Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 4000 zł

Balea.74

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc w wyborze nowego sprzętu grającego do pokoju ok.50m2.

Zamierzam przeznaczyć na to ok.4000 zł.

Wiem,że za tą kwotę nie będzie szaleństwa,ale pewnie coś w miarę można wybrać.

Słucham różnej muzyki,od popu przez rocka,czasem muzykę poważną.

Nie zależy mi na mocnym basie,w muzyce lubię dźwięki detali odsłuchiwanych utworów,największa przyjemność to słyszeć każdy wykorzystany instrument,lubię słuchać głośno(ale bez przesady) i zależy mi na tym,by w miarę pogłośnienia dżwięk nie tracił na "wartości".:)

Co do kwesti czysto technicznej zależy mi żeby sprzęt był w miarę prosty w w podłączeniu i obsłudze ustawień(nie chcę setki pokręteł i możliwości ustawień,nie znam się na rodzajach kabli itp.).

Mówiąc prosto z mostu prosty i ładnie brzmiacy.:)

Tyle moich oczekiwań,teraz proszę kogoś kto siedzi w temacie o zebranie tego w całość i ocenę czy coś sensownego mogę kupić.

Nie mam pojęcia jakiej mocy powinny być kolumny,jakie parametry powinien mieć amplituner,czy powinnam zakupić podłogówki czy kolumny półkowe itp. by w miarę sensownie zagrało.

Myslałam o ONKYO TX-8030 + C-7030 + JBL LOFT 50,ale kolumny podobno do stereo nie bardzo,

lepsze byłyby Dali Zensor lub Lektor.

Co do amplitunera to podobno warto jeszcze pomyśleć o HK 3390/3490, Kenwood RA-5000.

Szczerze powiem,że wybór jest dla mnie nie do ogarniecia.:)

Będę wdzięczna za konkretny zestaw,bo sama firma niewiele mi pomoże.

I bardzo proszę o wypowiedź na temat HK 3390/3490 (ogólnie ma niezłe recenzje,ale może ktoś ma do czynienia z nim na co dzień) i podpowiedź jakie do tego kolumny i cd.

Z góry wielkie dzięki.:)

https://www.audiostereo.pl/topic/108789-zestaw-stereo-do-4000-z%C5%82/

Witam

Nie zależy mi na mocnym basie,w muzyce lubię dźwięki detali odsłuchiwanych utworów,największa przyjemność to słyszeć każdy wykorzystany instrument,lubię słuchać głośno(ale bez przesady) i zależy mi na tym,by w miarę pogłośnienia dżwięk nie tracił na "wartości".:)

Co do kwesti czysto technicznej zależy mi żeby sprzęt był w miarę prosty w w podłączeniu i obsłudze ustawień(nie chcę setki pokręteł i możliwości ustawień,nie znam się na rodzajach kabli itp.).

Tyle moich oczekiwań,teraz proszę kogoś kto siedzi w temacie o zebranie tego w całość i ocenę czy coś sensownego mogę kupić.

Nie mam pojęcia jakiej mocy powinny być kolumny,jakie parametry powinien mieć amplituner,czy powinnam zakupić podłogówki czy kolumny półkowe itp. by w miarę sensownie zagrało.

Myslałam o ONKYO TX-8030 + C-7030 + JBL LOFT 50,ale kolumny podobno do stereo nie bardzo,

Co do amplitunera to podobno warto jeszcze pomyśleć o HK 3390/3490, Kenwood RA-5000.

I bardzo proszę o wypowiedź na temat HK 3390/3490 (ogólnie ma niezłe recenzje,ale może ktoś ma do czynienia z nim na co dzień) i podpowiedź jakie do tego kolumny i cd.

Witam.

Myślę, że wybór dobry jak na 50 m2 (to b.duża powierzchnia). Tak na szybko poczytałem opinie (poniżej parę linków)

W kwocie 4000 zł nie można oczekiwać jakości jak z kolumn za powiedzmy 12 000 zł.

Może warto wybrać się do jakiegoś salonu, znaleźć sprzedawcę który nie będzie nam wciskał tego co ma na stanie i posłuchać.

Dodam, że warto zainwestować także w kable tzn. głośnikowe i interkonekty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witaj,

przy tak dużym pomieszczeniu odsłuchowym zwróciłbym uwagę na amplituner stereofoniczny Yamaha R-S500 lub jeszcze lepiej R-S700 oraz mocny, potęźny zestaw kolumn. Dobrze sprawdziłby się w Twoim pomieszczeniu zestaw Wharfedale Diamond 10.7 ewentualnie Kef C7 lub Melodika BL40. Moim zdaniem to najbardziej optymalne rozwiązania.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam.

Myślę, że wybór dobry jak na 50 m2 (to b.duża powierzchnia). Tak na szybko poczytałem opinie (poniżej parę linków)

W kwocie 4000 zł nie można oczekiwać jakości jak z kolumn za powiedzmy 12 000 zł.

Może warto wybrać się do jakiegoś salonu, znaleźć sprzedawcę który nie będzie nam wciskał tego co ma na stanie i posłuchać.

Dodam, że warto zainwestować także w kable tzn. głośnikowe i interkonekty.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki.

Mój wybór był oparty na właśnie tego typu opisach,ale jakoś mnie nie przekonują do końca.

Odsłuch w sklepie też niewiele mi rozjaśni,biorąc pod uwagę moją wiedzę w tym temacie każdy sprzedawca wmówi mi to co będzie chciał.

Liczyłam na posiadaczy sprzętów w takiej granicy cenowej jaką posiadam,którzy podpowiedzą mi konkretne zestawienie.

Ja nie mam jakichś szczególnych wymagań,nie jestem audiofilką,potrzebuję tylko czysto brzmiącego,prostego zestawu stereo.

Witam

Moim zdaniem bardzo rozsądnie celujesz w Onkyo, aczkolwiek zastanawiałbym się bardziej nad modelem Onkyo TX-8050 i do tego zdecydowanie kolumny Melodika BL40. Dokładnie zdaję sobie sprawę, że przekroczymy budżet aczkolwiek jeśli będziesz miał okazję posłuchać tego zestawienia to sam dojdziesz do wniosku, że po prostu warto, dla samych kolumn. Odtwarzacz CD również poleciłbym Onkyo, jest on wyposażony w bardzo dobry transport marki Sanyo co raczej przemawia na jego ogromną korzyść w tym segmencie cenowym.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Moim zdaniem bardzo rozsądnie celujesz w Onkyo, aczkolwiek zastanawiałbym się bardziej nad modelem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i do tego zdecydowanie kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Dokładnie zdaję sobie sprawę, że przekroczymy budżet aczkolwiek jeśli będziesz miał okazję posłuchać tego zestawienia to sam dojdziesz do wniosku, że po prostu warto, dla samych kolumn. Odtwarzacz CD również poleciłbym Onkyo, jest on wyposażony w bardzo dobry transport marki Sanyo co raczej przemawia na jego ogromną korzyść w tym segmencie cenowym.

