Skocz do zawartości
IGNORED

Toshiba 50L7335DG - czy warto?

Edson

Rekomendowane odpowiedzi

Siostrzyczka kupuje telewizor. Padło na model Toshiba 50L7335DG. Kosztuje w granicach 2900 zł i jest to przyzwoita kwota jak za 50 cali. Problem polega na tym, że nigdy tej Toshiby nie widziałem w akcji ani nawet na oczy a mam zaopiniować ten wybór. Od razu uprzedzam, że żadna plazma nie wchodzi w grę, tylko LCD, z góry dziękuję za porady typu ST60 choć bez wątpienia byłyby na miejscu.

Co do Toshiby to interesuje mnie tylko jakość obrazu, wszelkie opinie i uwagi bardzo cenne. Z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/109263-toshiba-50l7335dg-czy-warto/

Jakościowo porównałbym do Sharpa LC-50LE752E oraz Panasa z serii ET 60.

Gdzie Toshibe zestawiałbym na równi z ET60 a LC trochę za nimi.

Toshiba posiada lepsze kąty patrzenia niż Sharp.

Całkiem dobrze radzi sobie ze skalowaniem SD,wygaszaniem w nocy podświetlenia.

3D na przyzwoitym poziomie, moim zdaniem lepsze niż u Panasonica.

W ET60 natomiast ciut lepiej wypadała czerń i płynność obrazu.

Podsumowując strikte jakość obrazu to poprostu przyzwoita średnia półka bez szaleństw,

dobry stosunek cena/jakość. Oczywiście jeśli chodzi o LCD.

Ta Toshiba bardzo dobrze wypadła w teście czerni i nieźle w ruchu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sharp - też.

Ukryta Zawartość

Panasonic jak zwykle beznadziejny kontrast. To są telewizory do oglądania tylko w dzień albo przy świetle.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Autor napisał chyba jednoznacznie, że plazma nie wchodzi w grę. Osobiście takiego stanowiska nie rozumiem, ale wypadało by uszanować wolę pytającego.

Z drugiej strony zobacz ile sprzeczności "Co do Toshiby to interesuje mnie tylko jakość obrazu, wszelkie opinie i uwagi bardzo cenne. Z góry dziękuję." Jeśli ma być dobra jakość obrazu to moja bardzo cenna uwaga i opinia jest jaka jest.

Siostrzyczka plazmy nie chce i koniec. Powód jest prozaiczny, pobór prądu. Natomiast obraz z plazmy jak najbardziej jej "leży", wielokrotnie oglądała u mnie GT30 i był nawet lekki zachwyt jednakże kolory z mojego drugiego Samsunga uznawała zawsze za lepsze (ładniejsze). Gdzieś, ktoś ją na tą Toshibę nakręcił (chyba w Euro) i stąd to moje pytanie.

Nie wiem jak jest w nowych Toshibach ale w starych poza przyzwoitym obrazem reszta tragedia. Funkcje multimedialne w zasadzie bezużyteczne, obsługa od dupy strony. Wyszukiwanie kanałów z satelity mordęga. Przy edycji wyszukanych kanałów można osiwieć. Kanały których nie chcesz nie da się wykasować. Filmy ze sticka odtwarza ale nie da się ustawić obrazu czyli obraz tragedia.

Mam 40WL768. Dużą zaletą są rozbudowane możliwości kalibracji obrazu.

A dodam jeszcze że Overscan nie da się wyłączyć czyli czy ci się to podoba czy nie masz przycięty obraz. Jedyna możliwość to nastawienie natywnej rozdzielczości ale tylko przy 1080 bo przy 720 już się nie da. Ale być może nowe Toshiby nie mają tych wad.

Uuu, no to ten overscan wypadałoby sprawdzić. Cenna informacja.

Z overscanem poradziłem sobie w ten sposób że kupiłem zewnętrzny tuner satelitarny i na wyjściu ustawiłem 1080i a na telewizorze rozdzielczość natywną.

No faktycznie sporo zaoszczędzi :-) Nie wiem czy w ciągu roku wyjdzie 100zł więcej

Sam ją na ST60 namawiałem, skoro mi się nie udało to ty tym bardziej nic nie wskórasz.

Uwaga! Za użycie słowa "plazma" polecą tradycyjne bany :) :) :)

Z overscanem poradziłem sobie w ten sposób że kupiłem zewnętrzny tuner satelitarny i na wyjściu ustawiłem 1080i a na telewizorze rozdzielczość natywną.

No to myślę, że przy kablówce UPC też przejdzie taki "myk" ale lepiej sprawdzić.

Funkcje multimedialne w zasadzie bezużyteczne

Ach ta współczesna młodzież (chciałaby mieć 1000 w jednym) ;-). A na poważnie do multimediów trzeba dokupić coś specjalistycznego a nie liczyć na TV. Producenci też liczą na sprzedaż oddzielnych urządzeń stąd ograniczenia w TV. To chyba proste z punktu widzenia marketingu.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pobawiłem się w sklepie tą Toshibą, obraz bez rewelacji. Dziwny pilot i baardzo powolne menu. Funkcji nazwanej wprost "overscan" nie ma, doświadczeń z rozciąganiem obrazu nie robiłem. Zadzwoniłem do siostrzyczki aby se dała spokój, zadowolona nie była.

Dzięki wszystkim za rady, dla mnie temat wyczerpany.

Powiedz siostrze tak, 50ST60 kupi za ok 3600zł a obraz będzie miała jak z LED'a w cenie około 10 tys zł, przy czym ST60 będzie ją kosztował jakieś 100-150zł rocznie więcej za prąd. Może jej to da obraz sytuacji.

W temacie chodzi o Toschiba 50... Warto ?

Jeżeli jest 15 odpowiedzi , że nie warto , to znaczy warto , bo w temacie jest Toschiba 50...:)

Sam jestem w w 100% za plazmami , i niewiedzę innej tecniłogi do TV . Byłem już zdecydowany 65st 60 ,ale wybrałem 99" z Benq W 1400:) I tu zaczyna się jazda :)

Poniżej wystarczy 26-32 " do TV .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.