wzmacniacz. Musisz wydać trochę więcej.

Radziłem Ci omijaj tego Maca. Piszesz że super buda. A środek?! jeśli stać Cię na odbudowę bebechów o których nie wiesz w jakim są stanie wiesz tylko że to gra ... .

Spróbuj poszukać lampy na kt88 a jeszcze lepiej kt90 lub kt120, el34 odpada chyba że cztery na kanał. Może takie zestawienie Ci sie będzie podobało.

Powodzenia,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Nie wiem ile kosztowal dzielony naim jako nowy,konkretnie NAP150+NAC112

Dzieki panowie,raczej odpuszcze i bede szukal dalej..

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak ma grac!

Wyostrzona góra struny gitary nienaturalne-nawet słychać tego SRV na komputerze że cos nie teges i za jasno jest zdecydowanie-to tyle.

Ukryta Zawartość

Pewnie taki przegląd kosztuje tyle że wraz ceną za ten wzmak można kupić inny z całkiem innego przedziału cenowego .

Albo zrobią go całkiem za darmo bo to "long time user" ;-)

Gdzie?

Na forum masz klub Krella - popytaj . Może ktoś ma w pobliżu .

Druga opcja to zakup używki , posłuchasz i sam zdecydujesz . To chodliwy wzmak więc musisz pytać i przeglądać aukcje .

Plus jest taki że jak Ci się nie spodoba to w moment sprzedasz bez lub ze znikoma stratą .

To koniecznie posłuchaj Kralla 400XI :)

Do tego srebrne okablowanie i koniecznie kolumny Audio Physic lub B&W!

Za każdym szarpnięciem struny aż zęby będą bolały. To jest dopiero namacalność :)

Na all jest ale 300i

NIE, tylko 400XI odpowiednio jazgocze. Miałem go z rok w sypialce i niczym nie dał się ujarzmić. Barwa, dociążenie, jakiekolwiek emocje co to jest?

W tym budżecie to można mieć lampkę WT40II lub monoski Phasta, do tego minasy studio 16Hz, cd Krella 280, dobre kabelki i jest granie.

Wychodzi na to ze nic fajnie nie zagra .Mi sie jednak barrrdzo podobalo polaczenie moich focusow z tym ma5100 nie jazgotalo tylko bylo subtelnie czysto na gorze a do tego dynamicznie na kazdym poziomie volume ,nawet gdy gralo cichutko.niebywala stereofonia i przestrzen ale ja nie jestem audiofilem i malo slyszalem

Do tego srebrne okablowanie i koniecznie kolumny Audio Physic lub B&W!

Za każdym szarpnięciem struny aż zęby będą bolały. To jest dopiero namacalność :)

Ale o czym Ty piszesz ?

Kolega nie ma B&W ani AP tylko DYNAUDIO a to całkiem inaczej grające kolumny.

Nie sądzisz ?

Na all jest ale 300i

To najstarsza integra , robiona jakoś od 1996r . Jest nieco bardziej utemperowany od 400XI ( też wart spróbowania no i tańszy jest ) a Tobie zależy żeby było jasno .

NIE, tylko 400XI odpowiednio jazgocze. Miałem go z rok w sypialce i niczym nie dał się ujarzmić. Barwa, dociążenie, jakiekolwiek emocje co to jest?

Bzdury .

Przy odpowiednio dobranej reszcie ten wzmak GRA .

Tak samo jak BZDURY się wypisuje o S300i który też przy ODPOWIEDNIM doborze zwłaszcza kolumn jest świetnym wzmakiem .

W tym budżecie to można mieć lampkę WT40II lub monoski Phasta

Ha ha ...

Do tych Dynaudio ?

WT40II lub monoski Phasta, do tego minasy studio 16Hz, cd Krella 280

KAV280 CD NIE GRA PO RCA ! A Ty wymieniasz wzmki które nie są zbalansowane !

Nie wiem po co takie wpisy ?

Nudzicie się czy co ?

Kolega napisał jakie MA kolumny i sprecyzował co chce do DYNAUDIO .

Kamil79 jak masz SM6 to świetnie z nim gra S300i ale on potrzebuje jasnych , szybkich i przejrzystych kolumn . Jest odwrotnością grania 400XI

jak mu sie podobało z makiem niech go kupi i tyle, to sie ma jemu podobać on bedzie tego słuchał i sie cieszył z muzyki. Polecacie mu tą 400 krella, niestety to piec trudny w aplikacji, sporo osób czyta recenzje kupuje i nie gra im ten piec. z tym krellem cały system jest niezbedny przemyslany bo maluje on scene dalej ale dokładnie, neutralnie, niezbedna jest rozdzielcza reszta przez to przekaz z krella nabiera namacalności, dokładnie przeciwienstwo lamp które mają tą namacalność mimowolnie. W odpowiednim systemie bedzie muzyka live, niestety ktoś kto kupi na pałe usłyszy hałas i jazgot i po miesiącu go sprzeda pisząc ze roksan jest lepszy.

MA 5100 i MC352? To tak jak porównywać BMW 1 z BMW 5. Mam tego ostatniego, a miałem też MA 8500. Jest między nimi przepaść.

co mozesz powiedziec o MA5100?

znalazlem jeszcze takie cos

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kamil79, nie sugeruj się opiniami ludzi na forum bo będziesz bezp przerwy szukał!!! Wierz tylko własnym uszom.

Spróbuj wypożyczyć tego McIntosha albo kupić go za odpowiednią kwotę żeby móc go bez straty odsprzedać jeśli się niesprawdzi.

• 2 tygodnie później...

mialem arcama a22 plus cd23 na weekend i tez bylo slabo,podobalo mi sie nawet z Tact Audio SDAI 2175,jeszcze jutro pojade z rana do salonu cos posluchac no i pojawil sie c.e.c amp 6300 ...utargowalem tego densena za 2500 ale juz sam nie wiem ,wolalbym cos naprawde dobrego i najwyzej zmienic te focusy

sadzisz ze dm10 to słaby piec?

Ja rozumiem że z Danii to musi być wypas - w końcu kiedyś płaciliśmy im lenno za Szczecin :)

ale patrząc na foty ze środka to akurat jest jakaś taniocha

Sorry ale jak dla mnie to jest słabo - masz kasę i chcesz wypas to idź w kierunku monobloków albo porządnej integry - tak 15-20kg a nie jakiś szit pare kondów i dwa toroidy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.