Skocz do zawartości
IGNORED

Jak ustawić kolumny w małym pokoju

nevas323

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam problem z ustawieniem kolumn w moim małym pokoju .. 2 na 2 -.- ..

i niewiem jak ich po ustawiać , w rogach to oni się nie nadawają tak jak na zdjęciu mam 4 kolumny 2 z przodu i 2 z tyły tylko że na większej wysokosci i powieszone

Przodne kolumny to ASW Cantius I ( 1 )

a tylne to yamaha ns-g30 mkIII

Przepraszam za błędy.

Jesli zły dział to przepraszam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja to tak szybko namalowałem .. dobra powiedźmy 3 na 2 .. bo szczerze sam niewiem jaki duży jest ten pokój .. tak na oko napisałem .. Wiem że do małego pomieszczenia ciężko dopasować audio .. ale nie sprzedam mojego hi-fi ... napewno jest jakies inne rozwiązanie zamiast słuchawek .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tu z góry przepraszasz.

Jesli zły dział to przepraszam.

Tu obrażasz , nie raczysz przeprosić .

zamiast pomóc to dajesz idiotyczne odpowiedźi.

a odpowiedż była jak najbardziej okey.

dobra powiedźmy 3 na 2 .. bo szczerze sam niewiem jaki duży jest ten pokój .. tak na oko napisałem

Nie ma tak , metrówkę w rąsie i mierzyć.....a na oko to chłop w szpitalu ponoć ducha wyzionął.

Żeby kolumny, nawet małe monitory mogły zagrać, żeby można poczuć stereofonie, jakąkolwiek przestrzeń, potrzeba dać kolumną miejsca. Minimalnym jest rozstawienie kolumn od siebie na 1,7m i odsunięcie się słuchacza w pozycji komfortowej na 1,7m od kolumn, a lepiej więcej.

Te duże kolumny duszą się tam jak chol..era.

W tym przypadku yamahy powinny spokojnie wystarczać, przy dobrym wzmacniaczu. A pewnie i tak będą się dusić.

Dlatego najlepsze słuchawki, na których usłyszysz więcej, lepiej. Polecam słuchawki dobrać z wzmakiem lampowym.

Dzięki wszystkim za odpowiedźi :) , zamieniłem miejsca w sensie yamahy są na biurku a nie powieszone wiele lepiej już tylko mnie wnerwia to że te membrana lata jak szmata i słychać takie pierdzenie z br , żeby nie było pierdzenia w br to wystarczy kupić większy br ? ale i tak nie kupie słuchawek :D

Jak Ci membrany latają jak szmaty, to masz za słaby wzmacniacz. Druga sprawa, może przekraczasz moc kolumn? Trzecia, może karkas cewki zbity od mocnego grania?

Żadnej przeróbki b-r, bo to głupota, zmienisz strojenie.

a może dlatego że na eq ja przesterowane ?

Nie nie, to na pewno nie jest ta przyczyna... I nie słuchaj tych co Ci radzą sluchawki. Nie znają się! Rure basu dawaj większą, na EQ uśmiech sołtysa i będzie cykało jak trzeba.

(a jak byś dołożył do tego centralny i suba to byś miał 5.1)

Pozdrawiam serdecznie

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Przecież to jakiś troll w ciula sobie leci, a wy się produkujecie nie wiem po co.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

w rogach to oni się nie nadawają

czysta poezja;-)

Pisać można nie potrafić, ale miareczką pokoik obmierzyć i pomyśleć czy to kwadrat, czy prostokąt to można, zanim się założy wątek i zada pytanie-zagadkę

Karczka suba mam heh to mam już 4.1 ale jak ten centralny skoro ten wzmak to stereo ?

To centralny podpinaj pod prawy kanał, słyszałem że tak robią!

Prawy frontowy!

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

No co Ty. Sam swoje 2 kolumny mam podpięte pod prawy kanał (bo ponoć prawy zawsze jest trochę mocniejszy), a pod lewy mam subwoofer pioneer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.