Dzięki wieżę na słowo.:)

Jednak budżet to budżet.

Inna sprawa,sądzę,że nie potrzebuję aż takich wrażen.:)

Proszę mnie dobrze zrozumieć,to zapewne niebo a ziemia i różnica jest słyszalna nawet dla takiego laika jak ja,

jednak myślę,że zadowoli mnie ten niższy model Onkyo TX-8030,bez tych wszystkich nowinek jak radio internetowe.

Przesiąde się z Onkyo CR-325 jeśli go Pan jeszcze pamieta,więc już będzie ho,ho.

Będę wdzięczna za opinie o tym zestawie ONKYO TX-8030 + C-7030 i dobór kolumn tak bym zamknęła się w 4000 zł.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki wieżę na słowo.:)

Jednak budżet to budżet.

Inna sprawa,sądzę,że nie potrzebuję aż takich wrażen.:)

Proszę mnie dobrze zrozumieć,to zapewne niebo a ziemia i różnica jest słyszalna nawet dla takiego laika jak ja,

jednak myślę,że zadowoli mnie ten niższy model Onkyo TX-8030,bez tych wszystkich nowinek jak radio internetowe.

Przesiąde się z Onkyo CR-325 jeśli go Pan jeszcze pamieta,więc już będzie ho,ho.

Będę wdzięczna za opinie o tym zestawie ONKYO TX-8030 + C-7030 i dobór kolumn tak bym zamknęła się w 4000 zł.

Pozdrawiam

Witaj, a napisz dlaczego szukasz amplitunera ?

I dlaczego szukasz nowego sprzętu?

Za kwotę którą masz do wydania, jak dobrze poszukasz to spokojnie kupisz coś co kiedyś kosztowało 3 a może o 4 razy tyle, i też taki dostaniesz dźwięk, czyli 3 , 4 razy lepszy.

Trochę cierpliwości i będzie ok :)

Witaj, a napisz dlaczego szukasz amplitunera ?

I dlaczego szukasz nowego sprzętu?

Za kwotę którą masz do wydania, jak dobrze poszukasz to spokojnie kupisz coś co kiedyś kosztowało 3 a może o 4 razy tyle, i też taki dostaniesz dźwięk, czyli 3 , 4 razy lepszy.

Trochę cierpliwości i będzie ok :)

Witaj

Zapewne masz rację,ale kupując nowy sprzęt mam jakąś gwarancję gdyby coś się z nim działo.

Z używkami bywa różnie i myślę,że trzeba trochę w tym siedzieć,żeby się nie "naciąć".

A w przypadku takiego laika jak ja to ważna kwestia.

Dlaczego szukam amplitunera?

Do czego zmierzasz?

Napisałaś, że szukasz ampli.

Czy słuchasz radia, że potrzebujesz amplitunera?

Nie wiem też czy chcesz nagłośnić całe pomieszczenie, czy zrobisz sobie miejsce odsłuchowe?

Takie wydzielone ileś tam metrów, gdzie ustawisz całe to ustrojstwo?

Czy trzeba w tym siedzieć? Ja nie jestem ani elektronikiem, ani nie prowadzę serwisu , a sprzętu przez lata słuchałem tylko używanego . Jakoś nic mi się nie psuło, a efekt był więcej niż zadowalający za każdym razem.

Trzeba kupić sprzęt w dobry stanie, najlepiej nie od handlarza, bo oni tylko patrzą żeby przyciąć parę złotych.

Nowy sprzęt też potrafi się zepsuć, i wtedy oczywiście masz gwarancję etc,

Za to kupując używany, i najlepiej taki który kiedyś kosztował parę tysiączków dostajesz zestaw, za który, w sklepie musiałabyś zapłacić 3-4 razy więcej.

Poza tym kiedyś inaczej produkowano urządzenia.

Liczyła się jakość podzespołów i jakość wykonania, i te sprzęty grają do dzisiaj i to jak?

Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic, to zapraszam na odsłuch przy kawie i pogawędkę.

To na pewno da Ci więcej niż czytanie opinii o sprzęcie na stronach przedstawicieli handlowych, i porady

Pozdrawiam

Balea.74 wówczas elektronika dobrana przez Ciebie plus kolumny marki Indiana Line.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Napisałaś, że szukasz ampli.

Czy słuchasz radia, że potrzebujesz amplitunera?

Nie wiem też czy chcesz nagłośnić całe pomieszczenie, czy zrobisz sobie miejsce odsłuchowe?

Takie wydzielone ileś tam metrów, gdzie ustawisz całe to ustrojstwo?

Czy trzeba w tym siedzieć? Ja nie jestem ani elektronikiem, ani nie prowadzę serwisu , a sprzętu przez lata słuchałem tylko używanego . Jakoś nic mi się nie psuło, a efekt był więcej niż zadowalający za każdym razem.

Trzeba kupić sprzęt w dobry stanie, najlepiej nie od handlarza, bo oni tylko patrzą żeby przyciąć parę złotych.

Nowy sprzęt też potrafi się zepsuć, i wtedy oczywiście masz gwarancję etc,

Za to kupując używany, i najlepiej taki który kiedyś kosztował parę tysiączków dostajesz zestaw, za który, w sklepie musiałabyś zapłacić 3-4 razy więcej.

Poza tym kiedyś inaczej produkowano urządzenia.

Liczyła się jakość podzespołów i jakość wykonania, i te sprzęty grają do dzisiaj i to jak?

Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic, to zapraszam na odsłuch przy kawie i pogawędkę.

To na pewno da Ci więcej niż czytanie opinii o sprzęcie na stronach przedstawicieli handlowych, i porady

Pozdrawiam

Tak,słucham również radia,dlatego nie szukam samego wzmacniacza.

Nie,nie będzie miejsca odsłuchowego.

Jakby to powiedzieć obrazowo?

Mówiąc prostym językiem,chcę postawić sprzęt w salonie,który jest połączony z jadalnią.

