Skocz do zawartości
IGNORED

Miniwieża z Wi-Fi

Stachu89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, piszę, aby zasięgnąć opinii na temat miniwież.

Moje wymagania to wymagania interfejs wi-fi (może być przez dodatkowy adapter), wejście cyfrowe, odtwarzacz płyt i ładny dźwięk. Dobrze, żeby też miała opcję odtwarzania filmów na DVD, ale priorytetem jest muzyka. Pokój jaki sprzęt ma nagłośnić ma około 15 m2.

Rozważam 4 opcje:

- Yamaha Pianocraft MCR-N560 + adapter wi-fi YWA-10 (2200+350 zł) - słuchałem starszej Yamahy Pianocraft MCR-840 i jakość dźwięku za tę cenę (ok. 1800-1900 zł) była bardzo dobra. MCR-N560 jeszcze nie miałem przyjemności osłuchać.

- Panasonic SCPMX9 (1600 zł) - dużo tańsza opcja, ale może to nie znaczy, że zła?

- Pioneer X-HM81 (1800 zł) - jak wyżej

- Onkyo CS-N755 adapter wi-fi UWF-1 (2800+130 zł) - opcja najdroższa, 3000 to maksimum jakie chcę wydać, ale jestem w stanie to przełknąć w zamian za odpowiednią jakość.

Proszę o opinie, jeśli ktoś się spotkał już z którymś z wymienionych sprzętów. Jeśli znacie też inne godne polecenia wieże z opcją wi-fi to jestem otwarty.

https://www.audiostereo.pl/topic/109142-miniwie%C5%BCa-z-wi-fi/

miałem Onkyo jakiś czas temu. Kiedy szukałem miniwieży przesłuchałem wszystko co mieli w sklepie, i wyszedłem z onkyo właśnie. Wygrało prezentacją średnicy, która odstaje na plus daleko od reszty, Aż się chciało słuchać płyt na tym. Bas nie schodzi najniżej, ale ma kopa. Jak na mój gust góry pasma ciut za mało, ale dobrej jakosci i da się z tym żyć, weź pod uwagę że dla mnie góry musi byc nieprzeciętnie dużo i czystej. Głosnośc więcej niż wystarczająca. Bardzo dobrze brzmiący wzmacniacz, bodajże jedyny w miniwieżach na tranzystorach. cd, tuner, mp3 solidne, jak to u Onkyo.

Ja rpwniez mam onkyo cr n755 i polecam bardzo. Kupilem sam wzmacniacz i kolumny q acoustics 2020i. Ponoc te w zestawie nie sa najwyzszych lotow. Zestawik kosztowal 1750zl nowy + adapter wifi TP-Link za 50zl ktory sprawdza sie idealnie i ma nawet mocny zasieg, lepszy niz oryginal onkyo.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Sony to ciekawa opcja, ale z tego co czytałem nie odtwarza plików flac w przeciwieństwie do pozostałych.

Odnośnie Onkyo, czy można kupić samą jednostkę centralną, bez głośników? Jeśli tak to gdzie, bo we wszystkich sklepach widzę całe zestawy. Kupno zestawu z głośnikami, które na dzień dobry idą w odstawkę to trochę wyrzucanie pieniędzy w błoto, a do tego podniosloby koszty o parę stówek.

• 2 tygodnie później...

Sony to ciekawa opcja, ale z tego co czytałem nie odtwarza plików flac w przeciwieństwie do pozostałych.

Odnośnie Onkyo, czy można kupić samą jednostkę centralną, bez głośników? Jeśli tak to gdzie, bo we wszystkich sklepach widzę całe zestawy. Kupno zestawu z głośnikami, które na dzień dobry idą w odstawkę to trochę wyrzucanie pieniędzy w błoto, a do tego podniosloby koszty o parę stówek.

Jeżeli chcesz kolego zaoszczędzić na prawdę sporo kasy to kup Onkyo, ale na Ebay.de. Cena z wysyłką do Polski to 340 euro, a więc 1450 pln.

I nie bój się straszenia, że nie ma gwarancji w PL. Mam 3 amplitunery i mikrowieżę i nigdy nic mi nie padło. W najgorszym wypadku wysyłka do DE to 20 euro.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli chcesz kolego zaoszczędzić na prawdę sporo kasy to kup Onkyo, ale na Ebay.de. Cena z wysyłką do Polski to 340 euro, a więc 1450 pln.

I nie bój się straszenia, że nie ma gwarancji w PL. Mam 3 amplitunery i mikrowieżę i nigdy nic mi nie padło. W najgorszym wypadku wysyłka do DE to 20 euro.

Ukryta Zawartość

Dla mnie kwestia serwisu to jedna z podstaw. Chyba mam nieco zbyt wielkiego pecha.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tam właśnie zakupiłem. Razem w wysyłką wyszło 347 euro, co przy płatności kartą kredytową mój bank przeliczył na 1492 zł (eh, te przewalutowania). Paczka dotarła po 2 dniach od wysłania z Niemiec i po 7 dniach od złożenia zamówienia , a więc błyskawicznie.

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

Witam, piszę, aby zasięgnąć opinii na temat miniwież.

Moje wymagania to wymagania interfejs wi-fi (może być przez dodatkowy adapter), wejście cyfrowe, odtwarzacz płyt i ładny dźwięk. Dobrze, żeby też miała opcję odtwarzania filmów na DVD, ale priorytetem jest muzyka. Pokój jaki sprzęt ma nagłośnić ma około 15 m2.

Rozważam 4 opcje:

- Yamaha Pianocraft MCR-N560 + adapter wi-fi YWA-10 (2200+350 zł) - słuchałem starszej Yamahy Pianocraft MCR-840 i jakość dźwięku za tę cenę (ok. 1800-1900 zł) była bardzo dobra. MCR-N560 jeszcze nie miałem przyjemności osłuchać.

- Panasonic SCPMX9 (1600 zł) - dużo tańsza opcja, ale może to nie znaczy, że zła?

- Pioneer X-HM81 (1800 zł) - jak wyżej

- Onkyo CS-N755 adapter wi-fi UWF-1 (2800+130 zł) - opcja najdroższa, 3000 to maksimum jakie chcę wydać, ale jestem w stanie to przełknąć w zamian za odpowiednią jakość.

Proszę o opinie, jeśli ktoś się spotkał już z którymś z wymienionych sprzętów. Jeśli znacie też inne godne polecenia wieże z opcją wi-fi to jestem otwarty.

Denon m39 jest fajny. Sam go mam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.