Skocz do zawartości
IGNORED

Jak nagrać pliki Flac, na CD...nowy człowiek na forum:)

irek1980AcidFan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowy na forum:)...a pytanie mam takowe:)..proszę o zrozumienie..i jakiegoś "bywalca" o napisanie krok po kroku co mam zainstalować i wogóle. Wiem że ten temat był wałkowany na tym forum ale jakoś mi to nic nie mówi..

Chciałbym nagrać pliki Flac,,tj. Vinyl Rip..jak to zrobić, jakimi programiami..czy mam to konwertorować...czy odrazu odpalać Nero...

Ja do dzisiaj:) zgrywałem Flac w Audio CD za pomocą Nero:)...AudioFilem nie jestem...ale dobry sound lubie:)...Proszę o poradę

Pozdrawiam!!!!

Easy cd creator

Wysłane z mojego ZP810 za pomocą Tapatalk 2

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Witam, jestem nowy na forum:)...a pytanie mam takowe:)..proszę o zrozumienie..i jakiegoś "bywalca" o napisanie krok po kroku co mam zainstalować i wogóle. Wiem że ten temat był wałkowany na tym forum ale jakoś mi to nic nie mówi..

Chciałbym nagrać pliki Flac,,tj. Vinyl Rip..jak to zrobić, jakimi programiami..czy mam to konwertorować...czy odrazu odpalać Nero...

Ja do dzisiaj:) zgrywałem Flac w Audio CD za pomocą Nero:)...AudioFilem nie jestem...ale dobry sound lubie:)...Proszę o poradę

Pozdrawiam!!!!

Wszystkimi programami co wyżej a ja moge wyróżnić cdburnerxp. Darmowy, miły, przyjemny. Ktoś tam wymienił burrna. Też fajny ale już stary i nie wszystkie najnowsze nagrywarki go obsługują. Nie radze konwertować. Stracisz jakość. Od razu flaczki na płyte.

Dlaczego bzdura? Rozwiń prosze.

Jeżeli używamy formatów bezstratnych (a mam taka nadzieję, że o takich mowa), to możemy sobie konwertować między formatami w dowolnym "kierunku", dowolną ilość razy i nie stracimy nic na jakości.

Na końcu program wypalający i tak skonwertuje to na format CDAudio.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

No w bezstratnych to tak. Ale w takich mp3 to chyba już nie ;)

Do tej pory nie było mowy o mp3 :)

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Easy CD Extractor (płatny) ale obsługuje wszystkie formaty muzyczne, a dodatkowo posiada wiele dodatkowych bardzo przydatnych funkcji + DVD i dane

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.