Skocz do zawartości
IGNORED

Klub kabli Van Den Hul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przetestowałem pare kabli Van den hul głośnikowy van den hul gold water 

Rca 

102 mk3 ,first ,source,thunderline,sea

Integration mc gold każdy z tych kabli gra inaczej najbardziej pasuje mi intergaction i mc gold

Mam też do sprzedania kabel Van den hul sea 

• 2 miesiące później...

Panowie sprzedaje kabel van den HUL THE ORCHID , jeden z zainteresowanych zapytał czy kabel jest orginalny ponieważ nie widzi na kablu białych napisów. Myślałem że się starł. Poza tym nigdzie nie widziałem podróbek tego konkretnego modelu. A zdjęcia w internecie są  napisami i bez nich. Proszę o rozwiązanie wątpliwości.

1 godzinę temu, artiz_ napisał:

nie widzi na kablu białych napisów.

Na moim już niemal całkowicie zeszły. To efekt częstego przepinania w czasie porównań. Te napisy słabo się trzymają, podobnie jak na starych lampach 😁 Podróbek również nie spotkałem. Ważne żeby naklejki z oznaczeniem GND były na swoim miejscu. To świetny przewód, taki rodzynek w rodzinie VdH.

Tak się składa, że na przestrzeni ostatnich kilku lat posiadałem the Orchid w wersji rca jak i xlr. Przewody z polskich sklepów audio. Zachowałem zdjęcia przewodów i na wszystkich jest biały napis van den hul - the orchid TT. Poza tym na wersji rca była jeszcze mała naklejka - bliżej jednego końca przewodu. Nadruk był słabej jakości i faktycznie mógł ulec starciu, jeśli przewód miał kilku właścicieli. Zdjęcia mogę udostępnić.

3 minuty temu, arch napisał:

Poza tym na wersji rca była jeszcze mała naklejka - bliżej jednego końca przewodu

Na moim są plomby Audiosystemu wiec wszystko jasne, zresztą z tej dystrybucji są przeważnie plombowane.

A gdybyście brali Winda to ze szpuli (bo i tak podłączone i zapomniane) czy gotowe już z  konfekcją z Nautilusa? Za stówkę więcej?

Edytowane przez marekw 76
3 godziny temu, marekw 76 napisał:

Zdecydowalem się i zmieniam cs122 na winda. Przyrost jakościowy będzie znaczny czy raczej bardzo subtelny?

To jest inne brzmienie, więcej takie elegancji, tzw powietrza i głębi. Inna liga.

1 minutę temu, marekw 76 napisał:

Już nie mogę edytować.

Za konfekcję jednak 3 stówki więcej.

Wezmę golasy.

Ja do Wind'a założyłem wtyki Viborga.

5 minut temu, Leszek67 napisał:

To jest inne brzmienie, więcej takie elegancji, tzw powietrza i głębi. Inna liga.

Dzięki. Ale wysokich już chyba nie przytnie, co?

5 minut temu, Leszek67 napisał:

Ja do Wind'a założyłem wtyki Viborga

Ja chyba nie będę zakładał niczego.

Jak już wepnę to nie będę ruszał...

Nie precyzyjnie się wyraziłem - nie przytnie, jak dla mnie są one dodatkowo bardziej precyzyjne i przestrzenne.

Z grupy VdH : Clearwater, cs122, d352, The wind - cs 122 najmniej mi się podobał - taki trochę nijaki i grający płasko.

• 2 tygodnie później...

Wygląda na ori. Z tym, że mam pytanie - jeżeli dotykałeś kiedyś powłokę HulliFlex, to już po pierwszym fizycznym kontakcie będziesz 100% pewny. Jej się nie da pomylić z żadną inną 😉

Dzięki za pomoc.

Niestety nie będę w stanie dotknąć póki nie przyjdzie.

Twierdzą że oryginał ale w aukcji na temat ten nie piszą nic i to jest dziwne.

Tak aby nie być posądzonym o ewentualną podróbkę.

Marek, we wcześniejszych wpisach obawiałeś się czy kabel głośnikowy (the wind) nie przycimi ci trochę tonów wysokich. Poczytaj opinie o The Bay (ja go nie miałem) bo jest trochę głosów, że lekko zamula. Nie musisz mieć wszystkich kabelków VdH ;). Myślę że Neotech NEI-3001 mk3 spełniłby twoje oczekiwania - tego mogę polecić i sam używam. Ewentualnie tańsza wersja 3002.

Leszku właśnie tak się zastanawiam czy jeden z odtwarzaczy nie wymaga lekkiego zmulenia 😀

A od czasu ostatnich wpisów to już zdążyłem wzmacniacz zmienić na Musical Fidelity m8xi...

W planach jest first ale to za jakiś czas.

2 minuty temu, marekw 76 napisał:

Leszku właśnie tak się zastanawiam czy jeden z odtwarzaczy nie wymaga lekkiego zmulenia 😀

Domyślam się, że myślisz i interkonekcie. Myślę, że najmniej "mulącym" z oferty vdh jest The Orchid. To srebrzona miedź. Co jakiś czas do niego wracam, napisy na nim prawie zeszły, ale jest w formie 😁

Chodzi o to, że mój główny CD jest na serwisie i nie wiem kiedy wróci a  drugi wybitnie wymaga lekkiego dociążenia lub nawet zmulenia.

Wszystkie IC które mam w domu są bardziej po stronie rozdzielczości lub neutralności...

200 to nie majątek nie chcę tylko dawać zarobić handlarzem podróbkami twierdzącym, że sprzedają oryginał.

• 4 tygodnie później...

Chyba gdzieś wcześniej w tym wątku było opisywane jak odróżnić org od podróbki po wtyczkach, ale teraz nie mam czasu szukać. Z tego co pamiętam to blaszki styków zewnętrznych nie powinny wystawać poza nakręcaną obudowy.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.