Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze filmy i bajki 3D..............

Yodas

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie 3D to totalny nonsens. Za 5 lat nikt nie będzie o tym pamiętał.

Na pewno potrafisz czytać ( bo widze że pisać, potrafisz ) ...więc jeszcze raz przeczytaj tytuł tematu.... ;)))))

Pozdrawiam

P.S. wiem ze ta technologia nie jest doskonała bo widzę....

jeszcze raz przeczytaj tytuł tematu

Rozumiem tytuł tematu, ale rozumiem także @Noquartera, który wyraża zdziwienie nad zagadnością dyskutowania o czymś, co już pogrąża się w niebycie, a za kilka lat pozostanie tylko wspomnieniem.

Panowie.... Ja nie mówię ,że 3D to jest ACH i OCH.... Temat założyłem po to , aby nie błądzić po złych tytułach jeśli chodzi o tą technologię... chcę obejrzeć warte obejrzenia ( dla akceptujących 3D ) w tej technologii "obrazy "... żeby niepotrzebnie nie wydawać kasy na nieciekawe blu-raye... i bazujac na opini forumowiczów wybrać te najlepsze... bo zdaję sobie sprawę że ta technologia przezywa zmierzch... ot i cała tajemnica... a Wy Panowie zaraz wyjeżdżacie że to do du..y itd... i że wam się nie podoba.. OK rozumiem...ale zrozumcie pozostałych , którzy puki co chcą się troszkę wyluzować przy tych materiałach.....

>>yodas

Ale dlaczego od razu filmy! Skoro zależy Ci tylko na 3D i po tym oceniasz sztukę, to poszukaj zwyczajnie prezentacji.

Kto powiedział ,że zależy mi tylko na 3D.....nie oceniam żadnej sztuki ..Meloman coś Ty tak uczepił się jakiś wartości które powinien wnosić film... Traktuję to jako rozrywkę.. jak pójście na piwko albo zrobienie grilla ze znajomymi... od wnoszenia wartości to są książki...i może się zdziwisz ale z których też korzystam, i czytam je bez aktywnych okularów :)

Mam 80 filmów blu -ray 2D i może z 10 -3D ( większość bajek kreskówek ).... a Ty piszesz ze zależy mi tylko na 3D...

Rozumiem tytuł tematu, ale rozumiem także @Noquartera, który wyraża zdziwienie nad zagadnością dyskutowania o czymś, co już pogrąża się w niebycie, a za kilka lat pozostanie tylko wspomnieniem.

Bobcat Ty to chyba nabijasz sobie ilość postów... To nie jest dyskutowanie o 3D ..( właśnie Ty rozpocząłeś tą dyskusję swoimi wpisami )... ja chciałem suchych wiadomości co można obejrzeć a co z daleka omijać.... Ty z daleka omijasz całe 3D .. oczywiscie oprócz Kina o którym pisałes... Ja chcę ominąć te najgorsze i obejrzeć te akceptowalne ,, których Ty też nie akceptujesz... ;)

... i po temacie bo Żeście Panowie wystraszyli tych którzy chociaż troszkę są na tak w tym temacie :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Dla mnie 3D to totalny nonsens. Za 5 lat nikt nie będzie o tym pamiętał.

..Natomiast dla mnie oglądanie tv 42" to totalny nonsens...

dla Melomana oglądanie filmów na tv 65" to totalny nonsens..

natomiast dla Bobcata totalny nonsens to totalny nonsens......

..... :)))))))))))))))))))) i już po kłopocie wszystko wyjaśnione......;)

Ja też wyrażę zdziwienie nad ,, zagadnością''.

........I w ten sposób masz już 3207 post.... ale do Bobcata jeszcze troszkę Ci brakuje ( 5661 postów).... czyli Bobcat częściej wyrażał zdziwienie na tym forum... ;)

Ja też wyrażę zdziwienie nad zagadnością.

Przepraszam. Niezauważona z początku literówka, a korygować można w ściśle określonym czasie.

Miało być "zasadnością".