Razem to powierzchnia ok.50m2.

Chcę go słuchać siedząc na kanapie,ale także będąc w kuchni,która jest na wprost salonu.

Wiem,że to może być śmieszne dla specjalistów audiofilów.

Lubię muzykę,największą przyjemność w słuchaniu mam kiedy słyszę każdy instrument ją tworzący.

Uwielbiam dochodzące dźwięki klarnetu,trąbki,gitarki itp.

Nie słucham "rąbanki",więc bas ma dla mnie mniejsze znaczenie.

Wiem,że sprzęty z dawnych lat to inna bajka,tak jak ze wszystkim innym w dzisiejszych czasach,ale obawiam się ich.

Żeby kupić sprzęt w dobrym stanie trzeba się na tym znać a biorąc pod uwagę moją wiedzę w tym temacie może być nie za wesolo.:)

Także w grę wchodzi tylko nowy sprzęt.

Dzięki za zaproszenie,ale do stolicy daleka droga,jestem z okolic Katowic.

Wiem,że pogawędka z kimś kto ma jakąś wiedzę o sprzęcie to nie to samo co czytanie opini,ale tylko to mi zostaje.

Po tychże opiniach skłaniam się nadal ku

ONKYO TX-8030 + C-7030 a kolumny Definitive Technology Studio Monitor 45.

Skłaniam się,ale cały czas nie mam pewności,głównie z tego względu czy to dobrze dobrany zestaw

względem mocy itp.

Czy kolumny nie za słabe/za mocne do tego ampla i odwrotnie.

Czy cd odpowiednie.

Czy te kolumny półkowe to dobry wybór czy lepiej podłogowe Melodika BL40

albo Indiana Line Nota 550.

Masakra.:(

Ok nie ma sprawy.

Każdy idzie własną drogą i to ma sens.

Jak kiedyś będziesz w okolicach stolycy :) to zapraszam na kawę i odsłuch w warunkach domowych.

Z tego co piszesz to szukasz czegoś, czego i ja szukałem i wreszcie mam.

No ale nie wiem czy to nad czym myślisz usatysfakcjinuje Twoje uszy.

Pozdrawiam i powodzenia

Ok nie ma sprawy.

Każdy idzie własną drogą i to ma sens.

Jak kiedyś będziesz w okolicach stolycy :) to zapraszam na kawę i odsłuch w warunkach domowych.

Z tego co piszesz to szukasz czegoś, czego i ja szukałem i wreszcie mam.

No ale nie wiem czy to nad czym myślisz usatysfakcjinuje Twoje uszy.

Pozdrawiam i powodzenia

Dzięki,jak tylko będę na pewno wpadnę.:)

A mozesz powiedzieć co skompletowałeś?

Dlaczego wątpisz,że moje uszy będą usatysfakcjonowane?

Chodzi o Onkyo czy kolumny?

Pozdrawiam

Oczywiście zapraszam :)

Nie wątpię w Twoje uszy, tylko wątpię czy to zabrzmi tak jak oczekujesz.

Rozumiem, że lubisz "żyć z muzyką", czyli czasami będziesz chciała posłuchać, i wtedy kanapa, a często coś robisz, kręcisz się po domu i też wtedy chcesz żeby była dookoła muza.

Mam rację?

Mam Przyjaciela, który w kółko słucha właśnie w ten ostatni sposób. Jest muzykiem i nie wyobraża sobie życia bez dźwięków.

Wszystko rozumiem.

Co do pierwszego sposobu słuchania, to jednak wątpię żeby sprzęt, w który celujesz dał Ci taką rozdzielczość instrumentów o jaką Ci chodzi.

Dlatego radziłem poszukać w starszych "klockach, ale kiedyś hi- endowych. Zresztą i dzisiaj jest to moim zdaniem Hi-End, choć nie we wszystkich przypadkach.

Stary sprzęt w dobrym stanie.

Pomyśl, wydasz teraz 4 tys. na nowy z gwarancją. A wydając tyle samo na używany otrzymasz sprzęt który kosztowałby Cię teraz 12-16 tysięcy.

Zresztą niektórzy już CI radzili żebyś poszła do jakiegoś salonu i posłuchała. Nic tego nie zastąpi.

Inna rzecz, że u Ciebie na 99% ten sprzęt zabrzmi inaczej.

Akustyka pomieszczenia to podstawa.

Wzmacniacze cd-eki, i kolumny grają różnie. Jedne są ostre inne łagodne. Tak najogólniej rzecz ujmując.

Tak czy siak musisz dobrać do siebie.

Co do mojego sprzętu to jest w 'o mnie".

Pozdrawiam Andrzej

Oczywiście zapraszam :)

Nie wątpię w Twoje uszy, tylko wątpię czy to zabrzmi tak jak oczekujesz.

Rozumiem, że lubisz "żyć z muzyką", czyli czasami będziesz chciała posłuchać, i wtedy kanapa, a często coś robisz, kręcisz się po domu i też wtedy chcesz żeby była dookoła muza.

Mam rację?

Mam Przyjaciela, który w kółko słucha właśnie w ten ostatni sposób. Jest muzykiem i nie wyobraża sobie życia bez dźwięków.

Wszystko rozumiem.

Co do pierwszego sposobu słuchania, to jednak wątpię żeby sprzęt, w który celujesz dał Ci taką rozdzielczość instrumentów o jaką Ci chodzi.

Dlatego radziłem poszukać w starszych "klockach, ale kiedyś hi- endowych. Zresztą i dzisiaj jest to moim zdaniem Hi-End, choć nie we wszystkich przypadkach.

Stary sprzęt w dobrym stanie.

Pomyśl, wydasz teraz 4 tys. na nowy z gwarancją. A wydając tyle samo na używany otrzymasz sprzęt który kosztowałby Cię teraz 12-16 tysięcy.

Zresztą niektórzy już CI radzili żebyś poszła do jakiegoś salonu i posłuchała. Nic tego nie zastąpi.

Inna rzecz, że u Ciebie na 99% ten sprzęt zabrzmi inaczej.

Akustyka pomieszczenia to podstawa.

Wzmacniacze cd-eki, i kolumny grają różnie. Jedne są ostre inne łagodne. Tak najogólniej rzecz ujmując.

Tak czy siak musisz dobrać do siebie.

Co do mojego sprzętu to jest w 'o mnie".

Pozdrawiam Andrzej

Hm,szkoda,że ta stolyca tak daleko.:)

Mądrze mówisz i masz rację.

