Skocz do zawartości
IGNORED

Zakładam firmę w UE.

dulon184

Rekomendowane odpowiedzi

Znikąd.

Polski biznes ma NIE ISTNIEĆ za wyjątkiem tego powiązanego ze służbami.

Nie masz 5 paszportów i stażu pracy w służbach - nie bierz się w Polsce za biznes.

Koledzy, z tych powodów co piszecie, zakładałem usługowo spółki w innych krajach. Nie muszę mówić chyba o niższych podatkach i tego, że mają w d... kontrolerów skarbowych. Można ?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Koledzy, z tych powodów co piszecie, zakładałem usługowo spółki w innych krajach. Nie muszę mówić chyba o niższych podatkach i tego, że mają w d... kontrolerów skarbowych. Można ?

Można, a nawet trzeba! :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość Cadam

(Konto usunięte)

Można, a nawet trzeba! :)

Bo jak twierdzi pan Michalkiewicz szansa na to by w Polsce było lepiej może pojawić się tylko wtedy gdy tajnym służbom zabraknie pieniędzy tak jak to stało się na Węgrzech.

Ale ta dojna krowa już ledwo co zipie i coraz mniej mleka daje.

No co ty! Przecież haracz nie wprowadzamy dla tych biednych krówek, co ledwo zipią. Ale dla tych oszustów - co im się mleko bez roboty w butelkach na drzewach rośnie!!!

Tacy - zamiast sprzedawać to mleko tanio i odprowadzać UCZCIWY podatek - wylewają to mleko do toalety!

To właśnie przez tych nieuczciwych musimy wprowadzić akcyzę na mleko i na wszelki wypadek i akcyzę na toalety!

I już wyliczyliśmy, ze z tego będzie przychód ziliard złotych do kasy państwowej - co oczywiście uwzględniliśmy już planując tegoroczny budżet i zostały one już wydane.

Więc jak tak nie chcecie takie akcyzy na mleko - to musimy te pieniądze zabrać niepełnosprawnym dzieciom, które mieli ich z budżetu na budowę dróg.

Dzisiaj miałem u siebie w firmie gościa, który założył spółkę w WB. Potrzebował do tego wypełnić JEDEN dokument. Aby ta spółka miała oddział w Polsce musi dostarczyć do KRS-u cały gruby plik poświadczonych dokumentów. Chore, jednak warto się przemęczyć, żeby mieć niższe podatki (kwota wolna to około 200 tys. zł), odliczać jak panisko VAT, mieć po 7 latach prawo do emerytury (niska ale i tak zdecydowanie lepsza niż polska). Mogę jeszcze długo pisać na ten temat. Smutne to, bo ten kraj zmierza do upadku i tylko tacy dziwacy jak ja oraz ciemnota nadal będzie działać "po bożemu", podlegając niemiłosiernemu wyzyskowi państwa.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Z ostatniej chwili - nasi zakładają spółki nawet na Łotwie z tych powodów co wyżej. Wszystko robi się internetowo. To naprawdę zabawne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.