Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz multimedialny czy BluRay? ~800zł

rayzor

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno w kobietach liczy się wnętrze ale tak mówią Ci co mają brzydkie :)

Sorry nie mogłem się powstrzymać :)

.....Ja nic o wnętrzu nie wspominałem.... :))))))))))

....Interesowały mnie "opakowania" ;)))))

... a może i wnętrze się liczy, ale wtedy kiedy jesteśmy już w środku.... wiem...wiem...o inne wnętrze chodzi :)))))))

.... jest wnętrze "A" i wnetrze "B".... ;)))).... No i "C" i " D"... zależy kto co lubi :))))....i jak hardcorowa jest "TA" właścicielka wnętrz ;))))

Chłopie testowo nie odpalałeś na odtwarzaczu tylko bele g.....e bele g..no – weź, odpal testowo na prawdziwym odtwarzaczu porządne HD i nie siej popeliny

Akurat mam pod ręką starą jak świat wiwe i ciekawość wzięła górę, więc tylko dzielę się swoją opinią względem tego odtwarzacza.

Nie miałem wcześniej styczności z czymś lepszym to po prostu zapytałem, to chyba nic złego?

Tak czy siak, odpowiedź znalazłem sam, może komuś też się przyda:

Oppo 103

Po tej kilkudniowej eksploatacji muszę przyznać że procesor robi cuda na płytach DVD. Nawet "krecik" z youtuba wygląda jak HD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niemniej jednak skalowanie, zwłaszcza DVD i usuwanie przeplotu na najwyższym możliwym poziomie

Ukryta Zawartość

Panasonic BDT500 i Oppo103D

Watching blu-ray or up-converted DVD movies both units produce excellent picture and sound. I would be hard pressed to tell you which machine was playing if I didn’t know ahead of time.

Ukryta Zawartość

...a następnie finalnie wyświetlacie jakieś ripy i mkv i takie tam, które nie wiadomo kto, jak i na czym zrobił....

Sęk w tym, że przez iks lat troszkę płyt DVD się uzbierało. Lata temu było tak, że WIWA+CRT29 cali i obraz był zadowalający.

Natomiast jeśli chodzi o mkv czy inne kontenery z jakością 720p czy 1080p to póki co nie spotkałem się z materiałem, który prezentowałby kiepską jakość. Na warezach czy innych ustrojstwach publicznych może takie przypadki pojawiają się częściej lub rzadziej i stąd takie gdybanie, ale tego to ja już nie wiem, jest to poza kręgiem mojego zainteresowania. Niemniej jednak oko zacząłem cieszyć pięknym obrazem dopiero teraz na 50ST60E, ponieważ wcześniej filmy oglądałem na PC wraz z moim już staruszkiem - Dell 2209WA, na którym 720p była już "idealna", a 1080p praktycznie nic nowego nie wniosło. - moim okiem, moim odczuciem na Dellu, by czasem nikt nie schłostał mnie za sianie herezji.

Odłączając się już od panującego tutaj off topu, w chwili obecnej myślę, że raczej poczekam do maja/czerwca aż pojawi się następca Panasonic BDT500, czyli model BDT700. I mam nadzieję, że będzie odtwarzaczem godnym uwagi, utrzymanym w odpowiedniej cenie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odłączając się już od panującego tutaj off topu, w chwili obecnej myślę, że raczej poczekam do maja/czerwca aż pojawi się następca Panasonic BDT500, czyli model BDT700. I mam nadzieję, że będzie odtwarzaczem godnym uwagi, utrzymanym w odpowiedniej cenie

Co do ceny to na pewno przekroczy 2 tysie.. nieznacznie ale jednak...

Co do ceny to na pewno przekroczy 2 tysie.. nieznacznie ale jednak...

Myślę podobnie, że na dzień dobry cena wywoławcza znajdzie się w okolicach 2k zł. Niemniej jednak w chwili obecnej już mnie się tak nie śpieszy z zakupem, ponieważ póki co player w TV pozwoli przeczekać ten okres aż się sytuacja bardziej rozjaśni, a może i nawet cena zacznie spadać. ;-) Natomiast Oppo 103EU tak jak pojawiło się w dniu premiery za 2999 zł tak stoi aż po dzień dzisiejszy, czyżby jakaś zmowa cenowa czy co?

Ja się nie znam

to po co zabierać głos?

kazdy player ma takie czy inne wady

prawda

ale poczytalem spoto watkow i jedyna bezpromlemowa droga jest laptop...

brednie!!!

Porownywalem bd do bd rip i do mkv. Ja i 4 inne osoby nie widza roznicy

są takie mkv że nie widać róznicy ale są też takie że szkoda oglądać wiec takie deklaracje są głupotą!

