Skocz do zawartości
IGNORED

iFi iUSB Power ktoś słuchał miał do czynienia?

Amores999

Rekomendowane odpowiedzi

Natrafiłem na bardzo entuzjastyczne recenzje urządzeń firmy iFi zwłaszcza iusb power ,może ktoś z was ma doświadczenie z iFi ,z tego co wyczytałem urządzenia są na licencji brytyjskiej firmy AMR ,miałem kiedyś urządzenia tej firmy i było bardzo dobrze,wrzuce kilka linków jakby ktoś był ciekawy do zapoznania sie z tematem ,ale głównie interesują mnie wasze wrażenia jeżeli oczywiście ktoś miał do czynienia z iFi ,recenzje są bardzo obiecujące ,same urządzenia prezentują się znakomicie a ceny są kuszące

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-24163-0-54742000-1387193842_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Akurat iFi iUSBPower nie miałem okazji obadać, ale mam w tej chwili na testach iPhono oraz iDACa, i muszę powiedzieć, że oba urządzenia są bardzo dobre, szczególnie w kontekście ceny. O iPhono mam nadzieję wkrótce coś więcej napisać ;-)

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Natrafiłem na bardzo entuzjastyczne recenzje urządzeń firmy iFi zwłaszcza iusb power ,może ktoś z was ma doświadczenie z iFi ,z tego co wyczytałem urządzenia są na licencji brytyjskiej firmy AMR ,miałem kiedyś urządzenia tej firmy i było bardzo dobrze,wrzuce kilka linków jakby ktoś był ciekawy do zapoznania sie z tematem ,ale głównie interesują mnie wasze wrażenia jeżeli oczywiście ktoś miał do czynienia z iFi ,recenzje są bardzo obiecujące ,same urządzenia prezentują się znakomicie a ceny są kuszące

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ma na biurku iDac'a. Wlasnie kilka minut temu komus polecalem w innym poscie:-) Mam od piatku - gra od wczoraj.

Swietna rzecz. Bardzo szybkie, dynamiczne granie. To tak w skrocie. Ten zasilacz USB mnie jeszcze kusi, ale to juz chyba po swietach :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przetwornik jest zdecydowanie wart zainwestowanych środków, ale z iUSBPower gra lepiej. W parze z iCAN-em to transparentne, dynamiczne i wyrównane tonalnie granie, ze szczegółem, w sam raz do ocieplonych słuchawek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przetwornik jest zdecydowanie wart zainwestowanych środków, ale z iUSBPower gra lepiej. W parze z iCAN-em to transparentne, dynamiczne i wyrównane tonalnie granie, ze szczegółem, w sam raz do ocieplonych słuchawek.

I niech mi nikt nie mowi, ze interfacy USB nie musza sie wygrzewac! :) Brzmienie sie w znacznym stopniu wyrownalo od niedzieli (ok 20 h grania). Cholernie dobrze trafilem z tym pudelkiem. Kusisz tym zasilaczem PC Audio ;)

Ukryta Zawartość

jeszcze tylko ten "dziadoski" IC musze zmienic :)

Ukryta Zawartość

Cholernie dobrze trafilem z tym pudelkiem. Kusisz tym zasilaczem PC Audio ;)

Cóż, to tani i dobry upgrade do i tak dobrego urządzenia. Śmieci z komputera to coś, z czym warto walczyć.

Swietna rzecz. Bardzo szybkie, dynamiczne granie.

Ty to na poważnie? :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

U mnie nie chciało.

Miałem iDAC wypożyczony z The Listening Suite i sam w sobie jakoś grał, jednak w porównaniu z moimi dwoma przetwornikami (porównanie nieuczciwe - jeden jest 3x droższy, drugi 4x droższy od iDAC'ka) była przepaść, praktycznie w każdym aspekcie. A liczyłem na to, że Sabre jako przecież wybitny chip, pokaże pazury droższej konkurencji. Gdzieee taaaam... :(

Zresztą goście z The Listening Suite już na wejściu odradzali mi test iDAC'ka, proponując w zamian myDAC Micromegi, jako dużo lepszy.

Niestety - brak czasu nie pozwala mi tej Micromegi przetestować ale ufam ich opinii bo zanim zaczęli handlować sprzętem stereo to długie lata spędzili w studiach nagraniowych i mają ogromne doświadczenie jako inżynierowie dźwięku.

W sumie ten test był dziwny, bo przede wszystkim liczyłem na to, że część legendy i splendoru AMR przejdzie na te i-zabawki.

Tymczasem geniusz Thorstena nie dał rady budżetowi.

Test iDAC'ka nauczył mnie, że kość dekodująca to chyba najmniej istotna część przetwornika D/A. :)

Szczegóły tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie nie chciało.

