Skocz do zawartości
IGNORED

Pomocy! Syn zgiął igłę we wkładce MC...

bruczko

Rekomendowane odpowiedzi

Pokusa, jaką stanowi gramofon okazała się zbyt silna dla mojego 6-letniego syna i dziś znalazłem igłę pod bardzo dziwnym kątem... Wkłąadka to Ortofon MC30 Super Mk II. Igły oczywiście nie można wyjąć ani wymienić, bo to MC. Cała wkładka kosztowała fortunę... Czy ktoś w Polsce (najlepiej w Warszawie) prowadzi serwis takich wkładek? Myślę, że specjalista powinien być w stanie pod lupą czy mikroskopem wyprostować delikatnie igłę, tak, żeby diament był pod właściwym kątem do płyty... Pytanie, czy w kraju są jeszcze tacy specjaliści?

Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie!

Marcin Bruczkowski

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wszystko spoko ale ta promocja ksiazki to lekko nie na miejscu. Fakt faktem ze ciekawa moze no ale... Jesli juz mowa o tej ksiazce, to ciekawy jestem co ty tam robiles przez 10 lat !!! Tez chcialem tam wyjechac to moje marzenie ale nie wiem co ja moglbym tam robic.

Ja tam kiedys korespondowalem z Ortofonem i musze powiedziec, ze doswiadczenia bardzo mile. Mysle, ze jest pewna szansa po opisaniu szczerze calego problemu, ze cos sensownego wymysla. Ryzyko zadne a moze cos sie uda.

pzdrw

soso

• Redaktorzy

Przypuszczam że po prostu naprawią. Większość firm jest w stanie wymienić igłę lub cały generator, ale to dużo kosztuje, często lepiej kupić nową wkładkę.

Polecam jak kolega powyżej kontakt z Ortofonem - bezpośredni - dobry retipping kosztuje prawie tyle co wkładka, i w Polsce może być z tym problem, natomiast Ortofon prawdopodobnie zaproponuje nową i wzięcie wkładki uszkodzonej w rozliczeniu za około 35% wartości nowej. Kiedyś skorzystałem z takiej wymiany, to dość rozsądna propozycja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.