Skocz do zawartości
IGNORED

Które kolumny lepiej wybrać?- Philips 22rh426 ,22rh456 czy Beovox s60

mirek23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie które kolumny lepiej i ładniej grają - Philips 22rh426 ,22rh456 czy Beovox s60 . Może jakieś opinie i podpowiedzi ?

Wzmacniacz Onkyo A-911 i zastanawiam się które lepiej wybrać?

Sly

Proszę doradzić Koledze jakie ma kupić kolumny, zamiast porządkować forum niczym cieć do tego w dniu własnych imienin i święto Nowego Roku !!!

P.S

Życzę Koledze samych sukcesów w Nowym Roku !!!

Prezent muzyczny.

P.S II

Kolego Mirek 23

Proszę zrezygnować z wymienionych pozycji, oczywiście B&O jakoś zagra, ale...

Dziękuję za życzenia, nic nie jest cenniejsze od zdrowia i czasu, .......dopuszczałem możliwość rozpoznania jakości po targecie, do jakiego kierowane były te produkty na rynku pierwotnym.

20080520640.jpg

Kolego Mirek, może taka pozycja będzie interesująca, niezwykle precyzyjny monitor.

Witam i Wszystkiego Najlepszego Wszystkim W Nowym Roku 2014 .Dziękuję za podpowiedzi i za sugestię. Interesują mnie tylko wymienione modele Philips 22RH456 ,22RH426 i Beovox s60. Philips 22Rh456 miałem okazję słuchać pod Onkyo A-911i brzmią bardzo melodyjnie i to zasługa też w dużej mierze litrażu kolumny. Obecnie mam Onkyo SC 470 MKII które w brzmieniu są też melodyjne ,z ładną sceną i miękkością ,ale w odsłuchu philips 22RH456 tworzy klimat jakby sali koncertowej .Większa przestrzeń dźwięków jest znacznie zauważalna i na małe monitorki nie przesiądę się i dlatego takie pytanie. Może znajdzie się osoba która miała je i słuchała. Beovox s60 ma dwa średnie ,a w Philips jest jeden. Różnica między membraną i kopułką znana ale jak to brzmi i czy ktoś miał okazję porównać z Beovox s60 ?

.

Kolego Mirek

Kolega posiada niemieckie kolumny TYLKO SYGNOWANE marką Onkyo.

Konstrukcja Philipsa jak na tamte czasy była produktem ambitnym i konkurencyjnym, odpowiadającym dzisiejszym z przedziału 4 -6 kpln, lecz czas robi swoje, stare konstrukcje wymagają nowych elementów w zwrotnicach i okablowania, których koszt może być znaczny, proszę to brać pod uwagę.

Zespół czterodrożny wymaga wzmacniacza większej mocy, aby przepompować dźwięk przez dodatkowe elementy w zwrotnicy.

Jednak B&O to producent, którego wybrałbym wobec Philipsa.

A to czyli zakładka HI-END to dla wyselekcjonowanych ludzi?

Teraz już wszystko rozumiem....to jak sprzętu danego nie znacie to po co pisać pierdoły...NIE TA ZAKŁADKA.

Przerabiałem to kiedyś szkoda czasu......to INTERES i kasa się tylko liczy... 95 % to handlarze.

Ostatnio słucham na tym co mam i jestem z tego zadowolony:)))

Po to żeby tacy jak ty nie zaśmiecali zakładek, które nie dotyczą tematów o które pytasz. Trzeba być mało rozgarniętym źeby np o wkładkę gramfonową pytać w zakładce PC Audio czy Kino Domowe. Po to podzielono forum na zakładki żeby nie było bałaganu i żeby czytający nie musieli przedzierać się przez tysiące wpisów które go nie interrsują. Fana plików audio nie interesuje 1000 wpisów o gramofonach a posiadaczy lub potencjalnych użytkowników sprzętu high end nie interesuje to co interesuje ciebie. Zrozumienie tego jest za trudne dla ciebie?

I tak masz rację....każda zakładka jest dla wyselekcjonowanej grupy czytelników. High End równieź. W tytule zakładki zawsze masz info do jakiej grupy jest adresowana.

Co do handlarzy to pewnie jest ich trochę ale pamiętam, że to ty wciskaleś na Allegro niskie używane modele kabli MIT w cenie nowych! To co najmniej nieuczciwe, co zresztą zauważyli inni uźytkownicy. I taki marny handlarzyna jak ty innym zarzuca, źe są handlarzami?!! To bezczelność...marnej handlarzyny!!

A ty znowu pilnujesz porządku ,zostaw to dla ludzi co są od tego.

Ty mnie chyba z kimś mylisz,ja nigdy nie pytałem o wkładki czy kino domowe.....!!!!!!!!!!!!!!!

Posiadam kolumny co niby w tej zakładce też nie miały miejsca,a ograły polecane przez was niby HI-END i to mnie wkurza że nie znacie, a od razu NIE TA ZAKŁADKA.....

