Skocz do zawartości
IGNORED

Pendrive do muzyki

porlick

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich używających pamięci przenośnych :)

Problem jest następujący: lubię w pracy posłuchać własnej muzyki, noszę ją na "patyku" do pracy, często zmieniam zawartość muzyczną pendrajwa, jednak chciałbym mieć na nim folder nieusuwalny (oczywiście z jego zawartością), nawet podczas formatowania. Do jego zawartości musiałbym mieć dostęp w celu dokonywania zmian, Nie musi on być niewidoczny, ani inaczej utajniany, tylko zabezpieczony przed usunięciem.

Da się to zrobić? Jak dotąd nikt ze znajomych nie mógł mi nic konkretnego doradzić.

https://www.audiostereo.pl/topic/110528-pendrive-do-muzyki/

No tak, tylko to do ich firmowych wyrobów lub zabezpieczenia w całości pamięci :( a ja chciałem założyć takie foldery na pendrajwach, których używam.

Dziś w pracy udało mi się złapać informatyka i ten twierdzi, że nie da się tego zrobić, by folder został nawet po formatowaniu.

Mam pendrive'a, która od początku miał fabrycznie założone 2 partycje. Ale jak próbowałem tak zrobić na innych np. za pomocą Partition Magica to nie dawało rady, bo niby nie obsługiwał pamięci przenośnych :( Może na nowszych wersjach coś się zmieniło.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Poczytałem trochę na forach- nie da się spartycjonować pendrajwa, a raczej to działanie bardzo ryzykowne.

Kilku narzekało, że po takiej operacji komputer "zaniewidzał" drugą partycję.

Peny z U3 pewnie mają nieco inną architekturę wewnętrzną.

Do jego zawartości musiałbym mieć dostęp w celu dokonywania zmian, Nie musi on być niewidoczny, ani inaczej utajniany, tylko zabezpieczony przed usunięciem.

Używaliśmy w firmie czegoś takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

( Ciebie interesuje opis "Serves as a Mass Storage Device" )

Ma on również funkcję czytnika kart procesorowych.

Nie wiem czy dasz radę to zdobyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczytałem trochę na forach- nie da się spartycjonować pendrajwa, a raczej to działanie bardzo ryzykowne.

Kilku narzekało, że po takiej operacji komputer "zaniewidzał" drugą partycję.

Peny z U3 pewnie mają nieco inną architekturę wewnętrzną.

Bądźmy precyzyjni: nie komputer zniewidział, ale windows zniewidział.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Niestety- wszędzie, gdzie bym go używał, Windows rządzi.

To należy kupić sobie jakiś odtwarzacz mp3. W innym wątku dac m2tech przestał działać po wizycie nastoletniego kuzyna,

tu się dowiaduję, że windows ma problem z dwoma partycjami na pendrive. Ludzie, kto was zmusza używać windows do audio?

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Zakładając, że twój komputer w pracy nie ma nic wspólnego z pcaudio ja bym po prostu kupił jakąś mp3trójkę, ew. skorzystał z telefonu jeśli to smartfon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.