Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki do 300 zł. wybaczcie :)

vorpane

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, przeglądałem wyszukiwarkę :>

Szukam nauszników przewodowych, mniej więcej zgodnych z takimi oczekiwaniami:

- nakrywają całe uszy (jak to się "fachowo" nazywa?)

- tolerancyjne. źródłem będzie czasem komp albo discman ale głównie wyjście słuchawkowe w amplitunerze

- barwa: ciepła. lekko przyćmiona góra i soczysty bas

- muzyka: KoRn, Nightwish i Tool - to rzadko, najczęściej Apocalyptica, muzyka klasyczna i filmowa

- producent: najlepiej sennheiser, bo jego mogę odsłuchać

- cena: do 300 zł

Mam pokój 35m2 ;)

mój typ jak na razie to sennheiser hd 477. co rzeczecie? dzięki za pomoc i wyrozumiałość :)

Vorpane

Ty chcesz naglosnic 35m2 sluchawkami ;-)???

Jak takze do diskmena to Koss Porta Pro ( ale nie Sporta)....chyba bedzie to to czego szukasz ;-) a cena w necie byla ponizej 300 zeta ( ja slucham na nich wszystkiego ) bas maja swietny ;-)

-->vorpane

te sennheisery które podałeś są naprawdę niezłe, sam się kiedyś nad nimi zastanawiałem... w tej cenie powinienieś poszukać również coś KOSS'a, bo też mają bardzo dobre słuchawki, no i Technics'a możesz popróbować

Nie zebym Cie naciagal ale mozesz je kupowac w ciemno. Sa doskonale w podrozy , na rower, do komputera i porzadnego wzmaka tyz. ( dopiero jak bedzie Cie kiedys stac na wzmak sluchawkowy to wtedy lepsze sie przydadza)

A do muzyki jakiej sluchasz pasuja jak ulal. Ja ich posluchalem na Audio Show w Wwie i za miesiac je kupilem ...

jak widać - Koss nie wyeliminuje hałasów z zewnątrz :(. odpada, tym bardziej, że w ciemno nie chcę kupować.

[obrazekLUKASZ-165941_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chcesz słuchawki wokółuszne ale o małej impedancji żeby pasowały do discmana? Duże słuchawki mają zwykle powyżej 300 om impedancji i ze sprzętem przenośnym moga grać za cicho. Ale i tak w takich miskach nie da się chodzić po ulicy - chyba że lubisz wyglądać jak kosmita ? :)

Tekie małe Kossy moga być uniwersalne. Jest też wiele podobnych Senheiserów. Wszystkie to jednak słuchawki nauszne (to taki zargon, bo w zasadzie wszystkie słuchwki są "na uszy" ;)

Duzych słuchawek warto szukać w pow. 200zł. Za ok. 180zł. masz Tonsile SD-426 a inne "audiofilskie" w tej cenie bedą miały podobna jakośc dźwięku (no - w większości - ostrożnie mówiąc ale oferta jest nieprzebrana - jak masz czas szukać to pewnie znajdziesz). Dopiero powyżej tej kwoty zaczyna się lepsza jakośc - mniej modeli więc łatwiejszy wybór - przynajmniej w MM, ale tam też Senheisery, AKG i Kossy.

pozdr.

byłem w sklepie muzycznym (nie w Polsce) gdzie do takiego... "pręta" było podpięte kilka sennheiserów. ciekaw byłem, czym są one napędzane. przypadkiem zobaczyłem w środku owego pręta ŹRÓDŁO: discman hitachi :(

>> Qubric

co do kosmitów - kiedy widzę jakiegoś to mam raczej dla niego szacunek niż uśmiech politowania. pozatym rzadko będę z discmanem na ulicę wychodził.

impedancja - np. hd 477, hd 212 i hd 500 mają po 32 ohm. więc coś się znajdzie też dla discmana.

cena - owszem, nie liczę, że znajdę coś genialnego za 150 zł. na szczęście "audiofilskich" lub audiofilskich :) nie potrzebuję bo nie mam jeszcze ani dobrego źródła ani dobrego słuchu.

Ukryta Zawartość

[obrazekLUKASZ-165989_1.jpg]

post-2154-100003608 1170258712_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A w kwestiach nausznikowyh polecam tą stronkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , zwłaszcza całkiem niezłe forum ;-)

Ukryta Zawartość

Vorpane - tak zrób a nawet wręcz odwrotnie :) posłuchaj w Melomanie albo innym dobrym salonie, a kup w Media smietniku, bo tam i tak niewiele usłyszysz - wysoki poziom tła, pozwala tylko odróznić kiedy słuchawki graja i kiedy przestały.

