Skocz do zawartości
IGNORED

Technics SU-810 + kolumny Tannoy M2

Lexar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam wzmacniacz Technics SU-810 + kolumny tonsil 80, które chciałbym zmienić na kolumny tannoy M2 lub M2,5. Niestety nie wiem czy takie połączenie dobrze by zagrało. Sprzęt służyłby mi w 70% do muzyki i 30% do filmów. Wzmacniacz ma moc 2x45w. Proszę o opinie co sądzicie o takim zestawie, na moje oko wydaje mi się że wszystko byłoby ok, ale chciałbym sięgnąć po opinie bardziej obeznanych ludzi ;)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/109763-technics-su-810-kolumny-tannoy-m2/

Do tego wzmacniacza mam jeszcze korektor technics sh-ge70 który być może "rozjaśniłby" brzmienie bo sam wzmacniacz gra "ciemno" tak jak napisałeś. Jak myślisz korektor w tej sprawie pomoże?

No tak, ale czy brzmiało by to jakoś w miarę normalnie? Nie jest to sprzęt za kilka tysięcy złotych więc nie spodziewajmy się tutaj najwyższej jakości dźwięku. Może ten "box do oszukiwana uszu" mógłby troszkę podkolorować scenę muzyczną?

korektor technics sh-ge70 który być może "rozjaśniłby" brzmienie bo sam wzmacniacz gra "ciemno" tak jak napisałeś. Jak myślisz korektor w tej sprawie pomoże?

Jest to zabawka na kilka dni, którą prędzej czy później sprzedasz za połowę ceny. Poza tym jego aktualna cena jest wzięta z kosmosu. Ja miałem go ładnych parę lat temu chyba z dwa tygodnie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ale chodzi oto że ja posiadam ten korektor :) Chcę tylko zmienić kolumny. Co do M2,5 to słyszałem że są zdecydowanie lepsze od swoich poprzedników m2 dlatego też je wziąłem pod uwagę. To mam rozumieć, że do tego wzmacniacza te tannoy'e się nie nadadzą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.