Skocz do zawartości
IGNORED

McIntosh MA 5100 50-cio letni wzmacniacz

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie ten densen jest wart 1000zł i to max - ode mnie by nie dostali nawet 500

Nie będę tu nic doradzał ale poszukaj na spokojnie porządnej konstrukcji - coś z najwyższych modeli uznanych marek. Pamiętaj że nawet jak się kompletnie nie znasz to zawsze lepiej kupić ten cięższy :)

Sprawdź Quada 99, kiedyś go odsłuchiwałem, w tej klasie cenowej rewelacja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

umiesz czytać ze zrozumieniem? kolega K-man to pewnie diy-owiec:)

Co Ty nie powiesz? Czy ja proponuje jakąś syfiastą ugodę albo inny paździeż?

kolego konik jak już kompletnie nie wiesz co kupić to podsyłaj mi propozycje na PW - a co będę dobrym wujkiem :)

Quad jest brzydal, to fakt

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Panowie nie ma sensu sie klucic,kolega konik broni densena bo jego kolega od ktorego kupilem focusy wlasnie z densenem ich sluchal,ja zupelnie nie wiem jak on gra ale dziwne jest ze od mc.nie moze go gosc sprzedac i z 3 tys zszedl bez problemu na 2.5 to mi daje do myslenia ze moge wtopic i zalowac dlatego z ranca jade do salonu z focusami pod pacha

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Co Ty nie powiesz? Czy ja proponuje jakąś syfiastą ugodę albo inny paździeż?

kolego konik jak już kompletnie nie wiesz co kupić to podsyłaj mi propozycje na PW - a co będę dobrym wujkiem :)

ja nie szukam wzmacniacza mam i ani mysle o zmianie, jako były uzytkownik dm10 dziwi mnie twoja opinia, szkoda tylko ze go nie miałes okazji posłuchać:) ale wiem wiem widzisz ,,bebechy,, i wiesz jak gra.

Panowie nie ma sensu sie klucic,kolega konik broni densena bo jego kolega od ktorego kupilem focusy wlasnie z densenem ich sluchal,ja zupelnie nie wiem jak on gra ale dziwne jest ze od mc.nie moze go gosc sprzedac i z 3 tys zszedl bez problemu na 2.5 to mi daje do myslenia ze moge wtopic i zalowac dlatego z ranca jade do salonu z focusami pod pacha

Ja ci pisałem na poczatku starą koncówke elektro AW i bedzie lepiej jak z dm10, i to sporo ale koszt preampu dochodzi, chyba ze masz cd z pre cyfrowym

Nie no - tak to się bawić nie bedziemy

to jest jak z samochodami. Zaglądam do środka - jeden ma V8 i sprężarkę, a drugi r4 1400ccm - który lepiej jeździ?

No przecież nie mogę wiedzieć - przecież nie jeździłem

No właśnie :) wiadomo bez jeźdzenia

ale skoro jesteś mądrzejszy to radź sobie sam

z mojej strony EOT

Zaglądam do środka - jeden ma V8 i sprężarkę, a drugi r4 1400ccm

no dokładnie, V8 i sprezarka zapewni lepsze osiągi ale bedzie wiekszy ,,lag,, i mniejsza zywotność, co wazniejsze silnik rzędowy chodzi równiej od fałki, wiec to nie takie proste... Nie sztuką jest wstawić trafo od spawarki :)

Kamil i widzisz co dało pytanie na forum? Kompletnie nic, a i teraz pewnie zaczynasz drapać się po głowie czy dobrze zrobiłeś biorąc Densena bo co użytkownik to inna opinia.

Bierz pod uwagę że pewna część użytkowników tego forum ma uraz do starych sprzętów.

Densen dm10 to kiepski piec? W porównaniu do CZEGO konkretnie jest on kiepski, kolego K-man i w jakich aspektach brzmienia ta kiepskość się objawia? Bo chyba nie w porównaniu do tego co mozna kupic z drugiej ręki za 2,5 kzł...

