Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny KLIPSCH RF 63

marswiet

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu kolumn podłogowych Klipsch rf 63 w cenie ok 5000 zł-nówki. Na obecną chwilę podpiął bym do ampla DENON AVR 2312 a następnie chcę dokupić wzmacniacz Luxmena w cenie do 3000 zł.

Chciałbym kilku opinii jak w/w kolumny będą brzmiały z Denonem i Luxmenem. Wybieram się na odsłuch za ok tydzień, ale wcześniej chciałbym poczytać opinii forumowiczów. Zależy mi głównie na dobrze brzmiących basach oraz przyjemnie brzmiącym i "uwypuklonym" środku.Z przyjemnością poczytam rad i sugestii tych ,którzy są posiadaczami tych kolumienek lub innych propozycji.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/109722-kolumny-klipsch-rf-63/

Witam kolegę .

Sam posiadam mniejsze Klipsch RF 62II i szukam wzmacniacz stereo , który podepnę pod HK AVR 370 .

O jakim Luxmanie myślisz ? Jakie jeszcze wzmacniacze stereo zgrywają się z Klipsch ?

Niestety mieszkam w pipidówce i nie mam możliwości odsłuchów , a do Białegostoku nie ma specjalnie po co jechać . Jestem raczej za odsłuchami w swoich m2 .

Klipsch to kolumny o brzmieniu dynamicznym, szczegółowym, szybkim, raczej z cofniętym środkiem pasma. Czy to dobry dla Ciebie wybór, zależy od Twoich preferencji brzmieniowych.

Podaj proszę więcej informacji, przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie (wzmacniacz i kolumny) chciałbyś się zmieścić.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Klipsch to kolumny o brzmieniu dynamicznym, szczegółowym, szybkim, raczej z cofniętym środkiem pasma. Czy to dobry dla Ciebie wybór, zależy od Twoich preferencji brzmieniowych.

Podaj proszę więcej informacji, przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie (wzmacniacz i kolumny) chciałbyś się zmieścić.

Pomieszczenie ok 35m2.Głównie słucham jazz, rock lata 70-80 i muz. poważna, natomiast fundusze na ten cel to coś ok 7 tyś zł i może ciut w górę. Wzmacniacz jestem w stanie kupić używany , a ponieważ posiadam w tej chwili AVR Denon 2312 zakup wzacniacza mogę odłożyć na później (2- 3 m-ce).

Zależy mi głównie na dobrze brzmiących basach oraz przyjemnie brzmiącym i "uwypuklonym" środku.

Bas będzie ładny jednak środek na pewno nie uwypuklony. Uważam że koniecznie powinieneś ich posłuchać. Zestaw je także z Dali Ikon 6 MK2 i Tannoy Revolution DC6T.

Bas będzie ładny jednak środek na pewno nie uwypuklony. Uważam że koniecznie powinieneś ich posłuchać. Zestaw je także z Dali Ikon 6 MK2 i Tannoy Revolution DC6T.

j

OK.

Dziękuję za propozycję, skorzystam i posłucham.

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Witaj!! sam jestem posiadaczem kolumn klipsch RF - 62 . Pytałem tu na forum o doborze wzmacniacza i cd (poczytaj ten post

to sie dowiesz co niektórzy sądzą o * niskobudżetowych* zakupach. Ja dokupiłem do nich wzmacniacz ONKYO A - 9511

i CD ONKYO DX - 7511 oraz wymieniłem kable do kolumn na Kruger Matz. Do tej pory słuchałem stereo przez amplituner

DENON AVC - A1D * całkiem ładny dzwięk * oraz CD DENON DCD - 590.Mój rodzaj słuchania muzy to Space Synth,dance, itp.

Powiem tyle.... za całkiem nieduże pieniądze kupiłem sobie (oczywiście używane tkzw. budżetowe klocki) które zafundowały mi zaj...ty odsłuch!! Myślę że nie trzeba inwestować grubych pieniędzy żeby cieszyć się muzą.Nie przeczę że gdybyś kupił głośniki za 10000 zł. i klocki za następną dychę miałbyś sprzęt który powala na kolana.

Napisz jak coś dokupisz albo posłuchasz razem z klipschami. Może też uda mi się w takim zestawieniu posłuchać to będę miał porównanie.

Pozdrawiam serdecznie i życzę trafnego wyboru!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.