Gość Gosc

(Konto usunięte)

........I w ten sposób masz już 3207 post.... ale do Bobcata jeszcze troszkę Ci brakuje ( 5661 postów).... czyli Bobcat częściej wyrażał zdziwienie na tym forum... ;)

No Ty też musisz trochę popracować. Ale dobrze Ci idzie. Bo zarejestrewany na forum niecały miesiąc temu i już wytykasz starszym kolegom zbytnią aktywność.

Rozumiem, że z braku ciekawszych zajęć zajmujesz się analizą ilości postów. Proponuję więc (przy niedostatku innych spraw) bliższe zapoznanie się z moimi wpisami w innych wątkach (w tej i w innych zakładkach) a łatwo się przekonasz jak bardzo nie masz racji, powyższe zaś insynuacje są li tylko tak znaną "złośliwością czystą".

No Ty też musisz trochę popracować. Ale dobrze Ci idzie. Bo zarejestrewany na forum niecały miesiąc temu i już wytykasz starszym kolegom zbytnią aktywność.

Zarejestrowany jestem od niedawna , Ale znam was Panowie od około 4-5 lat.. bo tyle śledzę to szanowne forum....

.. Bobcat sprawa druga....Plazmy też pogrążają się w niebycie a mimo to dyskusja trwa w najlepsze i tam nie piszesz o "zasadności Dyskutowania "... Mówię o panasie bo co do reszty firm to miałbym troszkę obawy o ich technologię plazmową.... choć może bedzie jeszcze lepiej mam nadzieję.....

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zarejestrowany jestem od niedawna , Ale znam was Panowie od około 4-5 lat.. bo tyle śledzę to szanowne forum....

Pod jakim nickiem?

Plazmy też pogrążają się w niebycie

Jak na razie plazmy Panasa. Też mam nadzieję, że inne firmy pociągną tą technologię na poziomie Panasonica.

Rozumiem, że z braku ciekawszych zajęć zajmujesz się analizą ilości postów. Proponuję więc (przy niedostatku innych spraw) bliższe zapoznanie się z moimi wpisami w innych wątkach (w tej i w innych zakładkach) a łatwo się przekonasz jak bardzo nie masz racji, powyższe zaś insynuacje są li tylko tak znaną "złośliwością czystą".

Jeżeli jest to tylko " li tylko złośliwość czysta " z mojej strony....to bardzo się mylisz bo bardzo Cię szanuję jako " Bobcata z forum ", choć często mam odmienne zdanie czytając Twoje posty... ale kazdy ma prawo do swoich poglądów....

Zarejestrowany jestem od niedawna , Ale znam was Panowie od około 4-5 lat.. bo tyle śledzę to szanowne forum

Wielki Brat czuwa?

Plazmy też pogrążają się w niebycie a mimo to dyskusja trwa w najlepsze i tam nie piszesz o "zasadności Dyskutowania "

Zauważ proszę, że dyskusja na temat plazm odbywa się w kontekście żalu, że ich produkcja się kończy i obaw przed monopolem LCD.

HQ150... napisałem że śledzę od kilku lat a nie uczestniczę w dyskusjach... żeby czytać wasze opinie doskonale wiesz że niepotrzebna jest żadna rejestracja i nick :)

Wielki Brat czuwa?

Zauważ proszę, że dyskusja na temat plazm odbywa się w kontekście żalu, że ich produkcja się kończy i obaw przed monopolem LCD.

... "jak zwykle " masz rację Bobcat....

.. a może ten temat też jest założony w kontekscie zalu że 3D się kończy ;)....a żalu, dlatego, że może komuś pasuje ta technologia... a że Tobie nie pasuje to piszesz o "zasadności dyskutowania "...

...Tak samo może napisać gorący przeciwnik plazmy o żałobnej dyskusji tej technologii....

.. zaraz mi napiszesz że jest bardzo mało zwolenników 3D..ale tak samo (patrząc na rynek ) jest ze zwolennikami technologii plazmowej... W której też jesteś.. a ja nie dość ze jestem w tej niszy co Ty , to jeszcze należę do następnej - 3D... :)))))

... P.S. ..i już mam 75 post.... ;)

• 2 tygodnie później...

