Skocz do zawartości
IGNORED

mikrofon kalibracyjny

ajQju

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Czy mikrofon kalibracyjny jest dopisany do każdego modelu amplitunera czy można użyć do skonfigurowania amplitunera Yamaha mikrofonu innej firmy ?

Pytam ponieważ zakupiona Yamaha HTR-4065 nie posiada go. Ewentualnie gdzie dokupić mikrofon bo nigdzie nie mogę znaleźć?

https://www.audiostereo.pl/topic/108234-mikrofon-kalibracyjny/

W serwisie Ayudioklanu powinni Ci go sprzedać. Gdzie kupiłeś ampli że go nie dostałeś. Nie probowałem podlączać innych mikrofonów. Myślę że test się uruchomi pytanie czy one nie są nastawione na pewnie pasmo odbierania dzwieków. Test tone w róznych amplitunerach jest inny, wiec kwestia na ile obiektywny bedzie to test.

Ja kombinowałem trochę przy swoim ampli z mikrofonem (gość nie dorzucił go do paczki a że sprzęt jechał z zachodu to chwila minęła nim dosłał) i przy użyciu innego mikrofonu różnica była w głośności poszczególnych kanałów i suba. Różnicą pomiędzy mikrofonami różnych producentów może objawiać się różną czułością. Kalibracja przebiegła podobnie ale na fabrycznym mikrofonie ampli poustawiał wszystkie kanały nieco głośniej niż na pożyczonym. Różnica nie była duża - możesz to później podciągnąć ręcznie.

Ja kupiłem ampli Pioneera bez mikrofonu. Dokupiłem mikrofon Denona i wszystko działa git.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.