Skocz do zawartości
IGNORED

Audio-Video - co sadzicie o tym pismie?

yabadabadoo

Rekomendowane odpowiedzi

Pod wplywem tego forum zakupilem sobie numer podwojny Audio - Video w naszym Tesco. Teraz bardzo zaluje. No moze nie bardzo ale za 10 zlotych prawie mozna czegos oczekiwac. Na dodatek zona znalazla i jak zobaczyla ile to kosztuje to sie przezegnala. Byla mala awantura i pukala sie w czolo a najgorzej, ze ona miala racje. W sumie jest pare fajnych rzeczy o roznych klockach. Najfajniejszy jest ten na okladce, wzmak Krella z 7 tys. para. Moze taki sobie kiedys kupie ale jeden bo wtedy cena jest 3.5 tys. Ten to ma pare. Chyba cos z 1000 watow! Na wstepie jest artukul tego goscia co sprzedaje to pismo. Ma takie religijne nazwisko ale pisze jak profesorek. I tak samo wyszedl na zdjeciu, w okularkch, ladnie podstrzyzony. A potem ten jego artykul, ze dobre klocki sa dobre ale czasami zle a zle klocki sa zla ale czasami dobre. No, Jezu, takie madrosci to ja moge pisac!!! W srodku jest dosc fajnie opisane wiele klockow w tym takze bardzo drogie. Najbardziej interesuje mnie kino bo sie przymierzamy z zona by kupic cos wszysko w jednym. Takiego kina jednak w tym pismie nie ma albo nie znalazlem. I strasznie niezrozumiale pisza. Nic nie tlumacza co jest co tylko same skroty. Jak ktos nie wie co to znaczy DVD to sie z tego pisma nie dowie a kosztuje prawie 10 zl! Ja wiem, ze V znaczy Video ale co znaczy D i D to w tym pismie nie znajdziecie. Potem pisza o kolumnach ze maja okragla srednice. Z rachunkow nie bylem dobry ale wiem, ze srednica glosnikow nie moze byc okragla. Niech sobie daruja. Potem takze jakies dziwne rzeczy o dopasowaniu. Nie wiadomo o co chodzi bo takie drogie klocki musza przeciez pasowac do siebie. Jest takze niezla reklama Sony i to kilka razy oraz swietne opinie o ich klockach Sony. Super, naprawde. Ze sprzetu jaki tam byl to wybralem osobiscie tego Krella. Nie wiem jak ktos ma to moze mi powie jaki wlasciwie jest jego kolor bo na okladce jest ladny niebieski a potem w srodku jakis taki przybrudzony szary. Ten drugi mi sie nie podoba. Ten Krell ma dobra moc muzyczna i dynamike oraz potrafi napedzic kazde kolumny co jest bardzo dobre oczywiscie. Takze w tym pismie jest troche o kablach ale to takze za trudne w opisie i nie wiadomo o co chodzi. Co to jest na ten przyklad lico? Kobieta kiedys miala lico. A oni to pisza o kablach. Dobrze, ze gosc sie nazywa Moja Wina bo zrobic cos takiego za takie pieniadze to naprawde trzeba miec smialosc. 10 zl. Obrazki i papier sa swietna ale liczy sie praktyka a ta jest zupelnie niezrozumiala nawet dla takiego, co sie bawi w te klocki nie od dzis. Jakby bylo w opiniach, ze mozna dawac gwiazdki za pismo to dostalby ode mnie jakies 2 albo jedna i tylko za papier i obrazki. Tresc jest bardzo slabawa.

Czy kupujecie to pismo? Czy tez myslicie , ze jest za trudno napisane? Czy mozna je dostac gdzies tanio? Ale chyba nie bo w Tesco u nas jest najtaniej. Ale moze sa jakies przeceny? Jakby bylo za np. 4 zl albo 4.50 to moze bym jeszcze kupil jakis numer bo moze cos bedzie o tym kinie tanim w jednym klocku. Czy sa jakies inne pisma o DVD a jezeli to jak sie nazywaja? W tesco mieli inne ale tylko o filmach DVD a to mi nie potrzeba bo filmy jakie dobre sa sam wiem.

https://www.audiostereo.pl/topic/10863-audio-video-co-sadzicie-o-tym-pismie/

Myślę, że masz gotowca do wysłania do redakcji - nic dodać nic ująć. Szczególnie ucieszy się naczelny, jak przeczyta o swoim nazwisku, he he he!

Wiesz, taniej pisma sprzedają na wschodnim, ale dopiero jak wrócą ze zwrotów. Może tam warto pytać?

Tak. Polecam również tekst

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co do tego, ze na wschodzie pisma sa tansze to nic z tego bo ja mieszkam akurat w Stargardzie a to jest na zachodzie. Piwa nie kupuje to nie wiem. A ta cena 70 tys. to sobie jaj nie robcie. Za takie pieniadze mozna miec 3 Tico z pelnym wyposazeniem a jakie duze jest tico a jaki duzy jest krell!!! Ha-ha-ha. Moze to byl blad w druku bo to pismo nie jest za dobre. Ty kolego, pomysl nim cos napiszesz i zrob sobie jakis rachunek bo inaczej beda sie z ciebie smiali nawet dzieci.

