Skocz do zawartości
IGNORED

Zakłócenia z zasilacz w lapku

Jadi

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy

Witam

Czy ktoś wie w jaki sposób pozbyć się zakłóceń z zasilacza w laptopie?

Napisz coś więcej - jakie zakłócenia - cykanie, trzeszczenie? Czy słychać to zawsze, czy tylko z podpiętym zasilaczem, czy karta muzyczna zewnętrzna, DAC oddzielny, czy słuchasz z oryginalnej karty w laptopie. Pozdrowienia.

P.S. W tytule wątku, wkradł Ci się błąd ortograficzny, popraw zanim wejdzie tu jakiś nawiedziny Miodek ;-).

-----------------

Zakłócenia słychać przy podłączonym zasilaczu ( z samą baterią brak zakłóceń )

Z zasilaczem są one zawsze obecne. To takie delikatne miarowe cykanie. Używam z zewnętrznego DAC-a i kowertera USB -> AES/EBU.

Co widze jakies testy PC Audio w gazetkach, to wszyscy na Makach jada. Tyle, ze wtedy ta zabawa staje sie bez sensu, bo jesli mam kupic drogi komputer i drogi dac, zeby de facto posluchac zripowanej plyty, to nic z tego nie rozumiem. Byc moze nie pasuje do tych czasow.

• Moderatorzy

Z zasilaczem są one zawsze obecne. To takie delikatne miarowe cykanie. Używam z zewnętrznego DAC-a i kowertera USB -> AES/EBU.

A zasilacz oryginalny czy zamiennik? Spróbuj ułożyć zasilacz tak by przewód od zasilacza do laptopa był oddalony od wszelkich źródeł zakłóceń. W zamiennikach często przewód laptop-zasilacz nie jest ekranowany i to może być problem. Poza tym ciężko dać jakąś konkretną radę, bo powodów może być tysiące... Próbuj rożnych sterowników, rożnych programów do odtwarzania, rożnych trybów zasilania. U mnie np. problemem był zamiennik zasilacza (objawy takie jak u Ciebie, tzn. przy ładowaniu trzaski, na baterii ok) a drugi problem pojawiał się po zmianie systemu z windows xp na win 7 znów pojawiły się trzaski, ale tego problemu nie udało mi się rozwiązać póki nie zmieniłem laptopa...

-----------------

• Moderatorzy

Nawiedzony sie pisze!!!! :):) Herr Honig.

Heh, to tylko literówka, ale śmiesznie wygląda w tym kontekście :-). Pozdrawiam.

-----------------

Jak zasilacz masz podlaczony do gniazdka z bolcem gdzie jest mostek (przy instalacji dwuprzewodowej) 0-> uziemienie, to go usun. Często to pomaga na zakłócenia z buczeniem sprzętu, tu natomiast jest niby cykanie wiec nie wiem na pewno czy pomoze.

To niestety normalne, mam 3 laptopy i w kazdym slychac przez sluchawki zaklocenia z zasilacza a na baterii jest cisza.

Nawet na Asusie z wbudowanym ICEPowerem, z uziemieniem czy bez lekki szum/pisk zawsze jest.

Musisz zmienic ten konwerter na cos lepszego z separacja galwaniczna. Taki Musical Fidelity V-Link 192 ma chyba AES/EBU z separacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.