Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre głośniki 2.0 ale nie microlab solo6c

premier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.... Jakieś 2 tygodnie temu szukałem dobrych głośniczków 2.0 no i z waszą pomocą wybrałem microlab solo6c. Microlaby pro 3 już mam w domu więc namawiać mnie długo nie było trzeba na te solo 6c bo firmę znam i wiem czego można się spodziewać. No i ogólnie solo 6c grają bardzo dobrze z tym że nie w moim pokoju i ogólnie nie są to głośniki jakich szukałem. Wynajmuje bardzo mały pokój, który na dodatek jest nie akustyczny. Jak coś głośniej powiem to słychać echo. Ustawiałem je we wszystkich możliwych miejscach i zawsze było coś nie tak. Dziś postanowiłem sprzedać solo6c, nie było to trudne bo jak by nie było to bardzo dobre kolumny dla kogoś kto ma przestrzeń w pokoju. I teraz znowu jestem w kropce jakie wybrać żeby było już ok. Napiszę czego oczekuję plus podam swoje propozycje i może razem coś wymyślimy :)

No to tak znowu zastanawiam się nad MODECOM MC-SHF80U bas refelx mają z przodu co chyba będzie plusem i łatwiej będzie mi je ustawić w pokoju, ogólnie wydają się solidne, kabel żyłowy też zachęca choić może to nie ma znaczenia...

A jak nie te modecomy to chyba zostaje coś ze stajni edifiera ? EDIFIER 2.0 R1600T lub R1280t

Od głośników oczekuję bardzo dobrej jakości dźwięku przy odsłuchu z bliskiego pola plus żeby bas był dobry. Na pewno nie chce głośników o dużej mocy bo jest to mi zbędne. W bloku i tak nie poszaleje. Ogólnie ma grać dobrze a nie głośno. Bas reflex dobrze jak by był z przodu.

kup bez bass refleksu

zamkniete pudla na 8" philipsach AD do tego wzmacniacz nie klocowaty

wlasnie w tym problem ze potrzebujesz "mocowatych"

a nie rozbujiwania małych ktore beda robic echo

maja byc "wielkie" i grac cicho

a nie male i rozbujane ;)

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Nie szukam udziwnionych głośników tylko takich które będą mi pasowały, nie można wszystkim polecać tego samego z góry bo nie każdy na biurku musi mieć solo 6c. Nie mogę powiedzieć że są złe ale mi nie pasują i tyle. Te microlaby też nie nadają się do bliskiego odsłuchu, jak je postawiłem na biurku to strasznie męczą uszy (że tak to nazwę).

zamkniete pudla na 8" philipsach AD do tego wzmacniacz nie klocowaty

Dwie drogi i 8" to ryzyko gorszego środka i gorsza przestrzeń przy odsłuchu z niewielkiej odległosci, na skutek większego oddalenia centrów akustycznych głośników.

Nie szukam udziwnionych głośników tylko takich które będą mi pasowały, nie można wszystkim polecać tego samego z góry bo nie każdy na biurku musi mieć solo 6c. Nie mogę powiedzieć że są złe ale mi nie pasują i tyle. Te microlaby też nie nadają się do bliskiego odsłuchu, jak je postawiłem na biurku to strasznie męczą uszy (że tak to nazwę).

W takim razie pozostaje odsłuch kolejnych modeli (np. Edifier 2600) ... ale skoro masz echo w pokoju, to najpierw wygłusz jakoś pomieszczenie, jak (mądrze) radzi Cooger

wlasnie w tym problem ze potrzebujesz "mocowatych"

a nie rozbujiwania małych ktore beda robic echo

maja byc "wielkie" i grac cicho

a nie male i rozbujane ;)

... jakim cudem małe kolumny mogą "robić echo" a duże niby nie? ... to bzdura chłopie, bo problem jest z akustyką i nawet na 2-3 drogach z 10" basem będzie echo w tym pomieszczeniu.

Z tym "bujaniem" i "mają być wielkie i grać cicho" to też bujda na resorach.

Ja nie mówię, że Solo6c Ci muszą pasować - po prostu w takim pomieszczeniu nawet nie jesteś w stanie ich ocenić. Akustyka to podstawa. Ja nie słyszę problemu z odsłuchem z Solo6c z niewielkiej odległości więc to raczej nie ich wina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.