Czy szanowny kolega może podać jakiś konkretny model wzmacniacza, który dał temu densenowi dźwiękowo do wiwatu? Czy może jest kolega jednym z tych słynnych forumowych jasnowidzących, którzy nie muszą niczego słuchać ani porównywać, bo wystarczy, że rzucą okiem na rozbierane fotki w internecie i już wiedzą jak to gra?

sa dwa takie rupiecie na all,moze to i gra ale bez przesady jak bym to w salonie postawil to zona by apopleksji dostala .Ten mac przy tym to cudo

a czy XINDAK A600E ,skonczyl by spekulacje na temat trafnego wyboru?

sa dwa takie rupiecie na all,moze to i gra ale bez przesady jak bym to w salonie postawil to zona by apopleksji dostala .Ten mac przy tym to cudo

a czy XINDAK A600E ,skonczyl by spekulacje na temat trafnego wyboru?

To proponuję szezląg z Meble Bodzio. Żona będzie zachwycona. No a ten rupieć kupi ktoś, kto lubi dobry dźwięk za rozsądne pieniądze.

Densen dm10 to kiepski piec? W porównaniu do CZEGO konkretnie jest on kiepski, kolego K-man i w jakich aspektach brzmienia ta kiepskość się objawia? Bo chyba nie w porównaniu do tego co mozna kupic z drugiej ręki za 2,5 kzł...

Czy szanowny kolega może podać jakiś konkretny model wzmacniacza, który dał temu densenowi dźwiękowo do wiwatu? Czy może jest kolega jednym z tych słynnych forumowych jasnowidzących, którzy nie muszą niczego słuchać ani porównywać, bo wystarczy, że rzucą okiem na rozbierane fotki w internecie i już wiedzą jak to gra?

Masz moją analogię do samochodów powyżej Ten densen to autko 1,4 Może i świetnie jeździ jak na 1,4 ale tutaj kolega ma do wydania i chce powiedzmy subaru czy mustanga, a nie dełu kiję :)

Widzę że nadal szukasz odpowiedniego wzmacniacza do Focusow 110. W innym wątku który założyłes wspomniałem o wzmacnuaczu Densena a raczej końcówce mocy. Poszukaj B300XS albo B-320.

Ja ostatnio swoje Focusy 110 sprzedalem i zmieniłem na 160. Mam B300XS i z nim one grały i było bardzo dobrze. F 160 napędzam końcówka B-330. Densen jest często łączony z Dynaudio i jest to udane połączenie.

Pozdrawiam

no dokładnie, V8 i sprezarka zapewni lepsze osiągi ale bedzie wiekszy ,,lag,, i mniejsza zywotność, co wazniejsze silnik rzędowy chodzi równiej od fałki, wiec to nie takie proste...

rozbawiles mnie :) mam nadzieje, ze na audio znasz sie lepiej niz na silnikach spalinowych

Widzę że nadal szukasz odpowiedniego wzmacniacza do Focusow 110. W innym wątku który założyłes wspomniałem o wzmacnuaczu Densena a raczej końcówce mocy. Poszukaj B300XS albo B-320.

Ja ostatnio swoje Focusy 110 sprzedalem i zmieniłem na 160. Mam B300XS i z nim one grały i było bardzo dobrze. F 160 napędzam końcówka B-330. Densen jest często łączony z Dynaudio i jest to udane połączenie.

Pozdrawiam

Chetnie ale gdzie ja znajde?Za ile sprzedales 110?

kamil79 bez odsłuchów się nie obejdzie. Szukanie analogii samochodowych możesz sobie od razu darować. Ze swojego doświadczenia powiem Ci że warto wziąć pod uwagę to co napisał Genesis.

Accuphase 206 to nudny wzmak. Zdecydowanie wolę Densena, przynajmniej ma charakter.. z mięsem zbliżony do lampy. Za 2.5 to dobra cena według mnie o ile stan idealny. Zdecydowanie bliżej Macom niż Accu, Accu powyżej 400 to może tak ale mnie nigdy nie przekonywały, takie "obojętne" granie ani ciepłe ani jasne ani suche ani nasycone.. wzmacniacz niby przezroczysty ale nie chce się słuchać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.