Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kable do marantza i tannoya

radzioc

Rekomendowane odpowiedzi

moj zestaw to

- odtwarzacz: marantz cd-57 MKII

- wzmacniacz : marantz PM-7000

- tuner: marantz st-6000

- kolumny: Tannoy M1 (+ metalowe podstawki ostoja wersja z 3 rurek)

na razie nie mam kasy na powazne zmiany w tym zestawie (choc jesli juz to pewnie kiedys zmienie tylko kolumny) wiec chcialbym spiac wszystko jakimis dobrymi kabelkami (w tej chwili uzywam Eagle Cable MC90 do cd i jakies kable z miedzi beztlenowej 2.5 mm^2 po 5 zl za m do kolumn ) wiem ze najlepiej samemu posluchac i wybrac ale od czegos trzeba zaczac wiec prosze o jakies sugestie

a tak przy okazji (bo zawsze mozna liczyc na jakis niespodziewany spadek :) ) jakie macie sugeste na temat kolumn do w/w zestawu ?? (pokoj 4x3.6 m + wneka 2.4x1.9 czyli 15 do 18 m^2 , muzyka glownie starszy rock i jazz)

https://www.audiostereo.pl/topic/10769-jakie-kable-do-marantza-i-tannoya/

a może coś sam zrobisz np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ja mam coś w ten klimat i gra całkiem całkiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

przeciez napisalem ze w tej chwili uzywam Eagle Cable MC90 a to wlasnie jest interkonekt :)

a czemu chce zmienic ? glownie to chodzili mi o kable glosnikowe bo jak napisalem uzywam zwyklych przwodow z OFC po 5 zl zametr ze skelpu na rogu i mysle ze inwestycja w lepsze kabelki na pewno porawi cos w dzwieku mojego zestawu ktory w tej chwili wydaje mi sie dosc jasny (choc nie jest ostry ani nieprzyjemny) bas raczej szybki konturowy i dobrze kontrolowany , ze wzgeldu na male glosniki chcialby troszeczke poprawic bas ale nie spowodowac aby byl dominujacy i ciaganacy no i przy okazji nie wyostrzyc gory ktorej jest dosc sporo ale tez zabardzo jej nie stlumic bo w sumie to jest ok. strasznie trudno oddac slowami to co chce sie uslyszec :)

Wypożycz sobie do testów DNM Reson, powinien spełnić Twoje życzenia co do kontrolowanego basu do tego znakomita średnica i lekko cofnięta góra. Napewno warto posłuchać! (cena za metr ~49zł)

Pozdro

No to mamy konkrety. CD57 ma mało basu. Kablami, jakie by nie były , poprawę uzyskasz niewielką. Tannoye M1 nie służą tu pomocą, choć pozostałe aspekty dźwięku mają OK (ta cena!). Uważam że najwięcej zyskasz tuningując CDeka i wzmak, bo drzemie w nich duży niewyzwolony potencjał. Można całkowicie zlikwidować rozjaśnienie, poprawić bas, jego zejście, kontrolę, mikro- i makrodynamikę, stereofonię, ilość przekazywanych szczegułów, tak, że zdziwiłbyś się co potrafią Twoje dobrze znane klocki. CD57 ma takie same części jak CD67, z wyjątkiem HDAM, różnice dotyczą głównie jakości kondensatorów, tuning może sprawić że zagra jak klocek za 4000 zł. Ze wzmakiem podobnie.

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.