Tak,lubię żyć z muzyką,lubie wsłuchiwać się w drobiazgi tylko nie mam możliwości robić tego "na całego".:)

Chciałam właśnie to zmienić i nie sądziłam,że będzie to takie trudne.

Tak jak mówiłam mam ogromną świadomość,że starsze sprzęty biją na głowę te nowe i gdybym miała "pod ręką"

kogoś kto mi pomoże w wyborze i samym zakupie nie bawiłabym się w czytanie opini i rekomendacje sprzedawców,którzy często "polecają" mi pewnie to czego nie mogą się pozbyć.

Co do Twojego sprzętu,no cóż,w życiu nie słyszałam o takowym.

I niestety uświadomiło mi to ile lat świetlnych nas dzieli w tej materii.:)))

Was-siedzących mocno w temacie ode mnie.

Cóż,najlepszym rozwiązaniem będzie mini-wieża Sony.:)

Pozdrawiam

Monika

Polecam Stx Fx-300 kolumny polskiej produkcji, mozna duzo dobrego o nich poczytac w interneci, bedzie to lepszy wybor niz te chinskie wynalazki, Jakosc dzwieku i wykonanie nieporownywqlalnie lepsze, Jezeli zalezy ci na dobrym dzwieku nie powinnas byc zawiedziona. Uwazam tez spelnia twoje oczekwania w takim metrazu idealnie, bo te indiany to nie bardzo widze, po prostu, to nie kolunmny na taki metraz. Niestety ale tutejsi spece z branzy probuja chyba oproznic swoje magazyny. Rozumiem, ze nie potrzebujesz wielkoego basu. Ale muzyka to nie tylko smyczki, dzwoneczki, wokale. To rowniez bebny, kontrabas, pianino itd, a do tego potrzeba kolumn ktore bez wiekszego wysilku wytworza cisnienie akustyczne, ktore jest w stanie zapewnic jak najwieksze odzwierciedlenie muzyki. Za smieszne pieniadze masz tez o wiele lepsze od powyzszych propozycji tonsile premium ktore rowniez zbieraly bardzo pochlebne opinie. Takze albo lepsze Stx, albo tansze i rowniez bardzo poprawne Premium

Polecam Stx Fx-300 kolumny polskiej produkcji, mozna duzo dobrego o nich poczytac w interneci, bedzie to lepszy wybor niz te chinskie wynalazki, Jakosc dzwieku i wykonanie nieporownywqlalnie lepsze, Jezeli zalezy ci na dobrym dzwieku nie powinnas byc zawiedziona. Uwazam tez spelnia twoje oczekwania w takim metrazu idealnie, bo te indiany to nie bardzo widze, po prostu, to nie kolunmny na taki metraz. Niestety ale tutejsi spece z branzy probuja chyba oproznic swoje magazyny. Rozumiem, ze nie potrzebujesz wielkoego basu. Ale muzyka to nie tylko smyczki, dzwoneczki, wokale. To rowniez bebny, kontrabas, pianino itd, a do tego potrzeba kolumn ktore bez wiekszego wysilku wytworza cisnienie akustyczne, ktore jest w stanie zapewnic jak najwieksze odzwierciedlenie muzyki.

Dzięki za propozycję.

Oj tak,spece z branży raczej nie chcą mnie pomóc a głównie sobie.

Toteż ociągam się z wizytą w salonie audio z obawy,że tam też posterują mną jak będą chcieli.:)

Jeszcze dwa dni temu sądzilam,że na takim forum zostanę bardziej "uświadomiona",ale widzę,że głównie króluje tu "branża".

Takie trochę allegro.:)

Ludzi takich jak Ty niewielu,tym bardziej dziękuję za odzew.

A jaką elektronikę do tego proponowałbyś?

A co do basów,wiem,że są ważne.

Źle sie wyraziłam,a zmierzałam do tego,że nie interesuje mnie w muzyce wyłącznie bum,bum.

Wy,którzy siedzicie w tym temacie głębiej,wiecie jak co nazywać,ja tak trochę

"na chłopski rozum".:))

Pozdrawiam

Szczerze powiwm nie znam sie na amplitunereach, wiec niech lepiej niech wypowie sie ktos bardziej ogarniajacy temat ampli. Co najwyzej sluze pomoca przy wyborze wzmacniacza stereo. Radze duzo czytac, pytac i jeszcze raz czytac. Troche podobnych tematow juz bylo wystarczy poszukac.

Hm,szkoda,że ta stolyca tak daleko.:)

Mądrze mówisz i masz rację.

Tak,lubię żyć z muzyką,lubie wsłuchiwać się w drobiazgi tylko nie mam możliwości robić tego "na całego".:)

Chciałam właśnie to zmienić i nie sądziłam,że będzie to takie trudne.

Tak jak mówiłam mam ogromną świadomość,że starsze sprzęty biją na głowę te nowe i gdybym miała "pod ręką"

kogoś kto mi pomoże w wyborze i samym zakupie nie bawiłabym się w czytanie opini i rekomendacje sprzedawców,którzy często "polecają" mi pewnie to czego nie mogą się pozbyć.

Co do Twojego sprzętu,no cóż,w życiu nie słyszałam o takowym.

I niestety uświadomiło mi to ile lat świetlnych nas dzieli w tej materii.:)))

Was-siedzących mocno w temacie ode mnie.

Cóż,najlepszym rozwiązaniem będzie mini-wieża Sony.:)

Pozdrawiam

Monika

"Strach ma wielkie oczy " jak mówi przysłowie.

Trzeba zacząć od początku, czyli określić "co się chce", to po pierwsze, i po drugie ile ma się na to pieniędzy.

To drugie już określiłaś, a teraz musisz sobie jasno odpowiedzieć co chcesz usłyszeć ?

Powiem tak, jeśli lubisz ciepłe brzmienie, to nie zadowoli Cię bardzo szczegółowa , ale ostra barwa.

Co z tego, że będziesz słyszała wszystko oddzielnie, każdy instrument, jak będzie to bardzo klinicznie, a może właśnie tak chcesz?

Trzeba podejść do tego trochę jak do jakiegoś złożonego zadania, bo chyba tak w istocie jest.

To jest takie męskie myślenie, bo sądzę że kobiety inaczej kombinują, ale takie podejście gwarantuje, że jak odpowiesz sobie na to, to będziesz zadawać konkretne pytania.

