Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie kina Thomson z innymi urządzeniami

Mateusz_53553

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku Witam wszystkich serdecznie! Dziś stałem się właścicielem kina Thomson DPL 300HT, chciałem to jakoś połączyć z pozostałymi rzeczami TV i laptop. Telewizor Samsung PS42B450: hdmi, cinch i jack

Laptop Acer Travelmate 5744: wyjście słuchawkowe i D-Sub

Teraz połączenia pomiędzy nimi za pomocą kabla HDMI odpadają bo nie ma wyjść. Laptop -> TV ( audio: jack-jack bądź jack->cinch; video: d-sub) i kino do TV za pomocą cinchy ? Czy uzyskam wtedy dźwięk z laptopa na kinie? Ew. wchodzą w grę jakieś przejściówki.

Dostałem jeszcze taki przykład podłączenia ( dosyć drogi )

Laptop łączysz z kinem poprzez wyjście słuchawkowe w laptopie a w kinie pod wejście chincz. Dźwięk z TV podajesz na kino poprzez przewód optyczny do konwenter sygnału cyfrowego na analogowy i dalej przewodami typu chincz.

Pozdrawiam

To niestety, bardzo stary i "mało elastyczny" amplituner.

Do dyspozycji masz mało wejść, jedno wyjście, do tego w muzealnych standardach (cvbs wyj. na RCA i 2x wej. euro: vid. 1+2)

Proponuję, byś wykorzystał go tylko do wzmocnienia sygnałów audio z tv (plus ewent. sprzęty czysto muzyczne), centralą przełączania sygnałów A-V uczyń telewizor. Do tego celu możesz wykorzystać: CD, Tape-Play, lub nawet sekcję audio z któregoś wejścia euro. (Laptop możesz też połączyć innym wejściem, gdy słuchając muzyki, nie włączasz tv.)

Podłączenie audio - video:

Laptop do tv WEJŚCIEM d-sub + cinch,

Z tv WYJŚCIEM stereo do:

a. CD

b. Tape- play

c. Video1

d. Video2 (dowolnie, jedno z nich)

Subwoofer- sub-out

Kolumny- normalka :)

POWINNO DZIAŁAĆ PRAWIDŁOWO

A gdzie mu wetkiesz tego jacka????

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli tv ma dwukierunkowe euro (we-wy), możesz go podpiąć dobrym, PEŁNYM kablem euro do wejścia video2/vcr.

Ukryta Zawartość

OK, wszystko już jasne i dzięki za odpowiedź.. Mam tylko jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie odnośnie połączenia TV-Amplituner,gdzie jest połączenie od TV za pomocą Jacka i do Ampli za pomocą cinchy. Przy tej opcji podłączony jack = wyłączone głośniki w Tv co wiąże się z częstym odłączaniem i podłączaniem wtyku jack. Telewizor mam powieszony więc trochę gimnastyki potrzeba żeby dostać się z tyłu i podłączyć to. Jest na to jakiś sposób?

Nie znam tego tv, ale powinien mieć jakieś WYJŚCIE euro, czy inne, z którego da się wyprowadzić L,P.

Jeśli takiego nie posiada, pozostaje modyfikacja wyjścia jack, polegająca na usunięciu wyłącznika głośników. W przypadku wyczuwania połączenia na drodze elektronicznej, problem jest dużo bardziej skomplikowany.

Ok, TV ma dwukierunkowe wyjście euro RGB- także przy pomocy zwykłego kabla Euro to połączę czy rozdzielić na 2 cinche do ampli?

EXT (RGB)

Inputs or outputs for external devices, such as VCR, DVD,

video game device or video disc players

Możesz kablem euro do video2 lub takim do wej. na cinch:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam kolejne pytanko mam jeszcze droidboxa podłączonego po hdmi do tv. Audio do ampli puścić po cinchu do ampli z tego boxa czy da radę po euro z TV?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.