Skocz do zawartości
IGNORED

Optoma vs Yamaha 675...

Walek77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Rece opadaja...

Podlaczam optome(hd131xe) z wyjscia HDMI na Amplitunerze(Yamaha 675).... i ? NIC NO SIGNAL :O

Jesli podlacze pod HDMI np. Laptop bezposrednio pod optome to burzy...

nie rozumie jak podpiac ten projektor zeby rzucal obraz z amplitunera:O

https://www.audiostereo.pl/topic/110047-optoma-vs-yamaha-675/
<br />Jesli podlacze pod HDMI np. Laptop bezposrednio pod optome to burzy...<br /><br />

, a jakie źródło AV masz podłączone do amplitunera ?

Jeżeli masz podpięte źródło AV pod amplituner np. pod HDMI input 1 to musisz wybrać te źródło w amplitunerze .

wszystko co podpinam pod amplituner np. laptop/decoder telewizyjny podpinam pod HDMI 1/ HDMI 2/ HDMI 3 etc.... a obraz ktory chce wyswietlac podpinam pod HDMI OUTw ktorym obecnie jest telewizor a docelowo ma byc projektor...

testowalem na 2ch kablach jeden jest 6m a drugi 2m oba sa raczej 1.4

10m White HDMI V1.4 High Speed with Ethernet Cable Lead a teraz taki kupilem specjalnie pod projektor ale jeszcze go szczerze nie testowalem :O

Więcej nie pomogę , rozumiem że obraz jest w TV poszczany przez amplituner . To jest kwestia kabla i ustawienia projektora , czytaj instrukcję , tam trzeba ustawić to i owo i wybrać odpowiednie źródło .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dokladnie tak obraz w TV puszczam przez HDMI Out w amplitunerze... 3ci kabel ten 10m teraz podpialem i dalej jest lipa... no signal

teraz podlaczylem mu bezposrednio decoder tv... i mam telewizje na projektorze :O ale czemu to nie chce dzialac na wyjsciu amplitunera :O

moim zdaniem gdzies musi lezec problem w ustawieniach amplitunera :O lub w nim samym

Możesz zanieść bliżej amplituner i podłączyć amplituner do projektora tym krótkim kablem którym masz podłączony tv z amplitunerem ( kabel łączący źródło dźwięku z amplitunerem też ma być krótki ) ?

wlasnie kupilem kabel za 70 funtow 15.9gbps... 1.5m dlugosci podlaczylem byl progress taki wyskoczylo 2x searching a po 2ch probach dalej no signal...

gdzies musze jakos poprzestawiac cos w opcjach amplitunera mi sie zdaje sie... bo to jaja jakies...

moze masz włączony w 675 skaler!! Projektor jest 1080p a obraz w amplitunerze jest skalowany do 4K. Projektor nie jest w stanie wyświetlić takiego obrazu. Musisz wyłączyć w ustawieniach skalera obrazu na off czy coś takiego. Jak nie wiem jak to zrobisz bo żeby móc coś zmienić trzeba pod amplituner podlaczyc obraz.

w yamahce bylo 1 hdmi out...

amplituner juz wyslany zamowilem Onkyo NR 626

Wydaje mi sie na 90% ze znalazlem przyczyne czemu nie dzialalo...

okazuje sie ze gdzies mam zwarcie na jakims kablu... z posrod splonanych ze soba okolo 20 kabli.... skad ten wniosek ? dzisiaj chcialem cos zrobic na oknie i poruszalem kablami...

Szok :O projektor znowu pisal NO signal nawet jak byl podlaczony do laptopa... a Woofer nie bedac podlaczonym do amplitunera sie wlaczyl buczal.... teraz pytanie, ktory to kabel taki nie fajny jest...

polecial... po prostu juz mialem dosc problemu... wiec postanowilem zmienic amplituner liczac ze na innym bedzie dzialal... wczoraj dopiero odkrylem ze mam gdzies zwarcie...

z jednej strony nie zaluje ze zmienilem finalnie amplituner... 626 ma 2 HDMI out a to dla mnie niezwykle ogromny plus bo bede mogl miec i telewizor i projektor podlaczony bez zamiany kabla 2x dziennie... no i ogolnie troche sie zawiodlem Yamaha jesli chodzi o konfiguracje... wszystko jest doslownie pod gorke.. 0 instyntywnosci w tym wszystkim... no i do tego mialo byc wifi i bluetooth a okazalo sie zejeszcze trzeba cos dokupic.... do samego dzwieku nie mam co sie przyczepic bo nigdy w zyciu nie slyszalem lepszego dzwieku w "zaciszu domowym" mam nadzieje ze w przypadku onkyo dzwiek mnie nie zawiedzie.

onkyo jest wszystko dziala :) w miedzy czasie dzwonilem do elektryka i zmienilem przedluzacze. Elektryk fachowiec z wysokiej polki stwierdzil ze w przypadku tamtego amplitunera 90% winy lezalo wlasnie w przedluzaczu... ale nie zaluje ze mam Onkyo :) bardzo mi podoba sie fakt ze moge miec podlaczony TV i projektor jednoczesnie. moge wyswietlac obraz jednoczesnie i na projektorze i na telewizorze co za tym idzie nie musze nawet zmieniac w opcjach HDMI Out main/ secondary... super !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.