Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrej jakości interkonekty.

mkondrat28

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Przymierzam się do zakupu jakiegoś interkonekta. Chodzi mi o połączenie z daca "Musical Fidelity V Dac" do wzmacniacza Yamaha AX-700, w niedalekiej przyszłości Denon PMA1080 który zamierzam kupić. Interesuje mnie koszt tak do 100zł mogą być używane. Zaciekawił mnie wybór przewodów na tej stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę fachowców o wypowiedzenie się jak te kable grają i który z nich byłby najlepszy. Chciałbym się jeszcze zapytać czy uzyskam jeszcze lepszy dźwięk zrobiąc sobie kabel diy? Czy zakup tych z allegro z linku powinien wystarczyć?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/110717-dobrej-jako%C5%9Bci-interkonekty/

Kup sobie 4 dobre wtyki rca, kup sobie 2m dobrego kabla i nie płać za znaczek na kablu. Ewentualnie kup gotowy SOMMER SPIRIT XXL 95cm bo nie przepłacasz w nim zbyt wiele za komponenty.

Gdzieś wyczytałem że Audionova Meteor będzie lepszy od Sommera. Proszę o więcej wypowiedzi. Jestem tak bardzo ciekawy, ponieważ słyszę bardzo różnicę w kablach a nie będę wydawać pieniędzy na 20 kabli. Myślę, że na tym forum są ludzie którzy przetestowali dużo przewodów. Też właśnie myślałem nad DIY ale czy z kablem sommera będzie na pewno lepszy od któregoś z tych na allegro?

Kup sobie 4 dobre wtyki rca, kup sobie 2m dobrego kabla i nie płać za znaczek na kablu.

Nie rób tego! Dwa lata skręcałem kabelki, ze wszystkiego, srebro, srebro złocone, sommery i inne wynalazki, szkoda czasu i pieniędzy. Kupiony za 100zł na allegro Qed Qunex2 zje wszystkie samoróbki na śniadanie. Ten kabelek jest wspaniały. Konkuruje u mnie interkonektami za 300-500zł. Na dodatek moim zdaniem będzie pasował do Twojego zestawu.

Nie rób tego! Dwa lata skręcałem kabelki, ze wszystkiego, srebro, srebro złocone, sommery i inne wynalazki, szkoda czasu i pieniędzy. Kupiony za 100zł na allegro Qed Qunex2 zje wszystkie samoróbki na śniadanie.

A myślisz, że powyższy kabelek sam się zrobił?

Sądzę, że został polutowany przez człowieka, może nawet skośnookiego... Lepiej zrobić to samemu. Taniej wyjdzie.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Taniej wyjdzie.

Nie wyjdzie taniej. Z tanich komponentów wyjdzie badziewie. Sama wysyłka: gniazda, kabel, cyna, płaszcze, koszulki... będzie droższa niż wartość takiego kabelka. No i najważniejsze: coś wyjdzie, ale CO WYJDZIE? Oto jest pytanie. A tymczasem dokładnie wiem, jak zagra Qed, jak Audioquest, jak IXOS, itd.

Witajcie. Przymierzam się do zakupu jakiegoś interkonekta. Chodzi mi o połączenie z daca "Musical Fidelity V Dac" do wzmacniacza Yamaha AX-700, w niedalekiej przyszłości Denon PMA1080 który zamierzam kupić. Interesuje mnie koszt tak do 100zł mogą być używane. Zaciekawił mnie wybór przewodów na tej stronie:

Ukryta Zawartość

Proszę fachowców o wypowiedzenie się jak te kable grają i który z nich byłby najlepszy. Chciałbym się jeszcze zapytać czy uzyskam jeszcze lepszy dźwięk zrobiąc sobie kabel diy? Czy zakup tych z allegro z linku powinien wystarczyć?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

No tak o kablach to wszyscy maja cos do powiedzenia.

Wątek o kablach, zatem ludzie piszą o kablach. A co Ty wniosłeś wartościowego do tego wątku?

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

To ze zaden drut nie pomoze jak zmieni wzmacniacz. W zasadzie i tak ten drut w niczym nie pomoze nawet jak nie zmieni. Lepiej ta stowe dolozyc do pieca. Lepiej i sensowniej wydanie pieniadze.

?👈

• Redaktorzy

Zgadzam się z tym. Wg mnie niechaj kasę właduje najpierw w lepsze kolumny albo wzmacniacz. Nie wspominam o źródle, które jest bardzo ważne w torze audio.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Lepiej ta stowe dolozyc do pieca. Lepiej i sensowniej wydanie pieniadze.

Rafał , stówę do pieca ? i twierdzisz że sensowniej , jaja sobie robisz :)

Tak w ogóle , to koledze jest potrzeby IC by połączyć Dac + wzmacniacz , inaczej nie zagra :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.