Wiem, że nie pytaleś o kino i gramofony. To był tylko przykład....bystrzaku... :-) a które to high endy zostały ograne przez te twoje kolumny? Wilsony Alexie? Magico Q5? TAD-y? Czy może Kefy Blade?

A Mit dalej jest na sprzedaż ,jesteś zainteresowany?....jak się nie mylę ty też próbowałeś co sprzedać ....CZY NIE JAKIEŚ PRZEWODY...oczywiście z twojej strony było to uczciwe

"POWIEDZMY" wpis nie był w zakładce SPRZEDAM i to jest OK!!!!!!!!!!!!!

A tak na marginesie to posiadam paragon za jaką sumę kupiłem ten kabel ,oczywiście używany może dałem się naciągnąć ,ale próbuję sprzedać....

Witam. Mam pytanie które kolumny lepiej i ładniej grają - Philips 22rh426 ,22rh456 czy Beovox s60 . Może jakieś opinie i podpowiedzi ?

Wzmacniacz Onkyo A-911 i zastanawiam się które lepiej wybrać?

Mirku, z trzech podanych przez Ciebie modeli zdecydowanie Beovoxy. Dobry woofer ScanSpeaka, średniotonowce Philipsa i tweeter również SS lub Peerless.

A Mit dalej jest na sprzedaż ,jesteś zainteresowany?....jak się nie mylę ty też próbowałeś co sprzedać ....CZY NIE JAKIEŚ PRZEWODY...oczywiście z twojej strony było to uczciwe

"POWIEDZMY" wpis nie był w zakładce SPRZEDAM i to jest OK!!!!!!!!!!!!!

A tak na marginesie to posiadam paragon za jaką sumę kupiłem ten kabel ,oczywiście używany może dałem się naciągnąć ,ale próbuję sprzedać....

Oczywiście, że co jakiś czas coś sprzedaję, coś wymieniam i z mojej strony jest to zawsze uczciwe, produkt jest zawsze jak nowy i za nie więcej niź połowę ceny nowego w sklepie. Nie jestem handlarzem i wiem, że chcąc sprzedać poniszę stratę. A ty to co innego. Próbujesz sprzedać kabel za 2x więcej niź jego rynkowa wartość i to uczciwe nie jest.

Mirku, z trzech podanych przez Ciebie modeli zdecydowanie Beovoxy. Dobry woofer ScanSpeaka, średniotonowce Philipsa i tweeter również SS lub Peerless.

Gdzie tam są woofery Scan Speak??? to seasy wysokotonówka też z taka znajomością polecasz kolumny :)

Swoją drogą brał bym Philipsy zaczynałem od tych kolumn potrafią naprawde dużo

Oczywiście, że co jakiś czas coś sprzedaję, coś wymieniam i z mojej strony jest to zawsze uczciwe, produkt jest zawsze jak nowy i za nie więcej niź połowę ceny nowego w sklepie. Nie jestem handlarzem i wiem, że chcąc sprzedać poniszę stratę. A ty to co innego. Próbujesz sprzedać kabel za 2x więcej niź jego rynkowa wartość i to uczciwe nie jest.

to podaj mi przykład w Polsce gdzie ten kabel jest tańszy o połowę czyli 500pln .....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przestań pisać pierdoły o uczciwości.....ja też nie jestem handlarzem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzie tam są woofery Scan Speak??? to seasy wysokotonówka też z taka znajomością polecasz kolumny :)

Swoją drogą brał bym Philipsy zaczynałem od tych kolumn potrafią naprawde dużo

No nie wiem, ja w różnych wariacjach Dynaco A25 widziałem i ScanSpeaki i Seasy, łudząco do siebie podobne....wcale bym się nie zdziwił gdyby były produkowane pod różnymi nazwami.

Tweeter z wyglądu 100% Peerless....

Gość jt211

(Konto usunięte)

Skoro ludzie nie potrafią nawet ustalić jakie są tam przetworniki to jednak wątek nie trafił na właściwe miejsce.

Sly ty nie masz co robić w Nowym Roku ?

Policjant Myśli pilnujący ... high endu ?

Daj se na wstrzymanie.

I czego dowiedział się pytający? W zasadzie niczego.

Ten typ tak ma....:)może kawy za dużo:)))))))))))

Dobra kawa nie jest zła.Tobie też polecam.

Beovoxy graja strasznie jasnym, dobitnym dzwiekiem, pozbawionym wypelnienia w dolnych rejestrach.

Bardzo specyficzne kolumny, potrzebuja koniecznie cieplego wzmacniacza choc i to nie uspokaja ich dobitnosci..

Gl basowe to nie zadne Scan-Speak'i tylko seas, srednie philipsa, wysoki ton to seas.

Skoro ludzie nie potrafią nawet ustalić jakie są tam przetworniki to jednak wątek nie trafił na właściwe miejsce.

Opuścił przynajmniej zakładkę pierwotnie adresowaną jako hi-end .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.