Czyli chcę tak i tak i co polecacie?

Faceci lubią rozwiązywać problemy, więc chętniej odpowiedzą.

:)

Trochę już powiedziałaś o swoich gustach, ale jeszcze skonkretyzuj, to wtedy będzie lepiej.

I chyba najważniejsze do czego przekonałem się po latach, że jak tylko jest możliwość, albo szansa na jej stworzenie, to trzeba najpierw POSŁUCHAĆ !!!!

Oczywiście chodzi mi o sprzęt, który będziesz rozważała.

Jak coś Ci wyraźnie nie pasuje, nie kupuj.

Szukaj dalej.

A jak Ci już ktoś poradzi,to poświęć czas i poczytaj ile się da na ten temat.

Jak się nie znasz, to wtedy będziesz wiedziała, czy dany "klocek" jest wszędzie chwalony, czy ma różne opinie.

To ważne.

To też pokazuje, że na przykład przez jednych chwalony, jest nie do przyjęcia dla drugich.

Uszy i postrzeganie własne to najlepszy doradca.

Do ELectrocompanieta dochodziłem dłuuugo.

A szkoda :)

Choć z drugiej strony kilku różnych marek posłuchałem.

Odwagi Moniko odwagi, to tylko tak strasznie wygląda na pierwszy rzut oka.

Ja z kolei nie mogę zrozumieć wciąż jak Wy kobiety łąpiecie się w tych wszystkich podkładach, szminkach etc :):):)

A co do basów,wiem,że są ważne.

Źle sie wyraziłam,a zmierzałam do tego,że nie interesuje mnie w muzyce wyłącznie bum,bum.

Wy,którzy siedzicie w tym temacie głębiej,wiecie jak co nazywać,ja tak trochę

"na chłopski rozum".:))

Pozdrawiam

Teraz doczytałem dopiero.

Wszystko jest ważne.

Całe pasmo jest ważne, bo taka Pani jak śpiewa sopranem, a z nią gra orkiestra i tam jest wszystko , to fajnie jest wszystko usłyszeć tak jak powinno być, co nie?

Czyli wyrównane pasmo, wszystko : niskie, średnie i wysokie spójne i nic się nie wybija do przodu.

O to chodzi.

I szczegółowo, ale nie klinicznie, tak?

I żeby czarowało i żeby się chciało słuchac godzinami, tak?

"Strach ma wielkie oczy " jak mówi przysłowie. Trzeba zacząć od początku, czyli określić "co się chce", to po pierwsze, i po drugie ile ma się na to pieniędzy. To drugie już określiłaś, a teraz musisz sobie jasno odpowiedzieć co chcesz usłyszeć ? Powiem tak, jeśli lubisz ciepłe brzmienie, to nie zadowoli Cię bardzo szczegółowa , ale ostra barwa. Co z tego, że będziesz słyszała wszystko oddzielnie, każdy instrument, jak będzie to bardzo klinicznie, a może właśnie tak chcesz? Trzeba podejść do tego trochę jak do jakiegoś złożonego zadania, bo chyba tak w istocie jest. To jest takie męskie myślenie, bo sądzę że kobiety inaczej kombinują, ale takie podejście gwarantuje, że jak odpowiesz sobie na to, to będziesz zadawać konkretne pytania. Czyli chcę tak i tak i co polecacie? Faceci lubią rozwiązywać problemy, więc chętniej odpowiedzą. :) Trochę już powiedziałaś o swoich gustach, ale jeszcze skonkretyzuj, to wtedy będzie lepiej. I chyba najważniejsze do czego przekonałem się po latach, że jak tylko jest możliwość, albo szansa na jej stworzenie, to trzeba najpierw POSŁUCHAĆ !!!! Oczywiście chodzi mi o sprzęt, który będziesz rozważała. Jak coś Ci wyraźnie nie pasuje, nie kupuj. Szukaj dalej. A jak Ci już ktoś poradzi,to poświęć czas i poczytaj ile się da na ten temat. Jak się nie znasz, to wtedy będziesz wiedziała, czy dany "klocek" jest wszędzie chwalony, czy ma różne opinie. To ważne. To też pokazuje, że na przykład przez jednych chwalony, jest nie do przyjęcia dla drugich. Uszy i postrzeganie własne to najlepszy doradca. Do ELectrocompanieta dochodziłem dłuuugo. A szkoda :) Choć z drugiej strony kilku różnych marek posłuchałem. Odwagi Moniko odwagi, to tylko tak strasznie wygląda na pierwszy rzut oka. Ja z kolei nie mogę zrozumieć wciąż jak Wy kobiety łąpiecie się w tych wszystkich podkładach, szminkach etc :):):) Teraz doczytałem dopiero. Wszystko jest ważne. Całe pasmo jest ważne, bo taka Pani jak śpiewa sopranem, a z nią gra orkiestra i tam jest wszystko , to fajnie jest wszystko usłyszeć tak jak powinno być, co nie? Czyli wyrównane pasmo, wszystko : niskie, średnie i wysokie spójne i nic się nie wybija do przodu. O to chodzi. I szczegółowo, ale nie klinicznie, tak? I żeby czarowało i żeby się chciało słuchac godzinami, tak? :)

Tak,tak,tak.

Denerwujesz mnie.:)))

Mówisz jakbyś mnie znał i jakbyśmy przesłuchali razem setki płyt.:))

Lubię ciepłe brzmienie,żeby czarowało,zabierało w inny świat,otulało jak kocyk.:))

Tylko tego raczej każdy szuka w muzyce,przynajmniej ten kto słucha takich gatunków jak ja.

Tak sądziłam.

Znów jestem w błędzie?

Cały problem w tym,że chyba nie potrafię opisać tego wszystkiego.

Jak mam Ci wytłumaczyć,że ważne jest dla mnie ciepłe brzmienie,ale wiele daje mi gdy słyszę wyraźnie gdzieś wtrącony kontrabas,flet czy klarnet?

Zależy mi by było to wszystko wyważone i spójne.

Kurdę nie potrafię!:)

To jest tak,na starym cd Onkyo,zwyklaku,słucham ulubionej płyty,

jest fajnie,otacza mnie,rozbawia,zmusza do refleksji itp.

Jest ok,ale te dźwięki są jakby za mgłą,nie jest to wszystko spójne,czyste,wyważone.

W tej całej przyjemności odczuciem przewodnim jest niedosyt,bo bum,bum zabija wszystko co chcę słyszęć.

