Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla Sony CDP X555ES

jarek5127

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, z racji tego, że technika idzie do przodu a laserów brak zastanawiam się nad alternatywą dla X555ES. Myślę o odtwarzaniu muzyki z plików. Wiele czytałem, ale nie znalazłem odpowiedzi na to czy coś w kwocie do 1000zł (kompletne maksimum) zagra lepiej niż X555ES.

Poradźcie coś Panowie, czy warto się w to bawić.

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

https://www.audiostereo.pl/topic/108756-alternatywa-dla-sony-cdp-x555es/

W tej kwocie będzie trudno kupić coś dobrego ... czasem pojawia się jakiś używany Musical Fidelity M1DAC, ale rzadko.

Jeżeli ma być tanio to ja na Twoim miejscu wziąłbym SACD- Sony SCD-XB 940. Trafiają się za ok. 700 złotych.

Witaj,

jeśli szukasz alternatywy do Twojego CD o podobnej/zbliźonej jakości dźwięku, która pozwoli Ci na odczyt plików, w podanym przedziale cenowym pozostaje tylko przetwornik USB DAC oraz wykorzystanie komputera jako źródło.

Przemyśl sprawę, jeśli byłbyś zainteresowany takim urządzeniem, podaj więcej szczegółów (konfiguracja sprzętu, zazwyczaj odsłuchiwane gatunki muzyczne, Twoje preferencje brzmieniowe), postaram się przygotować konkretne rozwiązania.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niestety komputer odpada, głównie ze względu na hałas wiatrakow, posiadam tylko PC. Stream Magic ma to co bym chciał tylko ta cena.. Jest coś takiego tylko tańsze? I czy zagra lepiej od kompaktu.

Sprzęt obecnie to Sony TA-F707ES wspomniany kompakt x555es i kolumny STX FX-300.

Wysłane z mojego WT19i przy użyciu Tapatalka

Masz rewelacyjny odtwarzacz, zamiast szukać DAC-a zapoluj lepiej na laser do niego, żeby mieć spokój na kolejne 20 lat :).

Tak też zaczynam myśleć, bo chyba nic lepszego nie znajdę w tej kwocie.

Wysłane z mojego WT19i przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.