Skocz do zawartości
IGNORED

wymiana wzmacniacza na lepszy model CA

dida83

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu jestem wkońcu szczęśliwym posiadaczem dobrze mi grającego zestawu. CAMBRIDGE AUDIO 540 C i 340a i 540P+MONITOR AUDIO BR2.wymieniałem już wszystko w zestawie..mam satysfakcjonujący mnie dzwiękowo jak na ten budżet zestaw..ale od jakiegoś czasu zachciało mi się zmian na lepsze!

myśle że głownym słabym ogniwem jest wzmacniacz.i padło na niego chce go sprzedać i dołożyć jakies pare stówek na innego cambridga to jest już pewne..

co proponujecie z stajni cambrigde audio w kwocie do 700-1000zł który jest godny polecenia

posiadałem kiedyś 640 pierwszy model ale miałem z nim przykre doświadczenia więc odpada.

uparcie bede forsował sprawe ze bx2 to najbardziej podstawowe kolumny ktore mozna w ogole rozwazac i kupic - ponizej nie ma juz nic

wiec masz minimalnie znosne kolumny i wzmacniacz ktory nada sie i do o wiele lepszych

kilka stów to proponuje wydac na kolumny by zrobic kolejny krok

standardowa propozycja ktora wiele zmienia MA rx2

jak juz przeskoczysz poziom ktory oferuje rx2 to wowczas mozna by podumac nad wzmacniaczem

ps

super wzmacniacze do stosunkowo nedznych kolumienek to marketingowa uparcie pchana tragedia wspolczesnych czasów - oto moje zadnie - nic nowego zreszta;)

"nic" nie wycisniesz wiecej z bx to jest ich kres a nawet jesli wycisniesz to o wiele wiecej wycisniesz zmieniajac kolumny

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

dida83 jeżeli faktycznie podoba Ci się brzmienie Monitor Audio, to pozostaje tylko mi się zgodzić z erazm2. Porządnie się zastanów nad wymianą na RX2. Kompletnie inna, wyższa klasa dźwięku.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Siema.

Jako że miałem okazję posłuchać bx2 i rx2, powiem Ci, że łączy je tylko marka. Mam RX2 od wczoraj i wybór ten był bardzo trafny i sprawdzany.

Szczerze Ci polecam!

Również miałem je prawie 3 lata, dodatkowo w tej cenie w jakiej teraz można je zakupić to kapitalny produkt. Alternatywnie Dynaudio DM 2/7, ale tu już tak kolorowo z ceną nie jest.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

o nie!!!robiłem już to raz!wszystko od począdku...nie!!!!!zadużo problemów po drodze będzie mnie czekać..

natomiast zaskoczyliście mnie z tymi kolumnami..wiem wiem że rx to dobre kolumny..ale wtedy mój budzet który planowałem niepuszcza,,,

a jaka jest różnica między moimi br2 a bx2 bo myśle że znikoma....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jest taka jak budzet - dokladnie adekwatna

budzet nie rozpieszcza? - masz rynek sprzetu uzywanego

komus sprzedajesz i od kogos kupujesz

za kilka stów dopłaty plus kwota ze sprzedazy br - mozna cuda działac ;)

nie masz kasy nadmiarowo to latasz po szrotach jak 3/4

niech 1/4 lata po sklepach

na szrotach znajdziesz wiecej niz ci co po sklepach :)

zeby sklep mogl zarobic to ktos musi sprzedac komus te swoje "rx"

po sklepach niech lataja ci ktorzych stac i nie licza bo kiedy zaczyna latac ten ktory liczy to sie przeliczy ;)

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

po sklepach niech lataja ci ktorzych stac i nie licza bo kiedy zaczyna latac ten ktory liczy to sie przeliczy ;)

Przynajmniej w sklepie mam gwarancję i gwarancję tego że kolumny nie były katowane lub co gorsza popalone. Na szrocie to możesz sie przeliczyć:)

szczesciem wielce nigdy sie nie przeliczyłem

nawet jeslibym sie przeliczył to za roznice kupie sobie "nowe" glosniki i wymienie

zawsze jestem "do przodu" kupujac na szrocie - ale nikomu nie bronie isc do sklepiku - nawet zycze miłej drogi:)

ps

gwarancje - a na co mi ta gwarancja? ;)

jesli cos sie stanie i tak "ja" jestem winien

same z siebie sie nie popsują - naprawde nie rozumiem po co komu gwarancja na kolumny - chyba dla dobrego samopoczucia i wiary w "cos"

bo zeby to wzmacniacz , choc to i tak sie popsuje po gwarancji

Przy takim ustawieniu i ignorowaniu wpływu akustyki możesz kupić kolumny za 30 tys. i słyszeć 10% ich możliwości.

Kolega słusznie pisze , że kolumny grają pierwsze skrzypce - ale kolumny grają w pomieszczeniu ( AKUSTYKA ) .

Przy takim ustawieniu i ignorowaniu wpływu akustyki możesz kupić kolumny za 30 tys. i słyszeć 10% ich możliwości.

Kolega słusznie pisze , że kolumny grają pierwsze skrzypce - ale kolumny grają w pomieszczeniu ( AKUSTYKA )

ależ masz rację!!niestety jak narazie musi tak być...niewiele moge nadziałać z akustyką...

co do szrotu..też niemam nic przeciwko..tylko zakładając że dostane za moje kolumny np.700zł musiał bym dołożyć conajmniej 700zł by kupić rx i czekając na okazję w którą i tak wątpie ....a na dzień dzisiejszy 700zł to dużo...jak dlamnie...

czy naprawdę w tym zestawie kolumny są najsłabszym ogniwem...?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.