Tak jakby jeść cukierka w papierku.:)

Tylko nie mów,że nie jadasz cukierków w papierku i nie wiesz o czym mówię.:))

Żyłam w przekonaniu,że jeśli kupię sprzęt w miarę dobrej firmy typu Onkyo czy Denon,

(wiem,ktoś powie,że to badziewie) i nie będzie to mini-wieża a zestaw,to będę zadowolona.

Nie sądziłam,że różnią się one tak bardzo i w ogóle,że tyle z tym zachodu:)

Myślałam,że te moje skromne oczekiwania zaspokoję takim zestawem.

Nie sądziłam,że wybór sprzętu będzie aż takim problemem,bo nie szukam mega profesjonalnego zestawu a czegoś co zagra czysto i jest w miarę dobre technicznie.

Tak do tego podchodziłam.

Wiem,wiem jak blondynka.:)

Pewnie gdybym miała choć trochę do czynienia z innymi sprzętami zapewne słyszałabym różnicę.

I pewnie mówilibyśmy tym samym językiem.

A tak,jest jak jest.

Dzięki za poświecony czas,ale nie chcę Cię już zamęczać swoją amatorszczyzną.

Pozdrawiam

Monika

Oj tam, zaraz denerwuje :)

Moniko, wszystko już dla mnie jest jasne.

Piszesz:"ważne jest dla mnie ciepłe brzmienie,ale wiele daje mi gdy słyszę wyraźnie gdzieś wtrącony kontrabas,flet czy klarnet?

Kurdę nie potrafię!:)"

Właśnie powiedziałaś już jak dla mnie wszystko. No, reszty się domyśliłem :)

Ok.

Do puenty.

To czego oczekujesz nie uzyskasz na sprzęcie w który celujesz.

Sądzę, że inni to potwierdzą, jeśli tylko na chwilę się nad tym "pochylą".

Ciężko będzie z tym budżetem choć nie jest tragicznie :).

Musisz zacząć od kolumn, moim zdaniem, bo to one grają na końcu każdego zestawu, i to one są w stanie przekazać coś lub nie.

Radził bym tutaj poszukać używanych i w szczególności starszych modeli Audio Physic.

Ja polecałbym Ci Virgo albo Virgo II, ale one mimo że starszawe kosztują około 3500 zł.Nowe kosztowały 12000 zł 10 lat temu.

Na Allegro w tej chwili sprzedają się niższe modele, ale jak to u Audio Physic właściwie nie ma zbytniego ryzyka jeśli chodzi o brzmienie.

Jeśli byłyby to Twoje pierwsze tej klasy kolumny, to później może być już tylko lepiej.

Virgo sprzedawał jeszcze niedawno ktoś z Katowic i nawet z nim rozmawiałem. Chciał 3500 zł, ale nie sprzedał i sądzę, że można trochę po negocjować.

Jeśli chodzi o CD i wzmacniacz to polecam, a to dlatego , że jeszcze do niedawna sam na tym słuchałem, stare Yamahy.

Jeśłi chodzi o CD to spoko są cdx-1020, 1030,1050( stał na Allegro i pewnie się ojawi bo się nie sprzedał) no i cdx-1060.

Wzmacniacz A-1000 lub AX-1020.

I dostaniesz to co chcesz, przynajmniej tak sądzę.

Polecam Ci to czego sam słuchałem i mam wytestowane.

Tutaj masz linki do opinii i to z tego forum, ale w necie znajdziesz też sporo info z innych miejsc.

To są sprawdzone klocki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aha i nie zamęczasz, przecież sam to robię z własnej woli.

Fora są od tego żeby pomagać, przynajmniej ja tak to rozumiem.

Choć u nas bywa inaczej i niektórym służą jako narzędzie terapeutyczne hahaha

Pozdrawiam Andrzej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oj tam, zaraz denerwuje :)

Moniko, wszystko już dla mnie jest jasne.

Piszesz:"ważne jest dla mnie ciepłe brzmienie,ale wiele daje mi gdy słyszę wyraźnie gdzieś wtrącony kontrabas,flet czy klarnet?

Kurdę nie potrafię!:)"

Właśnie powiedziałaś już jak dla mnie wszystko. No, reszty się domyśliłem :)

Ok.

Do puenty.

To czego oczekujesz nie uzyskasz na sprzęcie w który celujesz.

Sądzę, że inni to potwierdzą, jeśli tylko na chwilę się nad tym "pochylą".

Ciężko będzie z tym budżetem choć nie jest tragicznie :).

Musisz zacząć od kolumn, moim zdaniem, bo to one grają na końcu każdego zestawu, i to one są w stanie przekazać coś lub nie.

Radził bym tutaj poszukać używanych i w szczególności starszych modeli Audio Physic.

Ja polecałbym Ci Virgo albo Virgo II, ale one mimo że starszawe kosztują około 3500 zł.Nowe kosztowały 12000 zł 10 lat temu.

Na Allegro w tej chwili sprzedają się niższe modele, ale jak to u Audio Physic właściwie nie ma zbytniego ryzyka jeśli chodzi o brzmienie.

Jeśli byłyby to Twoje pierwsze tej klasy kolumny, to później może być już tylko lepiej.

Virgo sprzedawał jeszcze niedawno ktoś z Katowic i nawet z nim rozmawiałem. Chciał 3500 zł, ale nie sprzedał i sądzę, że można trochę po negocjować.

Jeśli chodzi o CD i wzmacniacz to polecam, a to dlatego , że jeszcze do niedawna sam na tym słuchałem, stare Yamahy.

Jeśłi chodzi o CD to spoko są cdx-1020, 1030,1050( stał na Allegro i pewnie się ojawi bo się nie sprzedał) no i cdx-1060.

Wzmacniacz A-1000 lub AX-1020.

I dostaniesz to co chcesz, przynajmniej tak sądzę.

Polecam Ci to czego sam słuchałem i mam wytestowane.

Tutaj masz linki do opinii i to z tego forum, ale w necie znajdziesz też sporo info z innych miejsc.

To są sprawdzone klocki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Aha i nie zamęczasz, przecież sam to robię z własnej woli.

Fora są od tego żeby pomagać, przynajmniej ja tak to rozumiem.

Choć u nas bywa inaczej i niektórym służą jako narzędzie terapeutyczne hahaha

Pozdrawiam Andrzej

Wiem,ogniem Cię nie przypalam.:)

Tym bardziej wielkie dzięki za pomoc i rozjaśnienie tematu.

