Skocz do zawartości
IGNORED

Głośnik centralny - ulepszenie kina

tedi39

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w ulepszeniu głośnika centralnego mojego kina domowego. Posiadam zestaw KEF Q 3 na froncie , tylnie Q1 , centralny Q6c. Problem jest taki że mam słabą jakość dźwięku z tego głośnika. Jaki centralny mógłby się wpasować w ten system podnosząc jakość ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzięki. Z tego co poszperałem to czeka mnie istne polowanie i to jeszcze musiałby być w kolorze czarnym. Jak bym tego nie spotkał ( co jest wysoce prawdopodobne ), to na co jeszcze zwrócić uwagę ?

Gość Gość

(Konto usunięte)

Niekoniecznie musi być z jednej parafii. Ale oczywiście gwarancji że każdy się zgra z każdymi frontami nie ma:-)

Dobrze by było, jakby miały podobnej budowy przetworniki wysokotonowe. U mnie mam na frontach Infinity RSIIIb z wstęgowymi tweeterami i ten KEF XQ2c z tytanowymi bodajże kopułkami dwóch wysokotonowców. I tu i tu metal.

I jest O.K.

Miałem jeszcze niedawno tą samą centralkę co Ty. Wymieniłem na Kef Q200c, jest o wiele lepiej:) Cena około 1700 zł za nowy, jeśli Ci mało jest większy brat Q600c tyle że 1000zł droższy. Jeszcze lepszy by był z serii R ale te są jeszcze droższe.

Miałem jeszcze niedawno tą samą centralkę co Ty. Wymieniłem na Kef Q200c, jest o wiele lepiej:) Cena około 1700 zł za nowy, jeśli Ci mało jest większy brat Q600c tyle że 1000zł droższy. Jeszcze lepszy by był z serii R ale te są jeszcze droższe.

Ten Q600C to jest niezły kozak - kiedyś instalowałem go u klienta. Jest tak wielki, jak niektóre mniejsze kolumny podłogowe ! ale gra kozacko i mimo że drogi to warty tej kasy. Tylko nie wiem czy on by ci pasował wizualnie, bo te twoje Q są takie ładne pozaokrąglane a nowa seria Q to zwykłe kwadraciaki. Może faktycznie ten XQ jak pisze HQ150 - to w końcu półka wyżej i też trochę będzie się odróżniał od reszty.

Tak Q600C jest duży, kawał głośnika jakby nie było. Model Q200C w sumie też nie jest mały i też swoje waży, model Q6C to trochę przy nim taka prawie 3 razy lżejsza zabawka:)

A czy nie będzie problemu ze spójnością dźwięku jeśli centralny będzie z innej ,, parafii " ?

Jeżeli center będzie lepszej jakości niż reszta to nie będzie problemu. Bez odsłuchu nie da się jednoznacznie powiedzieć.

W Twoim przypadku propozycje kolegów mogą być lepsze niż moja, a na pewno przy słuchaniu koncertów. W filmach już nie koniecznie.

Powiem tak tu niczego sie nie dowiesz chyba ze masz znajomych którzy maja KD to trzeba spr na własnej skórze. Najlepszym dowodem na to jest to ze jeden wstawi kolumny w mebli i twierdzi ze jest ok a drugi buduje sale KD. Jedz do sklepu kup głośnik i zapytaj czy masz możliwość zwrotu i po problemie ;) albo zapłac za przesyłkę jakiegoś 50 zł w dwie strony to nie majątek.

• 2 tygodnie później...

Jeśli temat jeszcze aktualny, to od siebie moge polecić to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.