Skocz do zawartości
IGNORED

aplituner Pioneer VSX-D714 - co sądzicie

3.14-ter

Rekomendowane odpowiedzi

Już miałem zainwestować w poprzednika model 712, a tu pojawił się następca 714. Ponieważ 712 zbierała dość pozytywne recenzje (tylko nie piszcie mi tu, że Yamaha i tak lepsza), zastanawiam się czy nie zainwestowac jednak w nowy model, tym bardziej, że cena zachęcająca 1557 zł. Będzie grał z odtwarzaczem DVD DV-370

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a kolumny? Chyba jednak KODA... Tylko na model nie moge się zdecydować... AV702 lub AV707, bo na AV860 kasy nie starczy chyba...

a BTW: czy wiecie gdzie mogę znaleźć na stronach niemieckich sklepów produkty Kody?

[obrazekLUKASZ-165362_1.jpg]

post-1118-100003632 1170258681_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no nie powiedział bym ze pioneer zbiera pozytywne recenzje zwłaszcza w stereo,raczej jest odwrotnie.Słuchałeś tego sprzetu ze tylko jedna marke bierzesz pod uwage??? akurat upodobałeś sobie nie najlepszego producenta amplitunerów.Co z Denonem,Onkyo,Yamaha,HK to firmy które wytwarzaja o wiele lepsze jakosciowo apli od takiego pionka,przynajmniej te modele z którymi miałem do czynienia.No chyba ze lecisz na wyglad bo design pionka Ci odpowiada,bo stereo z niego bedzie nie za ciekawe jak tez i kino.Polecam poszerzyc horyzonty;)

Elfan, co cię tak długo nie było ;)))

>>>3.14 ;)

Z amplitunerem ja bym jakoś strasznie nie szalał, z głośnikami Kody naprawdę poradzi sobie zwykłe byle co ;-) Pionek powinien być dobry, chociaż ja raczej jestem zwolennikiem Yamahy ;)

Nie masz możliwości posłuchania ampla gdzieś we Wrocku ;) nie zawsze można doradzić korespondencyjnie, jednemu brzmienie odpowiada, drugiemu nie. :)

Co do głośników to jeżeli już Kodastanowczo namawiam co namniej na av702, albo lepsze, jednak przy takim budżetowym sprzęcie kolumny są najważniejsze. Gdybym ja dzisiaj składał taki zestaw, to spróbowalbym raczej zaoszczędzić na amplitunerze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , byle kupić jak najlepszy zestaw głośnikowy .

Naprawdę między nowymi ampliturami a tymi sprzed 2 lat nie ma wielkich różnic; mogą być nawet różnice na gorsze; używany model z kompletem niezbędnych dekoderów naprawdę nietrudno kupić ;)

No i tak jak przedmówca proponuję włączyć do rozważań urządzenia Denona i Harmany ;-)

Pozdrowienia.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.