Niemniej jednak oko zacząłem cieszyć pięknym obrazem dopiero teraz na 50ST60E

Posiadam ten sam model tylko " troszkę" większy i bardzo dobrze mi z tym.... :)

Ten tv to strzał w dzisiątkę..... A panas bdt700 za 2 tysie to przesada cenowa... wolał bym dołożyć i kupić oppo...

Ja sam kupiłem bdt500 za 1250 pln, a na początku też stał dwa tysie, cena spadła po prawie dwóch latach do tej akceptowalnej za tą klasę sprzętu...

Każdy ma wady a wydawać powyżej 2 tyś na bluray to przesada. Bo dobrze skonfigurowany MEDIACENTER za ponad 2 tyś chodźmy na elec i tak będzie lepszy.

Graficznie, Możliwościami , Sofftem, w tej kasie to z intrgrować dvb można i cieszyć się z jednej skrzynki wszystkim. A jak komuś zarzyczy sie za rok odtwarzania plikow 4k wystarczy zmienić soft i ewentualnie płytę koszt 200 zł a kosztu wymiany odtwarzacza ? Tysiące. Pozatym jak komuś coś brakuje zawsze może dopisać soft, wrzucić plugin i z głowy. Włącznie ze sterowaniem inteligentnym domem. Oczywiście to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. :). Tyle ile jest klocków tyle będzie opini ja nie nawidzę jak czegoś nie mogę zmienić, przeprogramować lub spersonalizować. A już nie mowię o możliwościach audio ktore pod elec i xbmc serwuje Audio Engine

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Napisalem ze jedyna bezproblemowa droga to laptop. Nie zgadzasz sie z tym wiec slucham. Tylko nie pisz o htpc bo tez tak samo pc jak i laptop. Laptop - upraszczając komputer. Chyba że brakuje nam argumentow i zaczynamy sie czepiac.

I prośba - darujmy sobie osobiste wycieczki - trzymajmy poziom.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. Napisalem ze jedyna bezproblemowa droga to laptop. Nie zgadzasz sie z tym wiec slucham. Tylko nie pisz o htpc bo tez tak samo pc jak i laptop. Laptop - upraszczając komputer. Chyba że brakuje nam argumentow i zaczynamy sie czepiac.

I prośba - darujmy sobie osobiste wycieczki - trzymajmy poziom.

• 2 tygodnie później...

Skoro przytaczasz porównania (co prawda z kluseczkami, ale niech będzie ;) )....

.. to ja też o takowe ( porównania ) się pokuszę....

... więc.....

...czy kobieta w seksownej bieliźnie, w pończoszkach , butach na wysokim obcasie ( lub kozaczkach ) " smakuje " tak samo , jak ta sama kobieta bez tego " opakowania " ;)))) ??????

...czy piwo spożywane z plastikowej 2 litrowej butelki ( potocznie zwanej PET ) smakuje tak samo ,jak to samo piwo spożywane ze szklanej ciemnozielonej butelki ( 0,33 lub 0,5 l )..... ??????

... Sam widzisz ,że porównania można odpowiednio zmanipulować i odpowiednio użyć... choć moje nie są zmanipulowane lecz odpowiednio użyte :)))

Dawno mnie nie było, myślałem, że temat umarł. Widzisz, sam przyznałeś, że manipulujesz porównaniem. Więc odpowiadając, tak Tyskie z puszki i butelki będzie smakowało tak samo gównianie i opakowanie tego nie zmieni. Z tego samego powodu dobra Pinta lana z beczki to PETa będzie tak samo doskonała jak ta butelkowana.

Wracając do plików, MKV jest kontenerem i nie ma żadnego związku z zawartością, jeżeli w MKV jest po prostu kopia .h264 z M2TS to ciekawe skąd ma się brać różnica w jakości?

Wracając do plików, MKV jest kontenerem i nie ma żadnego związku z zawartością, jeżeli w MKV jest po prostu kopia .h264 z M2TS to ciekawe skąd ma się brać różnica w jakości?

pod warunkiem ze kopii dokona osoba która ma o tym pojecie i z nośnika o jakości oryginału lub samego oryginału.... ściaganie z sieci to loteria....

... Pinta z plastiku.... pij na zdrowie... może i będzie doskonała, ale na pewno nie tak samo smakowała ;)....

..................... piwo ze szkła zawsze lepiej smakuje... TAK czy NIE ?

... Podobnie, mnie, lepiej "smakują" filmy z oryginalnych blu-ray niż jakaś sieczka ściągana z sieci...ale każdy lubi coś innego...

.... Druga sprawa to prawa autorskie... słychać o coraz częstszych przypadkach ich dochodzenia... w tamtym roku mój znajomy z pracy coś ściągnął i po jakimś czasie dostał wezwanie z policji, praw dochodziła jakaś amerykańska wytwórnia, na jego szczeście dostał szanse i podpisał pismo ,,,,,,,,,,,,,,,że dokonał tego po raz ostatni i następny raz to będzie wezwanie do sądu lub do zapłaty..... i nie wymyśliłem tego.... zawsze może trafić na nas a prawo jest skonstruowane ,niestety nie dla Kowalskiego.....

