Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner dla Boston Acoustics A 360?

luk100

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Potrzebuję pomocy w dobraniu ampli do głośników. Mój wybór po przesłuchaniu padł na kolumny Boston Acoustics A 360. Głośniki w pokoju 23m. Chciałbym zestaw rozwinąć w przyszłości o:

- centralny A225 C

- Satelitki 2x A26

- Sub ASW 250

Jaki amplituner powinienem dobrać do tego zestawu? Mam 4 urządzenia HDMI-IN.

Zastanawiałem się na ampli producenta-matki: Denon X1000 lub X2000

ew. Yamaha RX-V675 lub RV-V773.

Ampli ma być zawsze uruchamiany (kino) - 60% czasu, 40% muzyka - tu różnie - słucham wszystkiego, ale sporo funk, house, rock, czasem trochę rapu i klasycznej.

Bardzo proszę o pomoc.

Witaj,

Biorąc pod uwagę klasę i moc wybranych kolumn (zreszta bardzo dobry wybór, to świetne kolumny), proponowałbym zwrócić uwagę na trzy modele amplitunerem - Denon AVR-X2000, Onkyo TX-NR626 oraz Yamaha RX-V773. To urządzenia bardzo podobnej klasy. Onkyo zagra najbardziej analityczne, otwartym, przestrzennym dźwiękiem. Yamaha szczególnie w kinie domowym zagra bardzo efektownie, dając także duże możliwości konfiguracji, regulacji ustawień dźwięku przestrzennego. Denon natomiast jest urządzenie uniwersalnym, posłuchamy dobrze muzyki oraz obejrzymy efektownie film - to taki moim zdaniem złoty środek.

Jeśli masz taka możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji z wybranymi przez Ciebie kolumnami. W przypadku pytań, oferty finansowej jestem do dyspozycji.

Najlepsze życzenia noworoczne.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam, mam jeszcze pytanie czy moc bedzie wystarczajaca dla calego zestawu? Czy bedzie odczuwalna roznica miedzy tymi ampli w tych glosnikach? Co oznacza ze moc glosnikow jest 0-200W w specyfikacji? Tzn ze tyle najlepiej na kanal powinno byc? 200?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.