Miałem iDAC wypożyczony z The Listening Suite i sam w sobie jakoś grał, jednak w porównaniu z moimi dwoma przetwornikami (porównanie nieuczciwe - jeden jest 3x droższy, drugi 4x droższy od iDAC'ka) była przepaść, praktycznie w każdym aspekcie. A liczyłem na to, że Sabre jako przecież wybitny chip, pokaże pazury droższej konkurencji. Gdzieee taaaam... :(

Zresztą goście z The Listening Suite już na wejściu odradzali mi test iDAC'ka, proponując w zamian myDAC Micromegi, jako dużo lepszy.

Niestety - brak czasu nie pozwala mi tej Micromegi przetestować ale ufam ich opinii bo zanim zaczęli handlować sprzętem stereo to długie lata spędzili w studiach nagraniowych i mają ogromne doświadczenie jako inżynierowie dźwięku.

W sumie ten test był dziwny, bo przede wszystkim liczyłem na to, że część legendy i splendoru AMR przejdzie na te i-zabawki.

Tymczasem geniusz Thorstena nie dał rady budżetowi.

Test iDAC'ka nauczył mnie, że kość dekodująca to chyba najmniej istotna część przetwornika D/A. :)

Szczegóły tutaj:

Ukryta Zawartość

Zgadzam sie z Toba w 100%. Zaczynajac od konca - kosc dekodujaca nie jest najwazniejsza czescia DAC wbrew obiegowym opniom (ale wazna! :)). W odniesieniu do 3-4 krotnie drozszych DAC, iFi faktycznie nie pokaze cudow. Chcialem niewielkiego, taniego, mobilnego, dobrze brzmiacego pudelka. Testowalem ich sporo w tym budzecie i w konfrontacji z innymi interfacami z tego przedzialu cenowego w moim systemi iFi wygral przez K. O. w pierwszej rundzie. Mialem w testach male USB DAC'i w przedziale do mniej wiecej 2500. Nic lepiej nie zagralo. Jak dostane w lapy ten zasilacz to sie odezwe. Zobaczymy jak wtedy iFi bedzie sie mial w stosunku to DAC'ow z przedzialu o ktorym wspominales.

Do Micromegi jestem troche uprzedzony. Zawsze podobal mi sie ich design. Brzmieniowo te urzadzenia tez nie byly zle, ale psuly sie na potege (jakie ja cyrki mialem CDkiem.. okropnosc). Nie wiem jak te nowe. Sporo tego wypuscili, ale nie sluchalem.

Ukryta Zawartość

Ciekawe jakby wypadl w konfrontacji z rdackiem arcama, jesli chodzi o ifi power to u mnie, podlaczony miedzy kompa i nada m51, nie przyniosl zadnych korzysci, takze zapewne duzo zalezy od klasy samego dacka

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Mój test absolutnie nie był uczciwy, przyznaję bez bicia. Po prostu nie dysponowałem żadnym tanim przetwornikiem, żeby porównanie dokonało się w tym samym przedziale cenowym.

Jeśli chodzi jednak o zasilanie, to iDAC pracował w pełnym komforcie bo prąd miał najlepszej jakości - z USB ULPS Tomanek.

Ciekawe jakby wypadl w konfrontacji z rdackiem arcama,

Marnie.

rDAC to nie jest ósmy cud świata ale gra bezapelacyjnie lepiej. Nie porównywałem tych przetworników bezpośrednio ale rDAC to IMO wyższa klasa.

Słuchałem rDAC'ka na Tomanku i jedyne co mu miałem do zarzucenia to pewna bezduszność i schowanie wokali w stosunku do Havany, która wokale ładnie wypycha do przodu, czyniąc z nich danie główne.

rDAC traktuje głos ludzki jak kolejny instrument w zespole, nie wyróżniając go zanadto.

czyli rdac nadal b dobry w swojej cenie, u mnie z teddy pardo gral na tyle dobrze, ze dopiero m51 byl wyraznie lepszy

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

czyli rdac nadal b dobry w swojej cenie, u mnie z teddy pardo gral na tyle dobrze, ze dopiero m51 byl wyraznie lepszy

Mi akurat rDAC nie pasował, ale obiektywnie, tak, to jest dobry przetwornik.

A co powiesz o M51? Bardzo jestem zainteresowany tym urządzeniem!

m51 przejrzysty, precyzyjny, b czysty dzwiek, ale i ladne barwy plus punktowy/gleboki bas, wydaje mi sie, ze naprawde trzeba sporo zaplacic, zeby bylo wyraznie lepiej

obecnie chodzi z dedykowanym m50, i jest to b dobre zestawienie, wyraznie lepsze niz komputer, szczegolnie po aes/ebu, b fajne gra po hdmi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.