Skocz do zawartości
IGNORED

STX FX-200 STR-DA1200ES Mało góry

Jacek Clockwork Sekuła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakiś czas temu postanowiłem wymienić jakieś wygrzebane od znajomego stare jbl plx 320 na coś ładniej grającego.

W zwiżzku ze skromym budżetem poczytałem i na "gębe" kupiłem DIY FX- 200. Kolumny napędza amplituner STR-DA1200 ES

Efekt jednak nie jest taki jakiego oczekiwałem. Doły super jednak kolumny mają niewiele wysokich i środek jest mało wyraźny (lubie jak talerze w perkusji wybrzmiewają, a tu tego nie ma, brzmą strasznie płasko, dodatkowo w niektórych utworach odsłuchiwanych u kolegi słyszałem w ruchy palcami po strunach) Moje pytanie brzmmi czy to kwestia wzmacniacza czy można z tych kolumn wyciągnąć więcej ?

Gdybyś je podłączył do przyzwoitego wzmacniacza audio, miałbyś pewność. Ale prorokując w ciemno, to raczej wina amplitunera, bo jego konstrukcja ogranicza jakość dźwięku. Jest tam zbyt wiele modułów, które połączone taśmami komputerowymi powodują rozmycie i zamulenie dźwięku. Jak się chcesz przekonać, jak grają kolumny musisz to sprawdzić nie tylko na innym wzmacniaczu, ale na dobrych, niezbyt długich kablach. Poza tym porównanie polecam zrobić z użyciem słuchawek, raz w CD, a potem we wzmacniacz, a będziesz wiedział coś również o jakości użytego wzmacniacza.

Powodzenia. R.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

SONY ROBI KIEPSKIE WZMACNIACZE,TE BUDŻETOWE,A CO DOPIERO AMPLITUNERY KINA,TO NAJNIŻSZY MODEL SERII ES,PO NIM JEST 2400,3300,3400,3500,3600,3700,ORAZ WYŻSZE Z SERII 6 I WSZYSTKIE ONE GRAJĄ SŁABO W STEREO,JEDYNIE MODEL 777 ES COŚ PREZENTOWAŁ,ZAKOŃCZ PRZYGODĘ Z SONY,I KUP COŚ INNEGO A ZOBACZYSZ JAK ZAGRAJĄ FX.

NAPISAŁEM DRUKOWANYMI,BO MI KLAWIATURA SIĘ PRZYCIĘŁA.

Ok spróbuje od kogoś znajomego pożyczyć jakiś lepszy wzmacniacz i sprawdzić co się zmieni. Jaki ew wzmacniacz proponujecie w budżecie do ok 700 zł.

Chciałbym by miał wejscie optyczne ale bez tego też sie w ostatecznosci przezyje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.