Niestety (dla miłośników trójwymiaru) 3D pogrąża się oto w nicości na naszych oczach. W prasie tematycznej i na stosownych forach Internetowych można spotkać opinie, że jest to kolejny (który to już...) nietrafiony pomysł i ślepa uliczka obszaru A/V, zaś przyszłość telewizji to Ultra HD.

Niestety (dla miłośników trójwymiaru) 3D pogrąża się oto w nicości na naszych oczach. W prasie tematycznej i na stosownych forach Internetowych można spotkać opinie, że jest to kolejny (który to już...) nietrafiony pomysł i ślepa uliczka obszaru A/V, zaś przyszłość telewizji to Ultra HD.

...Tego się właśnie obawiałem......

...Tego się właśnie obawiałem.....

Znaczy konkretnie: czego się obawiałeś? Że 3D odchodzi z przeszłość czy że nadchodzi Ultra HD? W mojej (zastrzegam: bardzo osobistej, tudzież subiektywnej) ocenie Ultra HD jest znacznie bardziej oczywistym, logicznym i zrozumiałym kierunkiem rozwoju niż (domowe) 3D. Bo tak naprawdę miejscem dla trójwymiaru jest moim zdaniem wyłącznie kinowy IMAX.

Znaczy konkretnie: czego się obawiałeś? Że 3D odchodzi z przeszłość czy że nadchodzi Ultra HD? W mojej (zastrzegam: bardzo osobistej, tudzież subiektywnej) ocenie Ultra HD jest znacznie bardziej oczywistym, logicznym i zrozumiałym kierunkiem rozwoju niż (domowe) 3D. Bo tak naprawdę miejscem dla trójwymiaru jest moim zdaniem wyłącznie kinowy IMAX.

Z UltraHD też nie jest tak różowo.

Zanim doczekamy się treści konsumenckich to jednak trochę czasu minie.O wyparciu zwykłego blu-ray jednak narazie ciężko myśleć.

Nie sądze żeby UHD przyjęło się na taką skalę. A choćby dlatego że technologia ta znajduje uzasadnienie na projektorach bądź naprawdę dużych telewziorach. Przy tak gęsto upakowanych pikselach optymalna odległość od ekranu to 2 cm na 1 cal, powyżej tej odległości nie zobaczy się wszystkich szczegółów-detali i efekt jest żaden. Jak łatwo przeliczyć dla powiedzmy rozmiaru 50" jest to odległość około 1m,a większość normalnych zjadaczy chleba nie posiada raczej dużo większych rozmiarów.

Dla mnie sens UHD ma na telewizorach powiedzmy 90" i powyżej, wtedy można już mówić o jakiejś normalnej odległości od TV.

Oczywiście co innego projektory.

W moich oczach przyszłościach są telewizory oled pracujące w normalnej rozdzielczości FullHD,jeśli tylko zostaną dopracowane jeszcze pewne elementy i spadną ceny na akceptowalny poziom to właśnie one będą cieszyć się największym zainteresowaniem.

Napewno drzemie w nich dużo większy potencjał niż w lcd led 4k,osobiście będę wolał dopracowanego oleda fullhd o nieosiągalnym kontraście i czerni niż przeciętnego leda ale o wyższej rozdzielczości matrycy.

osobiście będę wolał dopracowanego oleda fullhd o nieosiągalnym kontraście i czerni niż przeciętnego leda ale o wyższej rozdzielczości matrycy.

A co powiesz o dopracowanym OLED Ultra HD?

Również uważam że miejscem dla Ultra HD są wyłącznie bardzo duże przekątne i raczej technologia ta w naszych domach nie będzie zbyt często spotykana.

Trudno wyrokować dziś. Wcale się nie zdziwię jeśli Ultra HD stanie się kiedyś powszechnym standardem w miejsce obecnego Full HD.

A Full HD wyprze w całości dzisiejsze SD.

A co powiesz o dopracowanym OLED Ultra HD?