Jaskiniowiec!

No MareG, nie wiem sam teraz bo ci wierze ale zawsze myslalem, ze to V to znaczy Video. A te inne litery to nie wiem sam. A co to jest dokladnie? Disk czy caly klocek? W sklepie mi zawsze mowili, ze DVD to klocek ale moze masz racje bo to pismo o filmach to bylo takze DVD w przeciez film to nie klocek. Zglupialem teraz.

Tico używane ponoć tanio chodzi...A ile można za takiego Krella napakować koszyków w Tesco, ho ho....Albo kupić 70 tys. egzlemplarzy Faktu....Aż się mózgownica lasuje, nie jabadabadu?

yabadabadoo - jesteś znakomity ;) . Prosimy o więcej. Twoje wpisy wprowadzają nutkę wesołości na tym forum, co się rzadko ostatnio zdarza. Piszę całkiem poważnie. Z człym szacunkiem ,pawiowy.

Hej,

Wszyscy lubimy czytać posty yabadabadoo. Ale właśnie sobie uświadomiłem, że gdyby yabadabadoo był taki na jakiego się kreuje, to nigdy w życiu nie wiedziałby jak poprawnie napisać “yabadabadoo”. To musi być mistyfikacja.

Yabadabadoo odkryj karty, bo zwarjuje z ciekawości ;)))).

Pozdrawiam

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Krzych L -> święta prawda :-)

Przy tej, jakże fantastycznej składni yabadabadoo, nie popełnia on żadnych, podkreślam, żadnych błędów ortograficznych, co niestety większości z nas się zdarza (MareG - skrót od tysiąc to "tys." jak słusznie pisze yabadabadoo, nie zaś "tyś." co jest nagminne; podobnie Krzych L - ty zapewne "zwariujesz", chyba, że wiesz lepiej i masz zamiar "zwarjować" ;-) ), mnie nie wyłączając z tego grona. Choć P.T. dakrula trudno pobić w tej materii :-)

Osobiście stawiam na U-T (Ururam Tururam), bo, że yabadabadoo to fikcja, to chyba nikt nie ma już wątpliwości.

Pozdrowienia.

-> Yabadabadoo

Skrót DVD istnieje już od kilku lat (i oznacza Digital Video Disc), a Ty byś chciał, żeby w każdym numerze Audio-Video wyjaśniali, co oznacza ten skrót??!!

A tak swoją drogą, to niezły bezsens został wprowadzony przez producentów w postaci DVD-video i DVD-audio.

Jeżeli by to rozwinąć, to wyjdą jakieś dziwolągi, nieprawdaż?

Janusz z Torunia

Jaskiniowiec,nie gniewaj się na mnie,bo jestem tu nowicjuszem,ale mam propozycję

po pierwsze:zmień żonę!

po drugie:zapisz się do Samoobrony,tam cenią takich zuchów jak Ty

po trzecie:Ty to wszystko piszesz na poważnie?Ty naprawdę masz żonę?Po zapoznaniu się ze wszystkimi Twoimi wpisami odnoszę wrażenie,że masz jakieś 12-13 lat.Albo jesteś geniuszem,który zawodowo nas rozbawia albo ciężkim do zdiagnozowania przypadkiem dla specjalistów od ludzkiej psychiki.

yabadabadoo wrócił

tym razem kolejną recenzją płyty Michaela JAcksona w opiniach

tylko jakby już nie ta forma co kiedyś........... ;)

PS ja też nie popełniam żadnych błędów ortograficznych :)

Moja propozycja jest taka. Jeżeli ktoś ma trochę czasu niech sprawdzi kto pojawia się na forum jednocześnie z yabadabadoo. Wpisy yabadabadoo pochodzą raptem z około 5 dni. Może ktoś z forumowiczów pojawiał się wyłącznie w tych samych dniach w ostatnim czasie. To byłby już jakiś trop.

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

PS

I można by jeszcze poszukać prawdziwego oblicza naszego yabadabadoo w wątkach „anty polska prasa audio/av” na forum. Choć niechęć do wspomnianej prasy nie jest bardzo wyróżniająca, to byłby to też jakiś trop.

KL

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yabadabadoo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wróciłeś po tak długiej przerwie , Ty mój IDOLKU :)))

SERDECZNE DZIĘKI za obecne i następne wpisy :))))))))))))))))

Mam tylko pretensje , dlaczego SONY już BE , a interesujesz sie takim Krelikiem ??????????????

POZDRAWIAM

TWÓJ WIELBICIEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szanowni Państwo obstawiajcie kto jest alter-ego naszego jaskiniowca ;-)

Pierwsze posty jeszcze można było złożyć na karb nieotrzaskania z tematem ale każda następna wypowiedź prowadzi do konkluzji, że ktoś chce rozruszać nieco zastygłe ostatnio forum i chwała mu za to :D

A najzabawniejsze są komentarze osób, które niezby wiedzą kim jest takemniczy fan Freda Flinstona ;]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.