Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do Onkyo tx-nr525 do 1,5k

Piteero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Jak w temacie - szukam w miarę dobrych kolumn w cenie do 1,5k w systemie 5.1 które będą grały z przykładowo Onkyo tx-nr525 (dlatego podałem ten model, ponieważ mogę go okazyjnie kupić i wydaje mi się on rozsądnym wyborem). Chciałbym przy tym osiągnąć pewien kompromis pomiędzy dobrym dźwiękiem w filmach, jak również w muzyce. Wiem, że w tym budżecie nie będzie to łatwe ale mimo wszystko liczę na Waszą pomoc ;)

Pozdr!

Witaj,
podaj proszę wielkośc pomieszczenia, wykorzystanie sprzętu (muzyka czy filmy, koncerty), zazwyczaj odsłuchiwane gatunki muzyczne oraz Twoje preferencje brzmieniowe. Kwota około 1.5 tys. zł. pozwoli na zakup wyłącznie średniej klasy zestawu 5.0, natomiast jeśli w podanej kwocie musi znaleźć się jeszcze subwoofer, klasa kolumn będzie bardzo kiepska.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Piteero wszystko zależy od tego czy chcesz nabyć kolumny używane czy nowe. W tym segmencie cenowym z nowych kolumn kupisz podstawowe jednostki, aczkolwiek ja osobiście uważam, że nie są one aż tak strasznie. Trzeźwo patrzę na tą kwestię i postrzegam produkty obiektywnie w danej cenie. W zakładanym budżecie z nowych kolumn poleciłbym Tobie JAMO:

http://sklep.rms.pl/jamo-s-506-hcs-3-sub-210-s506-hcs3-sub210-zestaw-kolumn-kina-domowego

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Po pierwsze podaj wielkość pomieszczenia choć nie jest to aż takie ważne gdyż jak to ktoś napisał tu na forum ( z czym się zgadzam) , że kolumny nagłaśniają miejsce odsłuchowe a nie cały pokój niemniej jednak wielkość pomieszczenia potrzebna jest do dopasowania suba , co do kolumn proponowałbym najpierw kupić same fronty wtedy będzie tak jak chcesz by było :

[quote name='Piteero' timestamp='1386626816' post='3016123']
Chciałbym przy tym osiągnąć pewien kompromis pomiędzy dobrym dźwiękiem w filmach, jak również w muzyce
[/quote]

proponuję przyjrzeć się polskim produktom np. firmy Pylon Audio lub STX (zestaw 5.1 KD200 można zakupić za ok 1,5 tys).
inny zestaw to np.Taga Harmony TAV 606 v.3 + sub TSW 90 jednak w cenie 1,7-1,8 tys , Koda CV-65 zestaw z subem SW 1000 to ok 1,8 tys ,
Musowo posłuchać jak grają kolumny w parze z amplitunerem bo w takim zestawieniu będą grały u Ciebie w domu .

po drugie amplituner (525) jest ok.

Witajcie, dzięki za sugestie. Co do pomieszczenia - ok23m2. Glownie ogladamy filmy i programy muzyczne. Jesli chodzi o kolumny to moga byc uzywki w mozliwie jak najlepszym stanie ;-)

Znalazłem takie oto uzywki:

http://www.rzeszowiak.pl/mam-do-sprzedania-audiofilskie-kolumny-mission-701-stan-4478377
http://www.rzeszowiak.pl/kolumny-sprawne-w-100-stan-wizualay-bdb-solidne-4514756

Do tego wspomniane wcześniej onkyo 525 i za jakiś czas sub. Dobrze kombinuje wogóle ?:)

Panowie. Będę musiał jednak zmienić opcję amplitunera. wypadło mi parę jeszcze wydatków więc na ampli będę musiał przeznaczyć troszkę mniej kasy (na kolumnach nie chcę oszczędzać). W tym momencie na ampli mogę przeznaczyć max 1200zł niestety :/ da się coś w miarę sensownego w tej cenie zakupić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.