Skocz do zawartości
IGNORED

ODDAM ZA DARMO NIEPOTRZEBNY SPRZĘT AUDIO

Piotr Piasecki

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do oddania w dobre ręce na części bądź do odrestaurowania:

SONY CDP-395 sprawny

Deck JVC TD-R452

Deck DENON DRM-540

Fotki mogę przesłać na maila. Jak ktoś zainteresowany można pisać [email protected].

Pomysł jest dobry i muszę ci przyznać rację na temat sępów. Założyłem ten temat po to, bo napewno każdy z nas ma coś niepotrzebnego z zestawów audio a szkoda wyrzucać na śmietnik a może na forum są jeszcze pasjonaci-elektronicy, którzy potrafią przywrócić nowe życie starym ale jarym segmentom audio. Ludzie nie bójcie się oddawać sprzętu, którego nieużywacie. Kiedyś też chomikowałem klocki z wież stereo aż w końcu zaczęło mi brakować miejsca, więc wpadłem na pomysł, że mogę oddać za darmo. Niech komuś innemu jeszcze pogra w domu klasyk z lat 80-90. Dla fanatyków retro z lat 80-tych mam do oddania szpulowca DAMA PIK

Klocki oddane w dobre ręce. Ogłoszenie nieaktualne.

Oddam magnetofon szpulowy Unitra ZRK M2403SD DAMA PIK. Sprawny, grający wraz z trzema szpulami. Ktoś chętny posiadania sprzętu z PRL-u???? Sprzętu naszych rodziców??? Pisać, nie bać się.

szacun za pomysł wątku, też popieram gdyż czesto leży lata nieużywany a szkoda wyrzucić, a dla kogoś to może byc fajny początek. Oby tylko narodowa pazerność nie wzięła góry i potem sprzęt pojawił sie na allegro np. dlatego trza by uważać by nie uszczesliwiać przypadkiem naganiaczy-laweciarzy, bo ci tutaj ich dostatek.

Tego to się nigdy nie dowiemy, no chyba że ktoś uważnie śledzi aukcje w popularnych serwisach aukcyjnych. Ale ja jestem tego zdania, że chytry zawsze traci dwa razy więcej. Najlepiej to jak komuś na tym forum odda się sprzęt to za parę tygodni bądź miesięcy zapytać się jak mu to działa i poprosić o fotki z rozbudowanego systemu. Może trzeba by było wymyślić jakiś regulamin bądź deklarację, że sprzęt nie idzie na handel??? Co ty/wy na to? Chcę, by ten temat był dla pasjonatów muzyki i sprzętu, którzy mają okrojony budżet, stawiają pierwsze kroki w technice audio i w przyszłości zakupią nowy sprzęt a ten stary przekażą młodszym pokoleniom i zaszczepią w nim bakcyla audioholika.

może pierwej moderacja zrobi wątek jako podpięty, to go trochę "uprawomocni" a co do chętnych to wystarczy wrzucić posty z grubsza w wyszukiwarkę i wsio będzie wiadomo. trzeba będzie liczyć niestety dalej na uczciwość. jak darczyńca wyczai że trafił na mendę to tylko ban do wątków podpiętych jak "rózne kostki" etc. chyba.

Można by zrobić coś w rodzaju ,,opinie,, Na zasadzie koleś sprzedał jakiś sprzęt , lub jakąś drobnice czy też wykonał jakąś usługę jestem zadowolony stawiam mu pozytywną łapkę , plusa czy co tam umownego , jestem nie zadowolony no to odwrotnie .

To do kompletu dokumentacji jeszce potrzebne oświadczenie " o nie odpłatnym przekazaniu celem ratowania zabytków kultury technicznej sprzetu z czasow PRL " co by IPN i inne US się nie czepiały:)

Darowizna to czasem niebezpieczna forma uszczęśliwienia.

Jeśli trzeba to napisze. Nie ma problemu. Nasze państwo nawet z tego robi problem. Lepiej zniszczyć i zapomnieć niż przekazać dla potomności, by nasze wnuki i prawnuki zobaczyły na jakim sprzęcie się kiedyś grało. Teraz młodzież nie wie co to dobra muzyka. Ja wychowałem się na Enigmie, Enyiii, Mike Oldfield, Led Zeppelin, Foreinger..... Długo by tu pisać. Ostatnio Zacząłem wsłuchiwać się w album Larsa Danielsena Tarantella.

Teraz młodzież nie wie co to dobra muzyka. Ja wychowałem się na Enigmie, Enyiii, Mike Oldfield, Led Zeppelin, Foreinger..... Długo by tu pisać.

Deep Purple, The Doors, AC/DC, Budgie.... a na Dame Pik nigdy nie było mnie stać ;)

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Moja przygoda z szpulowcami zaczęła się jak miałem 6 lat. Pamiętam jak dziś jak ojciec siedział po nocach i nagrywał z radia na ZRK 143. To były czasy jak miało się w domu gramofon Bambino 4 lampowy. Chyba nawet jeszcze ma tego szpulowca w piwnicy bo Bambino 4 mój kochany ojciec wywalił na złom. ŻAL.