Yodas podaj szczegoly. Jaka firma. Kto co. Jak to Twoj znajomy to pofaj konkrety.

Sciaganie filmow mkv to loteria i sieczka? Rownie dobrze mozna powiedzieć ze zakup alkoholou to loteria i mozna oslepnac. A wystarczy kupowac sciagac z pewnych zrodel. Tyle w temacie.

<br />Sciaganie filmow mkv to loteria i sieczka <br />

Też tak uważam.

Kiedy ssałem (dawno, dawno temu) z jednego, odpłatnego źródła (NewsLicheer / NewsHosting) nie miałem żadnych problemów.

Ale wiadomo, że na torrencikach jest masakra.

Ostatecznie wyrosłem z tego całkowicie.

Torrenty? A alkohol kupujesz na bazarze?

Moj kolega sciaga z jednego zrodla od kilki lat i ani razu nie bylo zadnej wtopy z mkv.

Nie lepiej jednak kupować legalnie, niż kombinować?

Oczywiscie ze lepiej. Sklep zadowolony. Dystrybutor tez. Gospodarka sie kreci. Wszyscy szczęśliwi. Co to w sumie zakup 15 filmow w miesiacu? Grosze.

A jak czegos nie ma to noe ogladac.

A jak si e aito psuje to kupic nowe. A jak kasy niestatcza tp znienic kase i wiec3j zarabiac. A jak woda w baltyku za zimna to leciec do tajlandii. A jak vw za slaby kupic porsche a jak aie znudzi to lambo.

Moj kolega sciaga z jednego zrodla od kilki lat i ani razu nie bylo zadnej wtopy z mkv.

Kocie , nie było zadnej wtopy do czasu az będzie i wtedy twój kolega otworzy szeroko buźke ( tak jak mój znajomy )... tylko zycze mu aby skończyło się tylko na upomnieniu.... Dowiem się dokładnie i napiszę konkrety, co za wytwórnia itd... tylko dziwi mnie fakt Twojej nieufności w stosunku do mnie w temacie o moim znajomym.. Jaki miałbym cel oszukując Ciebie i Innych ... Podałem tylko zdarzenie... poczytaj troche w sieci to zauwazysz ze coraz więcej osób ma z tym problem tzn. z dochodzeniem praw autorskich ...

Torrenty, chomiki itp. Słyszałem. O innych nie ale chetnie sie dowiem. Nie lubie natomiast urban legend.

... Słuchaj urban legend to będzisz miał jak listonosz przyniesie Ci wezwanie listem poleconym na komende albo na sprawe... wtedy zobaczysz jak to działa.. i nie będzie Ci do smiechu...

...ściągaj dalej tylko nie wiem czy za murem pozwolą Ci grypsować ;))))))))))))))

Ja nie sciagam. Od tego zacznijmy.

...aaaaaaaaaaaaaa czyli doskonale zdajesz sobie sprawę czym to grozi....

..........kolega Twój ściąga :))))... Tylko później chociaż paczki mu na święta wysyłaj... ;)))))))))))))))))

• Moderatorzy

Nie lepiej jednak kupować legalnie, niż kombinować?

nie bo zero przygody , adrenaliny i niespodzianki

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Wolno pobierać, ale nie udostępniać

Z perspektywy użytkownika chcącego tylko pobrać plik przepisy są zaskakująco jasne. Polskie prawo precyzuje, że dzieła, które zostały już rozpowszechnione, są objęte tzw. dozwolonym użytkiem osobistym, zatem ściąganie filmu czy utworu muzycznego jest legalne, o ile został on już oficjalnie wydany. Nie chodzi przy tym o premierę polską, ale światową, więc amerykański serial można legalnie ściągnąć od razu po jego pierwszej emisji. Uzyskane w ten sposób utwory możemy udostępniać osobom z kręgu rodziny i najbliższym znajomym – również poprzez serwisy hostingowe, pod warunkiem że nie będą mogli pobrać ich stamtąd ludzie, których nie znamy.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Czyli kolega albo korzystał z peer to peer i udostepnial albo ktos od niego chciał wyłudzić kasę. Bo jak widac w Polsce sciaganie filmow jest legalne.

Ukryta Zawartość

Przecież hosting CHOMIKUJ jest nie do ruszenia !!!

Był niedawno pod lupą i mediów i tgz. wymiaru sprawiedliwości.

Jedyny skuteczny sposób obrony przed takim hostingiem to umieszczanie przez zainteresowanych ochroną treści plików z autorskimi wirusami.

Tak załatwiono sprawę z NewsHosting kilka lat temu.

Po 2 X [FORMAT C] zrezygnowałem.

Zawartość można przeglądać całkowicie za darmo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.