Skocz do zawartości
IGNORED

Jaką mamy zdolność do czynnej służby wojskowej?

suluben

Kategoria wojskowa  

34 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką przydzielono Ci kategorię zdolności do czynnej służby wojskowej?

• kategoria A – zdolny do czynnej służby wojskowej w czasie pokoju i wojny
    • kategoria B – czasowo niezdolny do czynnej służby wojskowej na czas określony przez komisję
    • kategoria D – niezdolny do czynnej służby wojskowej w czasie pokoju
    • kategoria E – oznaczała trwałą i całkowitą niezdolność do czynnej służby wojskowej zarówno w czasie pokoju, jak i w czasie mobilizacji oraz w czasie wojny

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mogę robić za słup graniczny bom ślepy prawie jak kret.

Ogólnie to umiałbym chyba 140-tkę obsłużyć, kałacha rozebrać i złożyć.

Teraz trzeba speców od bimbru co by w lesie przeżyć bez stresu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Miałem A1.

Ze względu na wzrost (powyżej 190cm), chcieli mnie wziąć do żandarmerii.

Ale teraz to się tylko na operatora drona nadaję.

Xniwax:

W razie apokalipsy szukaj mnie.

Z kałacha z 200 m eliminuję przeciwnika nawet po 3 piwach...

To nie żarty, ale fakt sprawdzony doświadczalnie. Taką mieliśmy armię...

Na przepustki jeździłem jedynie za strzelanie ;-)

Natomiast te kategorie D to chyba żaden powód do dumy...

Ślepi, kulawi ale ku..a kable słyszą doskonale.

Tu są same stare i na wpół głuche pierdziele.

Boję się że zdolność bojową to my mamy tylko w gębie ...

No no , jeszcze " słyszę " , co żeś napisał ! ( dzięki , dawno się tak nie uśmiałem !)

Natomiast te kategorie D to chyba żaden powód do dumy...

Ślepi, kulawi ale ku..a kable słyszą doskonale.

W takim razie niech robią za radary .

W razie apokalipsy szukaj mnie.

Z kałacha z 200 m eliminuję przeciwnika nawet po 3 piwach...

Też bym się wprosił , ile piwa mam przywieść ?

Piotr

Ja mogę robić za słup graniczny bom ślepy prawie jak kret.

9a4fe90e8e0b25eb8341d580fa3cdf0c.jpg

Już nie bądź taki skromny !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Też bym się wprosił , ile piwa mam przywieść ?

Jak ruscy na Nas ruszą to wpadaj z kałachem...

Nalewki leżakują w piwnicy...

:-)

Suluben. Ja mogę Ci opatrzyć rany jak będziesz leżał w szpitalu, bo za tych cwaniaków z wiejskiej nie mam zamiaru narażać swojego życia.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ooo tak , choć nie tylko , ale na stanie miałem "Dragunowa"

Bardzo dobry karabin wyborowy. Prosty w obsłudze, dobrze przyłożony prawie nie kopie. Celny w rękach nawet nieobytego z nim strzelca. Strzelałem z tego raz w życiu z pozycji leżąc: 10 -10 - 9 - 9 - 7. Dystans pow. 1000 m, przy bezwietrznej pogodzie, w czasie deszczu.

Ja - lubię "Pancernych" i Hubala.

Też. Ale i "Ogniomistrza Kalenia", "Sąsiadów"."Westerplatte" (Stare), "Orła", "Barwy walki". "Elegię" czy "Złoto dla zuchwałych", "Karny batalion", "Kryptonim "Gwiazda"", "Okręt" i wiele innych.

Aha! Ostatnia kategoria A1.

Czuję się zaskoczony dotychczasowymi wynikami ankiety (zdecydowana większość - A). Myślałem, że znajdę więcej "bratnich dusz" z kategorii wyżej położonych.

Jestem dumny ze swojej opcji "D", twardo o nią walczyłem. Na początku dostałem bowiem kat. A, czym się wysoce zbulwersowałem i drobiazgowo od skandalizującej decyzji odwołałem. Na komisji odwoławczej przedstawiłem pismo drobnym druczkiem na ponad jedną stronę A4 - lekarze chwilę poczytali, po czym skierowali mnie do psychiatry. Lekarz ów po rozmowie ze mną stwierdził jednoznacznie, że miejsca w wojsku dla mnie nie ma, co sprawiło mi nieukrywaną ulgę.

Zawsze bowiem w sprawie armii miałem poglądy UPR-owsko - anarchistyczne.

W przypadku wojny zamierzam ze znajomymi stworzyć oddział paramilitarny - Szwadron Świrów (SŚ). Jeden z psychoziomali ma kategorię E od psychiatry, drugi miał A, ale po wielokrotnych przymusowych wizytach w zakładzie w Kościanie zmienili mu na D, trzeci dostał E bo nie chciał się rozebrać na obradach komisji, a wielkim fanem militariów był i jest, kolejny ma żółte papiery, inny nerwicę natręctw. Takich przypadków wkoło mnie kręci się jeszcze kilka. Będzie konkretne "Boys to fight". Zapraszam serdecznie.

U mnie kategoria D za wade wzroku. Chyba nie chcieli zebym do ''swoich'' przez pomylke nie strzelal hehe

A strzelanie szlo mi calkiem niezle (kiedys zalapalem sie na policyjna strzelnice)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

"Okręt" - nie, dziadku. Mam klaustrofobię. A Hubala oglądałem w krakowskim kinie "Kijów", siedząc na chodach,smarkiem będąc. Panu Porębie ten film się udał wyśmienicie. Zresztą - zaspokoję Waszą ewentualną ciekawość - Major Dobrzański do dziś jest mym idolem. Pozdrawiam- Jacek.

A ja tam lubiłem muzykę i inne piękne dźwięki. Dwa lata na titawie. Miałem nawet swoje takie fajne słuchawki (chyba jeszcze z pierwszej wojny światowej). I było u nas takie powiedzenie które mi się podobało: "Łącznościowcy specjaliści pędzą bimber nawet z liści". Jakieś motto czy cóś takiego. A mój sprzęt można sobie pooglądać czasem na: "Czterech pancernych". Czasem się tak zastanawiam czy te wojsko to nie były dalsze odcinki tego filmu.

foxik ze swoim Tantalem gotowy do akcji...od ponad 20-tu lat...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie ma możliwości żadnego poboru. W całej UE jesteśmy podatkowo okradani maksymalnie, inwigilowani i manipulowani. Chyba należy się za to jakaś armia i poczucie bezpieczeństwa. Przysięgi żadnej wojskowej nie składałem i składać nie będę. Mogę podpisać jedynie umowę prawną, która miałaby regulować mój stosunek zawodowy do wojska w zamian za korzyści. Radzę się nie podniecać dwururką jak nastolatek i myśleć zdrowo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.