No to byłoby coś niewyobrażalnego dla mnie na dzień dzisiejszy:D

Zapewne w kwestii jakości obrazu wcale nie mniejsza rewolucja niż kiedyś przejście z SD na FullHD.

Pożyjemy zobaczymy,niewątpliwie zwykłe SD zostanie napewno wyparte przez FullHD, a jak będzie z nim samym zobaczymy.

Oczywiście nie neguję tego i bardzo możliwe że kiedyś tam spotka je taki sam los jak SD,wszystko zależy od rynku....

Ciekawi mnie tylko w tym wszystkim czy producenci faktycznie zrezygnują z 3D czy jak niektórzy uważają obróci się to w nicość.

Narazie patrząc w niedaleką przyszłość wszystkie zapowiadane telewizory z wyższej bądź przynajmniej średniej półki je posiadają.

Wliczając w to nawet pierwsze oledy. W chwili obecnej mam wrażenie że 3D stało się niejako wyznacznikiem tego czy "telewizor jest naprawdę dobry-wypasiony" i poprostu od pewnej półki cenowej posiada je każde TV. Jeśli nie ma to "musi być kiepski" i z niskiej półki cenowej. Ciężko mi oprzeć się takiemu wrażeniu.

Narazie pewnym efektem spadającego zainteresowania 3D jaki udało mi się zaobserwować jest np. postępowanie Sony gdzie w tym roku w nawet wysokich modelach TV(oczywiście częściowo wiąże się to z zastosowaniem w niektórych modelach matrycy IPS) zdecydowało się na technologię pasywną czyli oczywiście dającą połowiczną ilość linii dla trybu 3D.

Czyżby faktycznie pierwsze oznaki?

...Obawiałem się ze tak napiszesz Bobcat...... ;))))))

..a czy wiesz ze ten kinowi IMAX 3D nie jest w pełni full hd ( okulary pasywne ), ......? na pewno wiesz..... :)))))

.... dlatego technologia ultrahd jest bardzo wskazana dla kin 3D ,bo w wyniku degradacji otrzymamy pełne fullhd w okularach pasywnych..... teraz pełne fullhd 3D jest tylko w okularach aktywnych... ( mniej zdrowych )...

Wydaje mi się że jeśli chodzi o IMAX to trochę inna bajka.

Okulary pasywne owszem tną nam rozdzielczość ale ta na wyświetlanych tam imax-owskich produkcjach posiada zupełnie inną wartość niż full hd. O ile się nie mylę wynika to z niestandardowych rozmiarów taśmy filmowej używanej przy ich nagraniu.(zwykła 35mm imax 70mm)

Tyle że domowe 3D odchodzi w przeszłość bez rozróżnienia aktywne/pasywne. Po prostu odchodzi.

Mi Bobcat dość prawdopodobne wydaje się jednak, że wraz z nowo pojawiającymi się telewizorami, 3D zostanie jeszcze przez dłuższy czas.

Oczywiście zostanie poprostu w formie bajeru,dodatku dla obrazu 2D w "niezmienionej" formie jak dzisiaj.

Pisząc niezmienionej mam na myśli zaprzestanie rozwoju tej technologii, komuś się to podoba czy nie, osiągnięto co osiągnięto.

Pieniędzy już ten rozwój nie pochłania.

Idąc tym tokiem myślenia dlaczego producent danego telewizora ma nie dodać 3D,wszystko ma już opracowane,nic nie musi kombinować,wystarczy użyć gotowych "schematów".

Omijając to sami by sobie podcięli skrzydła,im więcej bajerów tym chętniej klient zapłaci więcej pieniędzy.

Oczywiście jest to tylko moje gdybanie, wersja optymistyczna dla miłośników 3D.

W rzeczywistości może być inaczej.

Tyle że domowe 3D odchodzi w przeszłość bez rozróżnienia aktywne/pasywne. Po prostu odchodzi.

..... Ależ Ty Szanowny Panie musisz nie znosić domowego 3D...;))))

... ale wcale się nie dziwię skoro masz w domu 42"......

... no dobra ,dobra.... szukam zaczepki :))))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.