Powiem Ci,że czytając te opinie aż mnie skręcało.:)

Z zazdrosci,mimo,że to uczucie nie gości w moim życiu.

No właśnie,właśnie tego szukam,właśnie takie wrażenia chciałabym opisać słuchając muzyki.

Jeśli jeszcze Cię nie zamęczyłam,to pozwolę sobie jeszcze trochę Cię pomęczyć.:)

Pod jednym tylko warunkiem,jeśli Cię wkurzę powiesz mi pa,pa.:)))

Powiedz mi proszę jak widzisz taki zestaw:

kolumny takie jak mi proponujesz a amplituner + cd nowe w rozsądnej cenie czyli jakieś onkyo,denon czy coś podobnego?

Ha,ha,ha?

Jeśli Cię rozbawiłam do łez to przepraszam.:)

Pozdrawiam

Monika

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moniko, nie złości mnie to ani nie rozbawia do łez :)

Każdy robi jak chce, i Ty też tak zrobisz jak zechcesz.

Podałem CI sprawdzoną konfigurację, a dalej to już Twój wybór.

Jeśli kupisz jakieś Audio Physici to muszę Ci powiedzieć jeszcze, że te kolumny wymagają odpowiedniego rozstawienia i trochę miejsca od tylnej ściany i od bocznych.

Musisz to przewidzieć i zaplanować, ale efekt murowany.

Jeśli dokupisz do nich to co planujesz to się też pewnie rozczarujesz.

Poczytaj sobie co koledzy mówią na temat tego Onkyo.

Zaczyna się "dobrze" od postu nr.11

Ukryta Zawartość

Jeśli chcesz radio, to za 150-300 zł kupisz świetny tuner, i to duuuużo lepszy niż dostaniesz w amplitunerze.

Taka prawda.

Podsumowując, jeśli kupiłabyś Virgo, jakieś 3200-3500 zł+CDX-1050, niedawno był za 1000 zł na Allegro u porządnych sprzedawców-dają gwarancję, i wzmacniacz o którym pisałem czyli albo A-1000( strasznie ciężko już dostać) albo również bardzo dobry AX-1020 też za jakieś 1000-1200 zł( z może i taniej), to za jakieś 5200 zł masz zestaw, który zadziwi.

Do tego polecę Ci przewody i interkonekty za w sumie 100 zł razem. O tunerze już pisałem.

Gość od Virgo mieszka w Chorzowie.

Pozdrawiam Andrzej

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Gorzej, że jak wejdziesz koleżanko do klubu Audio Physic to znajdziesz tam wpisy, że to wyjątkowo trudne skurczybyki za zbyt wiele kapusty :)

Jakos tak jest, że doradzają ci najlepszy możliwy wybór:

a) sprzedawcy to co mają w sklepie, np RMS handluje kolumnami Melodika...

b) właściciele sprzętów, którzy by nie wyjść na głupka przed samym sobą, są zadowoleni ze swoich wyrobów i je zachwalają.

Wniosek? Samej iść i posłuchać. Czytać fora, cedzić porady, cedzić.

Zapomnij co pisze papaja, ja na przykład uważam, że pierdzieli głupoty. Dlaczego? Bo mnie się inne rzeczy podobają i mam inne doświadczenia.

A Tobie co się podoba? To co mnie, czy to co Papaja? A może coś innego?

Kolejna sprawa, masz aneks kuchenny, który nie jest miejscem odsłuchu. Ba! Może nawet jest oddzielony jakąś ścianką?

Czyli tak naprawdę grac będziesz jednak na mniejszej powierzchni. To o tyle dobrze, że im większa powierzchnia tym większe, droższe kolumny potrzebne.

Rozrysuj sobie układ pomieszczeń, mebli, na karteczce, determinująca wybór kolumn może się okazać akustyka, idź z tym do paru sklepów i chłoń wiedzę. Jest tu również zakładka akustyka. Pytaj, drąż. Weryfikuj, weryfikuj,weryfikuj!

Tu na forum- jak pójdziesz na łatwiznę- najchętniej wcisną ci albo swój wybór, który jest najlepszy na świecie, albo to jest na stanie w sklepie.

Pytanie tylko czy to się pokryje się z twoimi oczekiwaniami?

p.s. Większość sklepów umożliwia wypożyczenie sprzętu za kaucją na parę dni do domu. Nie podniecałbym się za mocno efektami w sklepie, u kolegi. To ma grać u ciebie. Dlaczego?

W sklepach pomieszczenie odsłuchowe ma z reguły 20-25m2 i jest zaadaptowane akustycznie. Ty raczej będziesz miała większe pomieszczenie i rzekłbym "twarde" akustycznie. To znaczy, że w sklepie sprzęt grający ciepło może się wydać nudny, a sprzęt grajacy analitycznie- idealnie.

Jak to przyniesiesz do siebie może się okazać, że ten drugi wierci ci dziurę w mózgu napastliwymi wysokimi, dudniącym dołem- na przykład.

"b) właściciele sprzętów, którzy by nie wyjść na głupka przed samym sobą, są zadowoleni ze swoich wyrobów i je zachwalają."

"Zapomnij co pisze papaja, ja na przykład uważam, że pierdzieli głupoty."

A Ty "frywolny truchcie" to nie potrafisz używać innego słownictwa?

Musisz wjechać na kogoś personalnie, i coś od razu zarzucić komuś?

Na jakiej podstawie formułujesz tego typu stwierdzenia?

Właśnie dlatego przed laty zrezygnowałem z tego forum, bo dyskusja jest na tym poziomie, który prezentujesz.

Poza tym, w innych kwestiach masz dużo racji, ale po takich "prywatnych wycieczkach" odbierasz sobie "moc".

Że akustyka jest ważna?

To podstawa, ale sądzisz że robienie wykładów Monice teraz jak jest na początku coś da?

Sądzę, że może ją tylko dodatkowo zniechęcić, bo nagle się okaże, że tak jak pisała, chciała jakiś prosty zestaw, a tutaj same problemy i kłopoty, począwszy od tego że trudno jej coś wybrać, po problemy z akustyką pomieszczenia.

I klops.

Że u każdego brzmi inaczej.

To truizm, oczywiście że tak jest , i dlatego sam jej pisałem, że ma słuchać, słuchać i jeszcze raz słuchać.

Jak kupi coś co brzmi w sposób sprawdzony, to akustycznie sobie pomieszczenie dostosuje.

