Skocz do zawartości
IGNORED

DAC wifi + spotify = szukam rozwiązania

Lukasz_51799

Rekomendowane odpowiedzi

Stan obecny:

- zestaw stereo używany do CD, gramofon, tuner, wszystko produkcji NAD, wiekowe,

- laptop,

- WiFi w domu.

Cel:

- chciałbym móc przesyłać bezprzewodowo muzykę z komputera do jakiegoś DAC, który by był podłączony do wzmacniacza,

- odtwarzania FLACów z gapless,

- spotify.

Pytanie podstawowe: co kupić? Chodzi mi po głowie NAD DAC2, mam tylko jedną wątpliwość: jak taki DAC działa? Czy każdy dźwięk, który wychodzi z komputera automatycznie jest przesyłany do DACa czy też ten przesył wymaga użycia jakiegoś oprogramowania, które sprawi, że dźwięk, miast na wyjście audio laptopa, pójdzie do DAC? Korzystam również ze spotify - chciałbym przesłać dźwięk "ze spotify" z laptopa do DAC -- czy to będzie możliwe?

Ewentualnie: w którą stronę pójść, by spełnić moje wymagania?

Rozważ również Bluetooth. Ja katuję tym spotify.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podepnę się pod temat Nuforce'a air dac. Jestem starej daty więc proszę o wytłumaczenie na spokojnie. Powiedzmy, że chcę strumieniować spotify z tableta. Nie interesują mnie pliki z komputera stacjonarnego. Rozumiem, że wpinam ten mały nadajnik do tableta (czytałem, że najnowsze Ipady nie obłsugiwane są przez Nuforcea, obsługiwane są tylko do wersji 3?), odbiornik łączę kablem z wzmacniaczem i już? Siedzę sobie bezczelnie na kanapie z tabletem w ręku? A ten duży nadajnik, rozumiem do większych kompów jest i w przypadku tableta nie będę go potrzebował? Dzięki.

1. Nuforce Air DAC to dwa komponenty -- nadajnik i odbiornik.

2. Odbiornik wpinasz za pomocą IC do wzmacniacza.

3. Nadajnik ma formę albo wtyczki pod USB, albo wtyczki do urządzeń Apple. Uwaga: nadajnik USB nie działa z Androidem, o ile wiem.

4. Po wpięciu nadajnika, cały(*) sygnał audio (**) wysyłany jest do odbiornika.

(*) nie wiem, czy cały, bo dźwięki systemowe słyszałem w głośniczkach komputera.

(**) nie wiem, czy wysyłany jest sygnał audio, czy może raczej cyfrowy, nieprzetworzony przez DAC-a komputera, który potem dopiero jest przetwarzany w odbiorniku na audio. No tak, to by miało sens, bo odbiornik jest przecież DACiem.

U mnie działa, całkiem nieźle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.