-Oddam magnetofon szpulowy ZK140, stan raczej do przeglądu - coś z mechanizmem .

Co prawda nie jest to sprzęt na chodzie, lecz stan obudowy można by rzec ,,gabinetowy,, (nic nie połamane ,nie podrapane czy też wytarte) Na 5 punktów można dać 4 z dwoma plusami.

W moim przypadku wolalbym gdyby tytuł watku był : ODDAM ZA DARMO ZŁOM ELEKTROMECHANICZNY

- Nikt nie oczekuje nówki więcej byś gościu zapłacił za utylizację KGO (koszt zagospodarowania odpadów) a tak zarobiłeś na koszcie przesyłki.

Aby nie być gołosłownym fotki do oceny oferty.

Jak to może grać (opis) skoro głowica to RDZA , jak i pozostałe. elementy.Silnik denat stojacy sztywno.

Po prostu kolega pomylił się w forum. Fajansiarze pl. to gdzie indziej.

Po otwarciu pokrywy widać ze to "nurek" Nawet na przeszczepy nie ma co pozyskać a jeszcze jaką france z szamba można przywlec.

Czekam na opinie pozostałych "obdarowanych"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-30841-0-22802800-1395923862_thumb.jpg

post-30841-0-67453300-1395923951_thumb.jpg

post-30841-0-85754000-1395923971_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I to jest podstawa do zwrotu kosztow od oszusta.

Olewam "świeżynka": Rejestracja: 22.03.2014

24 PLN nie majątek a dla innych bezcenna wiedza o "okazjach" :)

Daruję sobie test elektryczny w obawie o bezpieczniki sieci.

Życzę miłego i długiego użytkowania.

Swoiste poczucie humoru.:)

Najlepiej to jak komuś na tym forum odda się sprzęt to za parę tygodni bądź miesięcy zapytać się jak mu to działa i poprosić o fotki z rozbudowanego systemu. Może trzeba by było wymyślić jakiś regulamin bądź deklarację, że sprzęt nie idzie na handel??? Co ty/wy na to? Chcę, by ten temat był dla pasjonatów muzyki i sprzętu, którzy mają okrojony budżet, stawiają pierwsze kroki w technice audio i w przyszłości zakupią nowy sprzęt a ten stary przekażą młodszym pokoleniom i zaszczepią w nim bakcyla audioholika.

Tylko pamiętaj pochwalić się sprzętem za kilka miesięcy.

Ps. Piotr dał Ci możliwość stawiać swoje pierwsze kroki w audio, a Ty tak mu dziękujesz? Shame on you!

Podejrzewam, że darczyńca nie zrobił tego celowo, bo i po co ? - prościej wynieść na śmieci.

Pakowanie, marnowanie czasu ... jakoś mi to nie gra. Ot po prostu zapomniał sprawdzić sprzęt z wilgotnej piwnicy.

Chciał szlachetnie, a wyszło jak wyszło - masz dużo części mechanicznych w zapasie ! :)

Ty tak mu dziękujesz?

Wystarczyły by fotki. Doceniam chęci , ale nie jestem punktem odbioru złomu.

Nawet na częsci zamienne , zardzweiałe elementy sie nie nadają . A i nie da się "odzyskać" zbyt wielu elementów. Rdza jest skutecznym dematerializatorem

Opis jednak co innego przedstawiał.I tu klucz do tematu.

Jestem ciekaw jak zachowuje się po włączeniu... Nie od dziś wiadomo, że audiofil nie patrzy na wygląd, a na brzmienie.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

Nie od dziś wiadomo, że audiofil nie patrzy na wygląd, a na brzmienie.

Podejrzewam że o ile zagra to bardzo podobnie do taniej lampy ale za to wystrzałowo i oszałamiająco :-)

Jeszcze nic straconego , teraz to można sprzęt zakonserwować olejem (może być przepalony) i zafoliować , i pozostawić dla potomnych na jakieś sto lat . Pra ,, prawnuki będą mile dziadka wspominać .

no to chlopina pocisnął, a ja prawie juz uwierzylem w altruizm, az strach pomyslec gdyby zalozyl watek nie o audio a np. bieliźnie lub butach. dajcie mu sie wybronic moze na poczcie audio-listonosz-fill podmienil albo cos.

Myślę, że Bodex ma rację, nikomu normalnemu nie chciało by się robić przekrętu z darmowym sprzętem. Ja wiem, że to jest Polska i tu ludzie sami kradną, ale są gdzieś granice paranoi których przekraczać nie należy.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

Tu nie chodzi o chęć przekręcenia kogoś, bo akurat nie można autorowi odbierać świetnej inicjatywy. Ale pewne zasady i jego dotyczą.

Zwłaszcza, że od obdarowanego żąda (?) fotek z użytkowania sprzętu po kilku miesiącach.

Skoro ktoś płacie durne 25zł, to wiedząc co jest w środku już pewnie ciężko by było znaleźć chętnego.

Wg mnie z zasady Piotr powinien sprawdzić towar przed wysyłką. Po to by ktoś mu później nie zarzucił, że towar otrzymał uszkodzony, a nawet by komuś nie uszkodził instalacji czy nawet zdrowia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.