Dywan, regał z książkami etc. Jest wiele sposobów i patentów.

Można też kupić gotowe tzw. "ustroje".

A Ty możesz jej coś konkretnego doradzić, a o to prosiła, czy będziesz wygłaszał swoje ogólne mądrości?

Należysz do tej grupy, która się tutaj terapeutyzuje, a na to wskazuje liczba Twoich postów?

Zawsze coś do powiedzenia, i zawsze najmądrzejszy?

"Bohater w swoim domu"?

Pozdrawiam

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Doradziłem. Wziąć swój los w swoje ręce, a forum i sklepy traktować jako pawne nakierowania.

A nie usiąść przed kompem, spytać się co mam kupić. Bierz Yamahę. Dzięki, to lecę i kupuję.

Moniko, nie złości mnie to ani nie rozbawia do łez :)

Każdy robi jak chce, i Ty też tak zrobisz jak zechcesz.

Podałem CI sprawdzoną konfigurację, a dalej to już Twój wybór.

Jeśli kupisz jakieś Audio Physici to muszę Ci powiedzieć jeszcze, że te kolumny wymagają odpowiedniego rozstawienia i trochę miejsca od tylnej ściany i od bocznych.

Musisz to przewidzieć i zaplanować, ale efekt murowany.

Jeśli dokupisz do nich to co planujesz to się też pewnie rozczarujesz.

Poczytaj sobie co koledzy mówią na temat tego Onkyo.

Zaczyna się "dobrze" od postu nr.11

Ukryta Zawartość

Jeśli chcesz radio, to za 150-300 zł kupisz świetny tuner, i to duuuużo lepszy niż dostaniesz w amplitunerze.

Taka prawda.

Podsumowując, jeśli kupiłabyś Virgo, jakieś 3200-3500 zł+CDX-1050, niedawno był za 1000 zł na Allegro u porządnych sprzedawców-dają gwarancję, i wzmacniacz o którym pisałem czyli albo A-1000( strasznie ciężko już dostać) albo również bardzo dobry AX-1020 też za jakieś 1000-1200 zł( z może i taniej), to za jakieś 5200 zł masz zestaw, który zadziwi.

Do tego polecę Ci przewody i interkonekty za w sumie 100 zł razem. O tunerze już pisałem.

Gość od Virgo mieszka w Chorzowie.

Pozdrawiam Andrzej

Andrzej,bardzo Ci dziękuje za wszystkie sugestie i porady.

Widzę,że przyczyniłam się do małego spięcia i robi się powoli mało przyjaźnie.

Cóż,tak jak mówisz,każdy robi jak chce,jego wybór i tak też będzie w moim przypadku.

Zapewne chcesz mi dobrze doradzić,dłużej w tym siedzisz i "swoje już przeszedłeś",ale sądzę,że ja nie poradzę sobie ze skompletowaniem dobrego zestawu używanego.

Za wysokie progi jak dla mnie,jak i pewnie dla wielu,wielu kobiet.

To zabawa dla Was,mężczyzn.:)

Myślałam,że na takim forum jest więcej informacji i ocen o nowym sprzęcie,w jakich firmach szukać,jakie omijać a to niestety wygląda trochę inaczej.

Albo doradza mi ktoś kto chce opróżnić magazyny swojego sklepu,albo ktoś kogo nie doścignę nigdy.:)

Żałuję,bo narobiłeś mi wielkiego smaka,ale wiem,że sobię nie poradzę,zaginę w akcji.:)

Acha,cieszę się,że nie zezłościly Cię moje pytania i kombinacje.:)

Pozdrawiam

Monika

Do " frywolnego"

Doradziłem. Wziąć swój los w swoje ręce, a forum i sklepy traktować jako pawne nakierowania.

A nie usiąść przed kompem, spytać się co mam kupić. Bierz Yamahę. Dzięki, to lecę i kupuję.

Jeśli mogę się wtrącić w dyskusję.

Piszesz:

1)Wniosek? Samej iść i posłuchać. Czytać fora, cedzić porady, cedzić.

Właśnie chciałam to zrobić,tylko niestety niewiele można wrzucić do durszlaka.

2)A nie usiąść przed kompem, spytać się co mam kupić. Bierz Yamahę. Dzięki, to lecę i kupuję.

Widziałeś takie podejście w którymś moim poście?

Nie sądzę.

Strasznie to upraszczasz,ale taki chyba Twój urok.

Cóż współczuję.

Sądziłam,że na takim forum znajdą się ludzie,którzy chociaż doradzą jakie marki brać pod uwagę

żeby idąc do sklepu mieć jakikolwiek zarys tematu.

A tu co,niespodzianka,mądrale,którym sprawia radość głupie gadanie.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Służę. Usiądź głęboko w fotelu. Doradzam ci coś z Marantza, Indiana Line, Denona, Onkyo, Yamahy, Arcam, Cyrus, Roksan, może Cambride Audio, a może Xindak, lub Yaqin?

Z kolumn? No proszę bardzo: Pylon audio, Taga, Indiana Line, Roth, Dali, JBL, Klipsch, elac :)

Coś jeszcze doradzić? Ale przyecież ty nie wiesz czego szukasz :) Naprawdę zdobądź się na ten nieprawdopodobny wysiłek i idź posłuchać paru zestawów, zapisz je i napisz: to i to w tym zestawie mi się podobało, a tamto nie. Wtedy oczekuj porad. Będą merytoryczniejsze. Naprawdę.

Cześć Monika, nie przejmuj się, i nie porzucaj dobrej decyzji, żeby coś sobie kupić do słuchania.

A "pan truchcik", no cóż?

Wyskoczył jak wiadomo kto z wiadomo czego, namieszał i teraz chwali się, że zna marki sprzętu.

Tak to zazwyczaj jest na tym forum.

Ma rację w jednym, że nawet jeśli sprzęt już jakiś upatrzysz, to trzeba posłuchać.

I to najlepiej u siebie.

Tutaj się zgadzam w zupełności.

Doradziłem Ci zestaw, którego sam do niedawna używałem i wiem co potrafi zagrać.

Zresztą stoi sobie u mnie dalej, i póki co nie zamierzam się z nim rozstawać, bo będzie grał w innym pokoju , tylko na kolumny muszę naskładać :).

Jak chcesz posłuchać jak to brzmi to wsiądź w pociąg i przyjedź.

Chętnie pomogę komuś, kto rzeczywiście tego chce i potrzebuje.

Pozdrawiam Andrzej

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.