Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw denon x2000 vs yamaha v675

Walek77

Rekomendowane odpowiedzi

Male pytanie jaki zestaw byscie wybrali i czemu... rozmyslam nad 2ma

1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I 2gi do ktorego jestem bardziej przekonany amp denon x2000 glosniki, jamo s626, subwoofer jamo sub 360

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/109798-zestaw-denon-x2000-vs-yamaha-v675/

Witaj,

aby zaproponować Ci konkretne rozwiazanie, dopasowane do Twoich wymagań, podaj proszę więcej szczegółów. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie zestawu (muzyka, filmy, koncerty, gry), jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie systemu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

przy Twoim salonie i z naciskiem na dźwięk przestrzenny wybierałbym pomiędzy amplitunerem Denon AVR-X2000 a Yamaha RX-V773. Denon będzie trochę równiejszy brzmieniowo, łagodniejszy, może trochę lepszy w stereo. Yamaha natomiast jest idealnie zestrojona do dźwięku przestrzennego, dając potęgę, świetną przestrzeń, efekty.

W kwestii kolumn pozostałbym przy Jamo S626 HCS (dużo lepsze od poprzedników Jamo S606) lub Wharfedale Obsidian 600 HCP Set.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dobry temat rozpocząłeś. Zaraz wszyscy wyraża swoje opinie na temat obu amplitunerów. Ja ze swojej strony osobiście wybrał bym Yamahe. Czemu?

Lepiej wykonana, więcej złącz. Denon ubogi. Yamaha gra ładniej czyściej górą co w kinie jest niezbędne. Z tych dwóch zdecydowanie Yamaha.

Brał bym pod uwagę jeszcze Onkyo 626

Dobry temat rozpocząłeś. Zaraz wszyscy wyraża swoje opinie na temat obu amplitunerów. Ja ze swojej strony osobiście wybrał bym Yamahe. Czemu?

Lepiej wykonana, więcej złącz. Denon ubogi. Yamaha gra ładniej czyściej górą co w kinie jest niezbędne. Z tych dwóch zdecydowanie Yamaha.

Brał bym pod uwagę jeszcze Onkyo 626

trudno tutaj się nie zgodzić. Często właśnie w porównaniach brakuj Onkyo, nie wiedzieć czemu. Wracając do sedna sprawy, ze wspomnianych dwóch tylko Yamaha.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

niestety totalnie sie nie znam na sprzecie audio.

Powiem szczerze ze ten Onkyo to byla pierwsza opcja ktora mialem na oku.

Zasugerowalem sie w innym temacie ze Denon gra lepiej od tego onkyo, a dodatkowo przemowil do mnie bardziej denon czy yamaha, ze wzgledu na to, ze to sa nowsze modele.

To co gra lepiej to bardzo subiektywna sprawa. Dlatego zawsze rekomendujemy odsłuchy przed zakupem.

Zasugerowalem sie w innym temacie ze Denon gra lepiej

To co gra lepiej to bardzo subiektywna sprawa

No ciekawa sprawa w każdym razie :) I tak dobrze że wziąłeś Yamahe niż tego Denka. W każdym razie miłego użytkowania. Opisz prosze jak sprawuje się YPAO bo to jedyna rzecz której nie miałem okazji testować.

5z0p3n - YPAO jest to, jak na pewno zdajesz sobie sprawę, system auto-kalibracji względem pomieszczenia. Jak już miałem okazję pisać o tym na forum RMS-u, system spisuje się dobrze, ale nie określiłbym że bardzo dobrze. Manualne poprawki po procesie auto-kalibracji uważam za wskazane.

Tak wiem co to Ypao, pytam o jego realny wpływ na odsłuch. Mam 607 i odslucha fabryczny a po Audyssey jest niebo a ziemia. Audyssey koryguje mi na prawdę bardzo duzo. Tych audyssey jest kilka Dynamic EQ itp. Zastanawiam sie jak to po prostu działa w YPAO

wiec tak glosniki i ogolnie dzwiek jest naprawde przedni :) wypuscilem nawet z hdmi z laptopa 5.1 gdzie przy starym kinie mialem tylko 2.0....

o dziwo dalej optyk z kompa z dzwiekowki creativa daje tylko stereo.. wiec dzwiekowka wraca do sklepu o kablu optycznympostaram sie zapomniec... ;)

bardzo sie zawiodlem jedynie softem yamahy baardzo malo instynkntowny... dalej nie wiem jak wiekszosc rzeczy skonfigurowac :P tego wifi ktore mialo byc jakos nie moge znalesc...

stare kino LG pod tym katem wypadalo o niebo lepiej albo i dwa nieba...

martwi mnie jeszcze subwoofer jakos w filmach czy muzyce w ogole go nie czuje... a kupilem Jamo SUB 360 i spodziewalem sie fajerwerkow....

Same glosniki przy filmie powalily mnie na kolana nie spodziewalem sie, ze w zaciszu domowym uzyskam efekt niczym w kinie :O

tego wifi ktore mialo byc jakos nie moge znalesc...

Trzeba dokupic dongla. Domyślnie Wi fi w budowane ma tyko Onkyo 626 (z tego przedziału cenowego)

martwi mnie jeszcze subwoofer jakoś w filmach czy muzyce w ogóle go nie czuje

Przy muzyce to normalne. W kinie go podkręć. I już . Pomieszczenie na tyle spore że nie pownien się dusić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.