Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do słuchawek akg k551

igoplast

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Zakupiłem akg k551 i zastanawiam się jaki wzmacniacz powinienem do nich kupić, a z racji tego, że w temacie jeste kompletnym laikiem potrzebuję waszej pomocy.
Słuchawki będą używane zarówno z iphonem jak i komputerem (mac/pc z lipną kartą dźwiękową) dlatego zależy mi na tym, aby wzmacniacz był kompaktowy.
Przedział cenowy to 100-500zł . Chciałbym kupić coś tanio i dobrej jakości. (nacisk na tanio :))
Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/107834-wzmacniacz-do-s%C5%82uchawek-akg-k551/

Czyli potrzebujesz amp/dac. Jesli kompaktowy do Audioquest Dragonfly. Ale tylko jesli kupisz np z UK, bo maja wyprzedarz, powinno cie wyjsc rowno 500zł. Poza tym sa tez rozne wzmaki FIIO do kupienia od 50 do 500zł, tez powinny byc ok. Dalej bym nie szukal jesli ma byc kompaktowo i tanio. Sam zmienielem V-Dac na Dragonfly

PS: Jeszcze jest hifiman hm-101

Witaj,
zwróć uwagę na Fiio E7 (http://q21.pl/fiio-e7.html) lub jeśli budżet wytrzyma, świetny Fiio E17 (http://q21.pl/fiio-e17.html).

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy,
w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

[quote name='kszysiu2' timestamp='1386869621' post='3018569']
Czyli potrzebujesz amp/dac. Jesli kompaktowy do Audioquest Dragonfly. Ale tylko jesli kupisz np z UK, bo maja wyprzedarz, powinno cie wyjsc rowno 500zł. Poza tym sa tez rozne wzmaki FIIO do kupienia od 50 do 500zł, tez powinny byc ok. Dalej bym nie szukal jesli ma byc kompaktowo i tanio. Sam zmienielem V-Dac na Dragonfly

PS: Jeszcze jest hifiman hm-101
[/quote]

niestety, ale ten dragonfly nie współpracuje z iphonem, a na tym mi bardzo zależy
macie może jeszcze jakieś inne propozycje?

Mam jeszcze pytanie odnośnie zewnętrznej karty dźwiękowej Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro, czy z moimi słuchawkami będzie dobrze współgrać i jakość dźwięku zmieni się wystarczająco znacznie, aby dokonać zakupu?

[quote name='igoplast' timestamp='1387125990' post='3021224']
Mam jeszcze pytanie odnośnie zewnętrznej karty dźwiękowej Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro, czy z moimi słuchawkami będzie dobrze współgrać i jakość dźwięku zmieni się wystarczająco znacznie, aby dokonać zakupu?
[/quote]

Odradzam. Dołóż lepiej do X-Fi HD. Miałem okazję konfrontować obie i ostatecznie kupiłem tę ostatnią. FiiO Andes również ustąpiło jej pola i przy pierwszej lepszej okazji ją sprzedałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.