Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy zestaw głośników od Kina Domow

stefan18

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić w najbliższym czasie kompletny zestaw kina domowego cały sprzet już mam upatrzony (jest z "wyższej półki") ale mam problem co do zestawu głośnikowego. Nie wiem jakiej marki wybrać sprzęt. Chciałbym kupić sprzęt żeby rózniez był z "wyższej półki" z góry mówie ze pieniądze aż tak sie nie liczą. Jaki byście mi sprzęt polecili. Jakiej marki i jaki konkretny model.

Napisz chociaż z jaką elektroniką głośniki mają grać i w jakim pomieszczeniu.

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Będą pracować z jednym z najdroższych sprzętów Sony. Moje pomieszczenie jest w kształcie kwadrata i głowna sofa jest umieszcona naprzeciw telwizora. System 5.1 . Ale mi tu chodzi tylko i wyłacznie jakie te jedne z najlepszych marek polecacie i o konkretnie jaki model z najwyższej półki tej najepszej marki polecacie.

Fronty B&W 801, centralny B&W HTM1, tyły B&W SCM1 + subwoofer ASW 850. Niedawno miałem okazję pobawić się dłużej takim zestawem i gra to całkiem przyzwoicie jak na wyższą półkę.

No dziei za dotychczasowe opinie. Dawajcie więcej.Wybiore ten sprzęt o którym najwięcej wspomniecie. A co powiedzie o marce: M-Audio albo GrandHigh ?? Są to marki z "wyższej półki" ??

Dla nie wtajemniczonych termin "wyższa półka" oznacza naprawdę bardzo dobry markowy towar który no oczywiście ma tez swoja cenę. Jest to sprzęt do którego nie ma co sie przyczepić-normalnie ideał i właśnie taki sprzęt mi polecajcie!!

komplet JMLab Grand Utopia to bardzo dobry sprzęt, ale zarówno z napędzeniem ich, jak i tych B&W elektronika sony może mieć problem, więc nie popisuj się tylko przyznaj co za amplituner kupiłeś.

ja tu zadałem dosć poważne pytanie więc liczyłem ze uzyskam równie poważne odpowiedzi a tu widzę, że sobie robicie jaja. Mam porśbę niech wypowiadają się ludzie którzy naprawdę coś wiedzą i chca się swoja wiedzą podzielić a pajacom z góry dziękuję. Jeśli uważasz że jesteś poważny i jesteś w stanie wnieść coś do tematu to prosze podziel się swoimi wiadomosciami na temat jednych z najlepszych zestawów głośników do kina domowego w systemie 6.1 Podaj konkretną marke i model a no i dane techniczne.

Nie dziw się, że masz takie odpowiedzi, bo sam się ośmieszasz w ten sposób formułując pytania. Jaki sprzęt można polecić komuś, dla kogo szczyt światowej technologii audio wyznacza firma Sony, ale jednocześnie chce najdroższe kolumny świata? Nie raczysz podać najbardziej podstawowych informacji o zestawie, który budujesz. Są bardzo dobre zestawy kolumn w przedziale 15-20 000$ za całość, jak choćby ten który podałem ci na początku, ale nie wiadomo nawet, do czego chcesz to podłączać. Więc nie oczekuj już raczej poważnych wpisów w tym wątku, przynajmniej dopóki podchodzisz do sprawy w taki sposób.

stefan 18 jeśli naprawdę chcesz pomocy to:

1. Po pierwsze sam najpierw podaj konkretny model swojego sprzętu i jego dane techniczne

2. Skoro sprzęt Sony masz upatrzony tzn. że go jeszcze nie kupiłeś. Skoro chcesz kolumny z najwyższej półki to nie kupuj Sony a kup lepszy sprzęt innej firmy który na pewno na tym forum ci ktoś poleci jak zapytasz.

3. Sprzętk jak to określasz z najwyższej półki wielokrotnie przewyższy wartość elektroniki Sony jaką chcesz kupić.

4. PODAJ ILE MNIEJ WIĘCEJ PIENIĘDZY CHCESZ PRZEZNACZYĆ NA KOLUMNY. W sprzęcie audio na parawdę nie ma górnego limitu więc nie mów poprostu że chcesz idealnego sprzętu.

5. Piszesz że pomieszczenie masz w kształcie kwadrata ale 4x4 czy 20x20?

jak na to KONKRETNIE ODPOWIESZ to jestem pewien że nikt nie będzi się naśmiewał i uzyskasz odpowiedzi.

• 2 tygodnie później...

Chcesz najlepsze kolumny - B&W Prestige Model Nautilus z reference series - napewno cie nie zawiada... chyba ze cena doprowadzi cie do zawalu - jedyne 230.000 PLN za parke

;]

Pokaż chociaż kawałek tego boskiego sprzętu do którego warto kupić nawet utopie.Hmm pewnie sony złączył siły z wszystkimi firmami. Masz pewnie przedprodukcyjny egzemplarz :)))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.