To we Wrocławiu nie ma takiego salonu audio???

Słuchanie słuchawek w MM to strata czasu. Tam się wchodzi, kupuje i wychodzi (szkoda że po drodze do wyjscia jest jeszcze kasa ;)

Acha - no i jak słuchawki są na jednym kablu to tez niewiele słychać - próbowałem tak AKG i niewiele dało sie odróżnić miedzy K-141 a K-400.

pozdr.

Ten typ wyżej ma chyba rację ;)))

Coś w tym jest. Kilka razy byłem w najbardziej audiofilskim sklepie w Europie żeby wybrać jakieś słuchawki i faktycznie tak jest - niewiele da się odróżnić; nawet Sennheisery 580 ciężko mi było odróżnić od innych. Przez moment myślałem nawet, że mam coś nie tak ze słuchem po prostu, ale skoro nie tylko mi się to zdarza... :)

Wyjątkiem są Orfeusze - ich sie nie da podłaczyc pod równoległą linię, żeby popsuć z nich dźwięk (bo wcześniej jest lampowy wzmacniacz). Pewnie dlatego nie sprzedają ich w Media Markcie ;)

W trakcie "potrzeby" skorzystania z serwisu Konsbudu miałem przyjemnosć odsłuchu Orfeusa. Niestety nic nadzwyczajnego nie usłyszałem. Nawet serwisan miał uśmiech pod nosem i bardzo się dziwił skąd sie wzieła taka cena?!

A czego sie spodziewałeś??? Na tym własnie polega Hi-End. Wadomo ze jest Hi-End, ale nikt nie wie dlaczego :))) Przypuszczam ze Staxy za grają podobnie - a kosztują niewątpliwie mniej.

>> Qubric

a mimo to będę słuchał w MM. lepsze to niż nic. ale w media badziewiu nie powinno się wejść-kupić-wyjść, a jedynie wejść-wyjść-najszybciej-jak-potrafisz-chyba-że-jesteś-zdesperowany :/

ktoś jeszcze słuchał Sennheiserów hd 477? mogę się szarpnąć na hd-500, ale te to już bym w ciemno kupował (bo i nie ma gdzie przesłuchać). czy 500-ki nadadzą się dla mnie?

Vorpane - tu nie chodzi tylko o MM . Słuchawki AKG o których wspomniałem odsłuchiwałem dosc dawno w salonie który juz chyba nie istnieje. Ale chodzi o to ze podłaczali je przez taki panel z wtyczkami szeregowymi. Całośc zasilał Akai CD 69 (79???)- najwyzszy model CD z odłączana korekcja błędów i jeszcze kilokoma bajerami. W sklepie było cicho, a i tak ni diabła nie czułem róznicy między słuchawkami kótrych cena różniła się dwukrotnie.

W MM jest jeszcze gorzej, bo sprzęt kiepściejszy i gwar na sali duży. Ale kupuje się u nich łatwo. Sprzedają towar jak kartofle na wiejskim targu - szybko, sprawnie i bez zbednego gadania ;)

pozdr.

Zdaje się,że Frank miał 500-tki. Jego brzmiały krystalicznie czysto, dynamicznie, mając przy tym dobry bass. Jutro, jak wstanie po nocy zapewne napisze. Cena tych nausznogłosników też była atrakcyjna.

Taka dygresja - niepotrzebnie napisałes w tytule postu "wybaczcie". Myślę, że słuchawki za 300zł. powinny być już całkiem zacne. Doszedłem do takiego wniosku z powodu sposobu prezentacji sluchawek w salonach, który to sposób mnie do słuchawek zniechęcił skutecznie dawno temu.

To co zaczyna dopiero "grać" w MM kosztuje powyzej 1000zł. To troche mało wrażeń żeby skłonić do zakupu.

pozdr.

Eh ciagle tylko sennheiser i sennheiser... A własnie bo KoRnik powiedział coś o BEYERDYNAMIC DTX 700 z ostaniego Hi-Fi i nie wiem czy sobie zartował :-) czy tez faktycznie maja one dobry stosunek jakosci do ceny? Moze ktos juz ich sluchal i moze w Hi-Fi pisza prawde?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.