Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny pod wzmacniacz Pioneer A 604R po modyfikacjach

Piotr Piasecki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dylemat odnośnie doboru kolumn pod wzmacniacz.Posiadam jak w temacie Pioneera A 604R po modyfikacjach (pasmo przenoszenia 7Hz-68 Khz i THD 0.002%.i dynamika w paśmie 15Hz-50 kHz na poziomie 105 dB) Szukam czegoś dobrego co zagra dobrze przy tych parametrach. Głównie słucham bardzo dużo płyt np. Lars Danielsen, Hugh Laurie, Puscifer, Alan Parsons Project (również na vinylu). Na co do kwoty 1500 pln można liczyć???

Jutro mają dotrzeć do mnie Diamond 10.3 od kolegi na testy. Co sądzicie o tych kolumnach????

Witaj,

podaj proszę, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie preferujesz brzmienie systemu. Bez tych informacji trudno będzie zaproponować konkretne rozwiązania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pokój 24m2. Brzmienie delikatne z detalami. Bass subtelny, nisko schodzący ale nie za mocny, średnica zbalansowana a soprany dzwięczne jak skowronki. Ha. Chciałbym. Po prostu lubię brzmienie, które nie męczy, ciepłe i delikatne.

1. Kolumny do wyrzucenia.

2. Pioneer A-604 to całkiem przyzwoity wzmacniacz klasy budżetowej. Tylko że nikt nie wie jak on gra po modyfikacjach. Poza Tobą i osobą która dokonała modyfikacji. Więc w ciemno to trudno coś dobrać.

3. Na kolumny nie masz co wydawać za dużo pieniędzy bo ze względu na ograniczenia reszty toru nie przyniesie Ci to żadnej poprawy. Moim zdaniem 1200 zł za używane podłogówki to max, aczkolwiek za 800 zł też się trafia coś dobrego.

4. Trudno Ci coś polecić bo nikt nie wie jakim balansem tonalnym gra teraz Twój wzmacniacz...

Wzmacniacz gra teraz ciepło. Bas sprężysty i dynamiczny, schodzi bardzo nisko ale mam wrażenie czasami, że jest trochę za mało góry ale to zależy do jakich kolumn się go podepnie. Jedno co wiem, to że nie trawi muzyki trance. Wszystko jest dobrze dopuki nie wchodzi sekcja basu ale to wina chyba samych nagrań. Z klasyką radzi sobie dość dobrze.

Jedno co wiem, to że nie trawi muzyki trance. Wszystko jest dobrze dopuki nie wchodzi sekcja basu ale to wina chyba samych nagrań.

Mam masę płyt z taka muzyką i nie ma problemu z basem.

Kwestia sprzętu . Zmień CD na PD-9700 i później szukaj kolumn .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.